0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ЧХГ > 5
« -: Ноември 07, 2005, 17:13:41 pm »
Абе уж знам почти всичко за това ЧХГ и статията е знам почти на изуст, ама това се питах сега. Възможно ли е човек да поддържа някакво ЧХГ до 5  и какво би означавало това. Не говорим, ако е при мъжете, а става дума за жени.
Или да кажа така - става дума за мен.
Януари месец на 34-и ден от цикъла имах 1,98
на 37-и 3,99 като същата вечер ми дойде

Сега - девет месеца по-късно на 46-и ден имам 1,63

Направо незнам. Знам, че не е бременност, но какво може да е?! :?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

denito_

ЧХГ > 5
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2005, 17:47:41 pm »
извини ме, но аз не знам какво е това ЧХГ, би ли обяснила?
*
ЧХГ > 5
« Отговор #2 -: Ноември 07, 2005, 17:56:21 pm »
погледни тази статия и ще ти стане ясно:
Хормонът на бременността - ЧХГ (hCG)
*
Re: ЧХГ > 5
« Отговор #3 -: Ноември 08, 2005, 07:17:50 am »
Васи, нормално е да имаш ЧХГ в кръвта си, само високите стоиности (над 5) говорят за бременност. Два пъти съм правила кръвен тест, винаги стоиности между 1 и 3.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ЧХГ > 5
« Отговор #4 -: Ноември 08, 2005, 08:59:39 am »
Ама, Васи, аз доколкото виждам и трите изследвания са ти под 5 и за мен няма проблем. :roll:
ЧХГ > 5
« Отговор #5 -: Ноември 08, 2005, 09:02:21 am »
Да де, ама едното има динамика - от 1 и нещо до 3 и нещо в един и същи цикъл. Мен това ме притеснява. Иначе са в норма за небременна жена.

Васи, колко ти е дълъг цикъла по принцип? И, ей, защо нямаш в подписа си ову-календар?  :wink:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ЧХГ > 5
« Отговор #6 -: Ноември 08, 2005, 09:22:46 am »
Е, динамиката може да се дължи на лабораторна грешка, на промяна на самият хормон без особена причина.
ЧХГ > 5
« Отговор #7 -: Ноември 08, 2005, 09:41:40 am »
Не се смейте, но може ли да се дължи на бременност, която не се задържа?
Преди 6 месеца имах положителен уринен тест, но тук имат определени дни, в които правят кръвен тест за бременност. След няколко дни като паравих беше 0.39, след 2 дни беше спаднало на 0.10
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ЧХГ > 5
« Отговор #8 -: Ноември 08, 2005, 09:43:22 am »
Може. Не е смешно.
ЧХГ > 5
« Отговор #9 -: Ноември 08, 2005, 12:37:22 pm »
Зайо ми не помня вече. Аз две години и половина бях на противозачатъчни. После имам един цикъл 50 дни. След това три месеца на оргаметрил. После пак цикъл 50 дни и почнах утрогестан. От два месеца го спрях. Та затова - кво да кажа, незнам.
А графика нямам, щото и температура не меря два цикъла вече. Пуснах си малко отпуска от всичко.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
ЧХГ > 5
« Отговор #10 -: Ноември 08, 2005, 14:21:22 pm »
Васи, по принцип в много малки количества ЧХГ може да се отделя и от екстрахориален източник, така да се каже. Затова такива нищожни стойности могат да се отчитат, без да се интерпретират като бременност.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
ЧХГ > 5
« Отговор #11 -: Ноември 08, 2005, 14:23:32 pm »
Цитат на: Meli
от екстрахориален източник

Мелитка, като си тръгнала да разясняваш, какво е туй горното :oops:
Благодаря ти, Бени!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
ЧХГ > 5
« Отговор #12 -: Ноември 08, 2005, 14:26:57 pm »
Не от хориона.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
ЧХГ > 5
« Отговор #13 -: Ноември 08, 2005, 14:49:44 pm »
Цитат на: Meli
Не от хориона.

Мели, не знам дали се шегуваш :wink: , ама "хориона" ми е все тъй неясно :oops:
Благодаря ти, Бени!

*
ЧХГ > 5
« Отговор #14 -: Ноември 08, 2005, 14:55:14 pm »
Хорион и трофобласт едно и също ли е?
ЧХГ > 5
« Отговор #15 -: Ноември 08, 2005, 15:00:09 pm »
Хихихихих
FreshBreeze, а какво ще кажеш за това  :lol:
Цитат на: cygnus
Хорион и трофобласт едно и също ли е?

П.П. малко запитване до чичо Гугъл:
Към 21-ия ден от последната редовна менструация (7-и ден след оплождането) зиготата достига т. нар. бластоцистен стадий - вътрешните клетки стават по-големи и се съединяват, образувайки зародиша, а външните клетки се организират към периферията на яйцето и образуват т. нар. трофобласт.

Малкото образувание навлиза в маточната лигавица - с това започва имплантацията (вгнездяването), която продължава до 3 дни.
Клетките на маточната лигавица започват да се видоизменят, като поднасят "храна" на бластоцистата. Външните клетки на трофобласта се разрастват - наричат се вече хорион - и се свързват с кръвоносните съдове на майката.

а ето това е цялата статия, ако някой го интересува http://www.worldnn.com/serv/Document?Action=show&DocID=1532326410

*
ЧХГ > 5
« Отговор #16 -: Ноември 08, 2005, 15:03:34 pm »
хехе Васи, щото знам какво е трофобласт и да й кажа ама не знам дали е същото като хориона?  :lol:

П.П. Мерси :) Вече ми светна. Ей много големи експерти ще станем :)
ЧХГ > 5
« Отговор #17 -: Ноември 08, 2005, 16:44:51 pm »
Благодаря, даже и аз зацепих :lol:  :lol:
Благодаря ти, Бени!

*
ЧХГ > 5
« Отговор #18 -: Ноември 09, 2005, 05:30:33 am »
Цитат на: little_rabbit
И, ей, защо нямаш в подписа си ову-календар?  :wink:

Че то някои като имат и като са си го скрили ...... много подло - цък ... глейте си работата ....  :roll:
ЧХГ > 5
« Отговор #19 -: Ноември 09, 2005, 08:17:34 am »
Цитат на: klia
Цитат на: little_rabbit
И, ей, защо нямаш в подписа си ову-календар?  :wink:

Че то някои като имат и като са си го скрили ...... много подло - цък ... глейте си работата ....  :roll:

Да, бе, тия дни не съм на кеф и затова съм го скрила.