0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
нередовен цикъл.
« -: Ноември 01, 2005, 08:44:05 am »
Здравейте.
Искам да ви попитам нещо,тоя път не е за мен.Можете ли да ми препоръчате някой свестен генеколог да заведа сестра си,има непрекъснато бяло течение и цикъла е нередовен.На какво се дължи,да направим ли хормонални изследвания.При мен цикъла ми винаги е бил редовен,но все съм имала бяло течение и не си обръщах внимание.Като гледам сега на какво физическо и психическо натоварване съм подложена,ми се иска да заведа при някой,който ще помогне.
Благодаря.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
нередовен цикъл.
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2005, 08:57:43 am »
Виж ТУК .
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: нередовен цикъл.
« Отговор #2 -: Ноември 01, 2005, 18:57:56 pm »
Цитат на: silvanchence
На какво се дължи,да направим ли хормонални изследвания.

За гинка, не бих се наела да препоръчам. Обаче за този ти въпрос мисля че мога да отговоря. Ако има възпаление на шийката на матката, това рефлектира на жлезите, които се намират в нея, а оттам и на хормоните, които се отделят. Не само яйчника в женският репродуктивен тракт отделя полови хормони. Поне така съм чела де.
*

silvanchence

• 1971
нередовен цикъл.
« Отговор #3 -: Ноември 02, 2005, 08:45:00 am »
Като чета тук,оставам с впечатление,че тези лекари могат да помогнат при раждане,не толкова при лечение на инфекция.Към кой лекар да се обърнем за консултация.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

Anonymous

нередовен цикъл.
« Отговор #4 -: Ноември 02, 2005, 09:28:33 am »
:) Здрасти,можете да отидете при др.Стаменов от клиника Малинов.И успех,дано нищо сериозно да не е.Стискам палци. :D

Към Лали-моля те не ни комплексирай с информация за лекари,които основно израждат. :D Живот и здраве и това ще ни се случи де. :D
*

Anonymous

нередовен цикъл.
« Отговор #5 -: Ноември 02, 2005, 09:37:43 am »
:D Силванче,забравих да ти дам телефон.
   9655711 - казваш,че искаш чак за др.Стаменов,той е на четвъртия етаж на клиника Малинов.
 Поздрави :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
нередовен цикъл.
« Отговор #6 -: Ноември 02, 2005, 09:43:00 am »
Госте, не е вярно, че лекарите от този списък основно израждат.
И това пък, че част от мамите са раждали при част от тях не ги прави по-лоши гинеколози.
От погледа хвърлен отгоре-отгоре виждам, че повечето приемат в частни кабинети.
Освен това аз ходя при една лекарка/мисля, че я няма в списъка/, която понякога води раждания, но това не и пречи да е добър специалист - направи ми изследвания на влагалищен секрет, на хормони, обстойни прегледи на ехограф и то на добър, обяснява добре, преглежда дълго и внимателно. Отговаря на въпросите ми.
И какво като води раждания?
Освен това просто мамите са  ползвали някои от тях и като акушери и затова споделят повече впечатления.

А за стерилите има КЛИНИКИ ПО СТЕРИЛИТЕТ и всеки много добре го знае.
Но както и аз, така и други преди да стигна до Клиника по стерилитет за асистирани технологии съм си направила някои прегледи и изследвания при обикновен гинеколог.

И Госте, сложи си някакво име, като имаш забележки, имай и име.

А пък и смешно е някак си, ако не се бориш активно със стерилитет да се тропосаш на лекар, който се занимава основно с инсеминации и ин-витро за някакво си бяло течение.
Не че няма да ти обърне внимание, де.
С цялото ми уважение към д-р Стаменов.
*

taka

нередовен цикъл.
« Отговор #7 -: Ноември 02, 2005, 18:06:13 pm »
аз бих препоръчала д-р Желязкова,но може би утре ще ви дам координати
*

taka

нередовен цикъл.
« Отговор #8 -: Ноември 02, 2005, 18:11:04 pm »
д-р Евелина Желязкова-частния и кабинет е до баня Мадара
нередовен цикъл.
« Отговор #9 -: Ноември 02, 2005, 19:06:27 pm »
Цитат на: Lali
А пък и смешно е някак си, ако не се бориш активно със стерилитет да се тропосаш на лекар, който се занимава основно с инсеминации и ин-витро за някакво си бяло течение.
Не че няма да ти обърне внимание, де.

Лалинка, тук не си права. Очевидно детето (на Силванка сестричката) има проблеми, които по-късно могат да доведат до проблеми със забременяването. Та вместо да отиде при кварталния гинеколог и той да я натъпче с противозачатъчни, нека да посети специалист. Кой точно - тя да си избере. Моят съвет е да отиде в Щеревата клиника.

Силванче, вече не си нова, моля те, пускай си темите където им е мястото, за да не се налага пак да ги местя.

