0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

I6640me

Кървене в 6 г.седмица
« -: Ноември 05, 2005, 17:31:32 pm »
Здавейте всички,
имам страхотни притеснения.Бременнна съм в 6 г.с.,но преди 4 дни прокървих , като кървенето не е ярко,а тъмно кафяво,не е силно, а само ми зацапва.Ходих на лекар,даже при двама за да съм по-сигурна.
Сега съм на Дуфастон-3x1 ,Прегнил вече имам една направена инжекция /остават ми още две/,пия но-шпа и фолиева киселина.
Докторът /вторият каза, че кървенето може да е и цветна бременност,защото на ехограф чу сърдечен ритъм в зародиша,но това което ме притеснява е болката ниско долу/.А да забравих да кажа че матката ми е твърдаи нямам контракции/пак според доктора/
Моля ви кажете ми какво е вашето мнение. Дали бих могла да направя нещо аз самата за да запазя това човече.
Предваритено ви благодаря !!!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Кървене в 6 г.седмица
« Отговор #1 -: Ноември 05, 2005, 17:33:30 pm »
Почивай много, не се тревожи. Каквото е трябвало си направила.
*

i6640me

Кървене в 6 г.седмица
« Отговор #2 -: Ноември 05, 2005, 18:13:00 pm »
Благодаря за куража!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Кървене в 6 г.седмица
« Отговор #3 -: Ноември 05, 2005, 22:25:15 pm »
подкрепям мнението на Лали.
в такива случаи, всичко е в ръцете на природата. ако е писано - ще се закрепи, ако не - ще падне.
даже и това, което си направила досега, е до голяма степен излишно (прегнили и т.н.).
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Кървене в 6 г.седмица
« Отговор #4 -: Ноември 07, 2005, 10:50:37 am »
И аз съм като теб, вeче съм в края на 9 г.с. и ту се появява ту изчезва това кафеникаво зацапване. Инъче на ехограф се вижда, че бебето е наред - тупти му сърцето. И аз пия дуфастон като теб. И се пазя повечко - не се къпя с гореща вода, не вдигам тежко и така обичайните препоръки. Успех.
*
Кървене в 6 г.седмица
« Отговор #5 -: Ноември 07, 2005, 16:10:04 pm »
Желая ви късмет, момичета.
*

i6640me

Благодаря!
« Отговор #6 -: Ноември 08, 2005, 12:48:37 pm »
KrassyZ пожелавам ти успех, а на всички останали които са писали БЛАГОДАРЯ!Прави сте, че човек не може да върви срещу природата, но въпреки това така ми се иска да си го запазя.................
Кървене в 6 г.седмица
« Отговор #7 -: Февруари 09, 2006, 01:43:29 am »
тъпо е да те плаша,но трябва много да се пазиш,защото аз така направих спонтанен аборт в 5 г.с. уй всичко си беше наред ама се случи,просто се пази и си намери добър лекар,а пак другото е бойа работа. успех :lol:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Кървене в 6 г.седмица
« Отговор #8 -: Февруари 10, 2006, 02:00:12 am »
Цитат на: Mary
Желая ви късмет, момичета.

И от мен двойна доза късмет момичета! Пишете понататък как сте и какво става с вас!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Re: Кървене в 6 г.седмица
« Отговор #9 -: Декември 08, 2006, 12:18:32 pm »
Здравейте! Възобновявам тази стара тема, защото и аз съм в същото положение. В 6 г.с. съм и от 5 дни имам кафяво зацапване. Не е обилно, но е тъмнокафяво. Преди 5 дни бях на лекар и той каза, че виждал леко отлепяне на плодния сак. Днес пак бях на лекар. Каза, че развитието на ембриона се забавяло в сравнение с това на сака и ембрионът не съответствал на 6 г.с., но все пак визя сърчицето да тупти. Каза, че кървенето може да е от втори ембрион, който сега се изчиства, но според мен това си го измисли, за да ме успокои. Иначе, откакто ми започна зацапването пия папаверин 3х1 и дуфастон 2х1, фолиевата и витамин С, сега ще съм в болнични около 2 седмици и, разбира се, ще се пазя. Искам си бебчето и знам, че каквото си е писано, ще стане. Все пак, чета, че на някои от вас са им били прегнил. На мен не. Страх ме е да не би доктора да не ми обръща достатъчно внимание. Иска ми се да ида и при друг специалист, но осъзнавам, че е още прекалено рано. Сигурно ще го направя следващата седмица. И коремът днес ме боли ниско долу в ляво.
Какво е вашето мнение? Притеснява ме това зацапване.
*
« Отговор #10 -: Декември 08, 2006, 19:16:41 pm »
Миличка, много се надявам, че всичко при теб ще е наред!

Моя близка преди няколко дни роди прекрасно и здраво момченце. При нея също в началото на бременността имаше кървене, болки и отлепване на плацентата, притесненията бяха много, но изхода беше повече от прекрасен. :)

И при теб всичко ще е ок, само мисли позитивно и си почивай повече.

Стискам палци!!!   :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #11 -: Декември 08, 2006, 19:58:23 pm »
Успех и от мен. Дано бебчо да се закрепи!!! Стискам ти палци и пиши как си!!!  :balk_104:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #12 -: Декември 09, 2006, 17:55:49 pm »
Здравейте милички!
Най важно е да сте колкото се може по спокойни.
При мен беше същото,в десетата седмица имах кървене.
Не знам как го постигнах,но бях много спокойна,като че ли
не се отнасяше за нещо толкова сериозно.
Трябва много да лежите.
Ударете го на почивка,и спокойно!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*
« Отговор #13 -: Декември 14, 2006, 17:56:42 pm »
Здравейте, момичета!
Аз също имах две прокървявания по време на моята бременност, като едното беше по-силно. Но с инжекции Прегнил и пълна почивка вкъщи всичко се нормализира. Така че сега е момента да си почивате и да не се напрягате излишно.
Повече почивка, никакви горещи душове или сауни, никакви натоварвания и всичко ще бъде наред.
Пожелавам ви успешни бременности и на двете!
« Отговор #14 -: Декември 19, 2006, 22:36:51 pm »
не се притеснявайте мили бъдещи мами, аз също съм имала такова кървене по точно зацапване през първите месеци от бремеността. Също пиех посочените лекарства, но всичко завърши благополучно. Мнението на лекарката която наблюдаваше моята бременост беше, че това се дължи от памета на организма от месечнитенеразположения при жената преди забременяването. Обърнете внимание дали тези прокървявания са около дата на последния ви цикъл. Поздрави и Успех!