0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моята пункция на киста!
« -: Октомври 30, 2005, 14:58:13 pm »
Отварям тази тема за да Ви разкажа как протече пункцията на кистата ми в клиниката на Щерев.
Дано не Ви звучи като реклама, но за първи път попадам на такива професионалисти(във Варна смених 2 лекарки, едната от които е доста добра уж). Ако модераторите решат може и да я изтрият.
Приеха ме в 06.20 сутринта. Попълних някои документи. Настаниха ме в стая и ме заведоха до операционната.
Легнах на магарето. Анестезиологът ми сложи абокят и някакво успокоително, от което почна да ми се вие свят все едно бях прекалила с алкохола. Вързаха ме естествено и доктора ми сложи същинската упойка. Заспах за секунди.
Събудиха ме след 15 минути (като погледнах часовника ми стана ясно колко време е минало) - беше една от акушерките. Подаде ми нещо студено и каза да го сложа на корема. Послушах я и пак заспах. Събудих се отново след по-малко от час и звъннах на съпруга ми. Все едно не бях упоявана никога. Само ми се спеше, но вече не толкова колкото в началото.
Не усетих никаква болка. Лежах на дясно (лекарката така каза) и си чаках.
По едно време пак заспах. Като се събудих ми донесаха(от болницата) едно шише с минерална вода и вафла. Обяснението беше, че мога да пия вече и трябва да изям вафлата за да не ми падне кръвното като ме заведат за прегледа.
Д-р Ганева ме прегледа и каза, че всичко е наред и мога да си ходя вече.
Чувствах се прекрасно. Нямаше и една капка кръв, нито ме болеше нещо.
Напуснах болницата с усмивка. Даже още на следващия ден си тръгнахме за Варна.
Дано не съм Ви отегчила, но исках да споделя с вас преживяното и да отдам заслуженото на екипа, з-о хората си свършиха работата перфектно!
Моята пункция на киста!
« Отговор #1 -: Октомври 30, 2005, 15:48:13 pm »
каква ти беше кистата и каква беше операцията-лапаро или коремна.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Моята пункция на киста!
« Отговор #2 -: Октомври 30, 2005, 16:01:40 pm »
Цитат на: Ledena_luna
каква ти беше кистата и каква беше операцията-лапаро или коремна.

Пункция, луничке. През влагалището.
Моята пункция на киста!
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2005, 20:39:12 pm »
Благодаря little_rabbit!
Точно така. Пункция като при инвитро.
Моята пункция на киста!
« Отговор #4 -: Октомври 30, 2005, 20:40:07 pm »
Лили, дай Боже скоро да имаш и още по-хубави новини за споделяне!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Моята пункция на киста!
« Отговор #5 -: Октомври 31, 2005, 08:15:55 am »
Браво, Лили. Чудесна новина. :lol:
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Моята пункция на киста!
« Отговор #6 -: Октомври 31, 2005, 10:04:12 am »
Много полезна информация за мен. Би ли я допълнила малко - прави ли някакви изследвания преди това - хормони, микробиология, ПКК... Колко време я наблюдаваха кистата, колко голяма беше станала и пробвахте ли  други методи за спукване преди това. Извинявай, ако си писала някъде другаде вече по въпроса. Хм, цената също ме интересува...

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Моята пункция на киста!
« Отговор #7 -: Октомври 31, 2005, 14:48:09 pm »
Лили, радвам се, че всичко е минало така добре!
Дано скоро ти и д-р Ганева да се похвалите с още по-хубави неща, искрено ти го пожелавам!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

Моята пункция на киста!
« Отговор #8 -: Октомври 31, 2005, 21:20:28 pm »
Благодаря Ви за подкрепата!
Надявам се скоро всички тук да се похвалим и то с най-добрата новина!
А на въпроса:
Цитат на: ultra
... прави ли някакви изследвания преди това - хормони, микробиология, ПКК... Колко време я наблюдаваха кистата, колко голяма беше станала и пробвахте ли  други методи за спукване преди това.

Значи кистата я имам от началото на месец Май. Като ми я откриха си мислеха, че е задържан фоликул(в следствие на 3 месечната стимулация с Клостилбегит) и че ще се спука на следващия цикъл. И понеже щях да правя инвитро решиха да ми изпишат противозачатъни - ако не се спука, поне да не расте.
Тогава кистата беше около 1,35 см. Да обаче кистата не се спука. Почнах втора опаковка Регулон и т.н. докато накрая решихме да минем към пункция(нямаше как да спра противозачатъчните з-о можеше да стане по-голяма кистата) пък и си взех лекарствата, а срока им на годност изтича лятото.
Наблюдаваха ме около 6 месеца( в този период пробвах и с билки, но нямаше ефект).
Събрах смелост и готово. Сега си чакам хистологията. Поне съм наясно вече, че имам ендометриоза(това е 2-ра такава киста). Не, че се успокоявам, но поне знам със сигурност.
Единствените изследвания, които поискаха са: ПКК, СУЕ, време на кървене и съсирване и протромбиново време(дано не написах някоя глупост).
По мое желание си направих и изследване за поносимост към упойки, з-о във Варна преди 3,5 години щяха да ме уморят.
А паричките са следните: 345 лв. за пункцията и 25 лв. за хистологията.
Дано да съм била полезна!
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Моята пункция на киста!
« Отговор #9 -: Ноември 01, 2005, 10:36:26 am »
Благодаря за отговора :D

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Моята пункция на киста!
« Отговор #10 -: Ноември 01, 2005, 14:54:44 pm »
Няма проблеми!
За мен беше удоволствие!
*

dessyta

Моята пункция на киста!
« Отговор #11 -: Ноември 15, 2005, 17:28:11 pm »
Здравейте! Тази тема ми дойде тъкмо на време-бях започнала да се паникцосвам. След няколко дена ми предстой да разбера дали ще ми правят пункция /предполага се  ендометриоза/ или кистата се е свила /след Регулон и физиотерапия/ достатъчно, за да преминат към стимулация и едновременно пунктиране на яйчника и кистата. Всъщност исках просто да благодаря, че ви има! Май тепърва ще сте ми все по-необходими! :(:):):):) Чао, засега!
Моята пункция на киста!
« Отговор #12 -: Ноември 21, 2005, 21:05:18 pm »
Dessyta, искам да те попитам, каква физиотерапия са ти назначили и за какво пунктиране на яйчник говориш- за LUF синдром ли?
*

dessyta

Моята пункция на киста!
« Отговор #13 -: Ноември 24, 2005, 20:12:58 pm »
фИЗИОТЕРАПИЯТА МИ БЕШЕ ИНТЕРФЕРЕНТЕН ТОК И УЛТРАЗВУК. м/У ДРУГОТО- И АЗ НЕ СЕ ОТЪРВАХ ОТ ПУНКЦИЯ-НА 01.12 ЩЕ Е МОЯТА. сТИСКАЙТЕ ПАЛЦИ!