Благодаря Ви за подкрепата!
Надявам се скоро всички тук да се похвалим и то с най-добрата новина!
А на въпроса:
... прави ли някакви изследвания преди това - хормони, микробиология, ПКК... Колко време я наблюдаваха кистата, колко голяма беше станала и пробвахте ли други методи за спукване преди това.
Значи кистата я имам от началото на месец Май. Като ми я откриха си мислеха, че е задържан фоликул(в следствие на 3 месечната стимулация с Клостилбегит) и че ще се спука на следващия цикъл. И понеже щях да правя инвитро решиха да ми изпишат противозачатъни - ако не се спука, поне да не расте.
Тогава кистата беше около 1,35 см. Да обаче кистата не се спука. Почнах втора опаковка Регулон и т.н. докато накрая решихме да минем към пункция(нямаше как да спра противозачатъчните з-о можеше да стане по-голяма кистата) пък и си взех лекарствата, а срока им на годност изтича лятото.
Наблюдаваха ме около 6 месеца( в този период пробвах и с билки, но нямаше ефект).
Събрах смелост и готово. Сега си чакам хистологията. Поне съм наясно вече, че имам ендометриоза(това е 2-ра такава киста). Не, че се успокоявам, но поне знам със сигурност.
Единствените изследвания, които поискаха са: ПКК, СУЕ, време на кървене и съсирване и протромбиново време(дано не написах някоя глупост).
По мое желание си направих и изследване за поносимост към упойки, з-о във Варна преди 3,5 години щяха да ме уморят.
А паричките са следните: 345 лв. за пункцията и 25 лв. за хистологията.
Дано да съм била полезна!