Госте, явно си една от нас. Сложи си някакв ник, за да те различаваме. И да се запознаем с теб. Щото лично аз искам да ти шушна нещо.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
нередовен цикъл.
« Отговор #10 -: Ноември 02, 2005, 19:29:43 pm »
съгласна съм със зайо.Аз винаги съм имала нередовен цикъл и сега имам проблем със забременяването.А повечето гинеколози наистина изписват противозачатъчни и то най-често Диане,независимо кои хормони не са ти наред.
<br />
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
нередовен цикъл.
« Отговор #11 -: Ноември 02, 2005, 19:43:53 pm »
Ами в такъв случай да си потърси гинеколог-ендокринолог. Не е необходимо да е специалист по стерилитет.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
нередовен цикъл.
« Отговор #12 -: Ноември 02, 2005, 19:47:28 pm »
аз сега ходя при ендокринолог(репродуктивен) и съм много доволна от него. :D
<br />
*

vivi

аз съм госта,здравейте
« Отговор #13 -: Ноември 02, 2005, 20:16:08 pm »
:) Привет момичета :)

:) Лали,ако съм те засегнала,ИЗВИНЯВАЙ,не е било нарочно.Причините за това което написах са следните-наистина от това,което прочетох в твоята препратка,останах с впечатлението,че повечето лекари са акушер-гинеколози.А заглавието на темата е Нередовен Цикъл.Поне по мое скромно мнение това си е по-сериозен проблем.Колкото до бялото течение,наистина си права,че може и обикновен гинеколог да се справи.
 Честно казано засегнах се,защото в този форум четат момичета с проблеми и да чедад за израждания едва ли ще им е приятно.
 Също искам да ти кажа че нямам нищо против теб,даже напротив,много пъти съм се възползвала от твои препратки и си ми била от помощ на мен лично.
 Още веднъж моля да ме извиниш ако съм те засегнала.
 :)

Зайче,аз съм vivi тук,princesa13 в бгмама и jijo в чата на зачатие,приятно ми е. :)
нередовен цикъл.
« Отговор #14 -: Ноември 02, 2005, 20:38:49 pm »
Виви, регистрирай се  :D
Преди малко те мернах в чата, защо не каза, че си ти ;)
*

vivi

към зайо байо
« Отговор #15 -: Ноември 02, 2005, 21:02:07 pm »
:D Зайче,ами не казах защото нета ми е някакъв кошмар,засича постоянно. :D

Относително добре работи само айсикюто,ето ми номера-285835584
Това е положението :D
*

silvanchence

• 1971
нередовен цикъл.
« Отговор #16 -: Ноември 03, 2005, 08:54:05 am »
Кажете ми,моля ви добър генеколог-ендокринолог,не репродуктивен специалист.Какъв е адреса на тази лекарка до баня Мадара.
Благодаря ви.

09.04.2009 г.
нередовен цикъл.
« Отговор #17 -: Ноември 03, 2005, 10:36:41 am »
Абе според мен Лали е права. Няма смисъл да се ходи при специалист по стерилитет, ако няма проблем със забременяването. Половината ми познати са със нередовен цикъл, а са забременяли без проблем. Така че няма смисъл да тръгва от сега по лекари. Да не говорим, че лечение освен оперативно в повечето случаи няма. Е например аз - докато си пиех хормоните всичко беше ок - спрях ги и пак се почна. Едиственото разрешение е лапаро. Пък да не говорим преди десетина години как съм пила близо три години хапчета със шепи и по същия начин - като ги спрях цикъла пак стана нередовен.
А за течението ще ти свърши много по-добра работа /според мен/ гинеколог, който се занимава с това, отколкото такъв, който се е профилирал строго в стерилитета.

А това с изражданията е просто смешно - ами те доста от гинеколозите, които се занимават със стерилитет и израждат. Това означава ли, че тряба да намерите такъв, който не знае от къде се раждат бебетата. Смешно е да се засягате от всичко. Това са нещата от живота. Или вие искате само да забременеете и нямате намерение да раждате  :lol:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
нередовен цикъл.
« Отговор #18 -: Ноември 04, 2005, 14:44:19 pm »
Цитат на: z22
аз сега ходя при ендокринолог(репродуктивен) и съм много доволна от него. :D

Зори, кой си избра сега и какво стана със захарта. Нещо изпуснах аз :ask:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
нередовен цикъл.
« Отговор #19 -: Ноември 04, 2005, 15:20:05 pm »
ох Ман и аз вече се оплетох и не знам кво се случва.Отидох при Каменов(ендокринолог от Александровска).Показах му всички изследвания до сега и той ми даде направление да направя пак хормоните-всички бяха наред.Той реши да направим стимулация с Клостилбегит и пих 5 дни 2х1.След тия 5 дни ,пак изследвах хормоните:
 ФСХ:5,16(преди Клостила) и 6,73(след)
 ЛХ:10,6 и 18.0(след)
 Е2:88,64 и 492,0(след)
 На 5-тия ден приема на лекарството имах фоликул 21мм.(само 1 в десен я2йчник,залепен за матката бил),три дни след това(вчера) вече 32мм. 8O Сега в четвъртък пак ще ходя да видим дали се е спукал.Ма аз се чудя дали не става киста,къв е тоя голям фоликул.
 А за инсулина лекаря каза,че бил завишен,но нищо не е казал все още да пия.В четвъртък мисля да го питам и за това.
 Сега се чудя дали да чама до четвъртък или да отида при друг лекар да ме види.
<br />