Здравейте момичета,
Извинявам се, че толкова дълго ме нямаше, но както някои от вас знаят, бях 18 дни в болница заради хиперстимулационен синдром по време на процедура по ИКСИ, трета подред за мен и първа в Университетския ин витро център към АГ болница - Варна. Впечатлена съм от екипа на центъра, от професионализма и човечността проявена към всеки един пациент поотделно, а също се очаровах и от силната лабораторна част на процедурата и високите резултати, към които в началото се отнасях с известна доза скептицизъм, но сега смея да твърдя, че високите резултати са факт, на който бях пряк свидетел, специалистите наистина са много много добри - и доц. Маркова и д-р Александров и проф. Козовски, с които имах пряк контакт по време на процедурата!!! Прекрасно е, че има лекари като д-р Александров, толкова всеотдайни към професията си и изключителни професионалисти и много се радвам, че имам честта да познавам една част от тях, колкото и малко на брой да са напоследък.
При мен нещата тръгнаха добре - блокаж с Диферелин Депо, 11 дни стимулация с Пурегон, 22 аспирирани яйцеклетки в деня на пункцията, 15 оплодени и 5 отлични ембриона на ден 5, от които два ми трансферираха, а 3 замразиха. На ден 8 от трансфера обаче получих подуване на корема, за което имах представа, че е една от проявите на хиперстимулационен синдром (OHSS). Веднага по съвет на Мели се обадих на д-р Александров и на другия ден ме извикаха в клиниката и последва хоспитализация. Корема ми беше много подут - не можех нито да стоя права, нито да лежа, нито да седна, и след 2 дни ми направиха дренаж, с който източваха насъбралата се в коремната кухина течност. Вливаха ми банки с глюкоза, соли и хумана албумин, поради загубата на белтък, както и инжекции с фракс хепарин, тъй като се получаваше сгъстяване на кръвта и покачване на фибриногена. На всичкото отгоре получих и бъбречна криза от ударната доза вливки и пиене на огромно количество вода. Не можах да спя 4 дни подред ... В края на престоя ми в болницата състоянието се нормализираше и оправяше с всеки изминал ден. Екипът беше много внимателен през цялото време. Казваха ми, че всичко това е от много ЧХГ, дори и двамата доктори веднага предположиха многоплодна бременност, но някак си не можех да го проумея просто така, не вярвах, че точно на мен може да ми се случи
Вчера количеството на течността спадна и ми махнаха дренажа, а днес преди да ме изпишат ми направиха УЗД и се видяха 2 плодни сака с жълтъчни мехурчета и пулсации, които видяха и двамата доктори. Според д-р Александров и доц. Маркова става дума за 6 - 7 г. с. И при двата софийски неуспешни опити преди това приех неуспеха с усмивка, сякаш да скрия колко много ме боли, но сега, при хубавия резултат не издържах да не се разплача, дори ми беше трудно да спра. Честно казано още трудно го асимилирам, може би трябва време, толкова искам всичко да продължи да е все така хубаво...
Много ми липсвахте всички през тези 2-3 седмици, сега имам доста да наваксвам в четене на пропуснатото. Сега се надявам да имам много повече време.
Искам да пожелая на всички ни тук да имаме по една и повече прекрасни бременности и да гушнем своите бебчета възможно най-скоро