0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

моли

молитва
« -: Ноември 12, 2007, 11:43:54 am »
Молитви при съпружеско безплодие

Господи Боже, Създателю на всяко видимо и невидимо естество, Който от човеколюбие превърна реброто на праотеца Адама в жена и ги благослови да раждат деца за продължение на човешкия род; Който развърза Сарината утроба и благослови роденото от нея дете; Който благослови безродната жена на Маноя и й дари чедо – силния Сампсон; Който послуша безмълвния молитвен глас на Елкановата жена – неплодната Анна, и я удостои с родения от нея пророк Самуила; Който прие молитвата на безродните Захарий и Елисавета и им дари чедо – Йоан Предтеча; Който по Своя божествен промисъл отхвърли укора на безчадието от праведните Йоаким и Анна и им предизвести раждането на пресветата девица Мария, от която се въплъти и роди Спасител за спасението на човешкия род – Който поради Своята голяма милост благослови сватбата в Кана Галилейска за потвърждение, че законното съпружество и раждането на чада в него са съгласни с Твоята божествена воля!
Сам и сега, Господи, послушай молитвените въздишки на грешните твои раби, които изнемогваме под тежестта на безчадието!

Ако ние като човеци, носещи плът и живеещи в тяло, Ти съгрешихме с тяло или душа и престъпихме Твоя закон и Твоите заповеди денем или нощем, с дума, с дело или помисъл, или попаднахме под бащина или майчина клетва, или по някакъв начин повредихме телесните си членове, или другояче се отдалечихме от Твоята божествена воля, Ти като милостив и човеколюбив Бог, прости ни, освободи ни от безчадието и ни дай плод от утробата – добри чада!

Скръбта, плачът и риданията на Своите раби (имената) обърни на радост, развесели сърцата ни, както каза и чрез пророка: "Развесели се неплодна, ти, която не раждаш; възкликни и извикай ти, която не си изпитала родилни мъки."

Смили се и сега, Господи, и покажи милостта си към Твоята рабиня (имената), развържи утробата ми/й, направи ме/я лоза плодовита и ми/й дай плод на чадорождение.

Господи, милостив бъди и не оставяй в безплодие своя раб (имената) и не ме/го лишавай от рожба, но ми/му дай семе за изкласяване, та с твоята благословия да видим и чада от чадата си като маслинени клонки около трапезата си, за да се прослави и в тях пресвятото и величествено Твое име – на Отца, и Сина, и Светия Дух. Амин!

П.П.на мен на скоро ми помогна поне така си мисля аз  :D.
ето и на вас лъч надежда
*
Re: молитва
« Отговор #1 -: Ноември 12, 2007, 11:53:41 am »
Предлагам темата да се заключи.
« Отговор #2 -: Ноември 12, 2007, 12:00:31 pm »
моли какво имаш предвид като казваш , 4е ти е помогнала молитвата или пък така си мислиш? Ти вярваш ли или просто някой ти каза да я четеш ????
« Отговор #3 -: Ноември 12, 2007, 12:10:34 pm »
не виж не се опитвам да проповядвам християнство и прочии, просто от около 2 години се опитваме за бебе и нямаше резултат,но наскоро я намерих в start.bg и я прочетох за моя изненада след около 2седмици разбрах ,че ще си имаме бебе .,а може и да му е дошло веремето незнам.
Моля да не ме разбирате погрешно и съжалявам ако засегнах някого.
*
« Отговор #4 -: Ноември 12, 2007, 12:25:04 pm »
Като опитвате 2 години, как до този момент не си писала в сайта, а сега реши? Не се заядам, но някак си ми изглежда нагласено. А между впрочем, винаги в църквата може да ти изчетат молитва с каквато искаш насоченост, за каквато и да е болест.
« Отговор #5 -: Ноември 12, 2007, 12:25:44 pm »
не виж не се опитвам да проповядвам християнство и прочии, просто от около 2 години се опитваме за бебе и нямаше резултат,но наскоро я намерих в start.bg и я прочетох за моя изненада след около 2седмици разбрах ,че ще си имаме бебе .,а може и да му е дошло веремето незнам.
Моля да не ме разбирате погрешно и съжалявам ако засегнах някого.
МОли , не се притеснявай . Всеки има право да вярва в каквото си иска. Радвам се за теб , че ще си имаш бебе . Пожелавам ти безпроблемна бременност .
*
« Отговор #6 -: Ноември 12, 2007, 12:31:42 pm »
Моли, благодаря ти , винаги трябва да вярваме. Вярата ни крепи.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #7 -: Ноември 12, 2007, 18:12:45 pm »
Моли, благодаря ти!  :D
Скоро един свещенник ми чете тази молитва, моля се на глас и искам да бъда майка! Благодаря ти още веднъж, и честита ти бременност и щастливи дни ви пожелавам!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #8 -: Ноември 12, 2007, 18:38:05 pm »
А, извинявай, забравих, Честито :bfp1: и лека бременност.
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #9 -: Ноември 12, 2007, 18:39:23 pm »
Моето мнение е ,че всеки си има право на мнение.Ако си вярващ не виждам нищо лошо в това.Ако не си не го чети като не искаш...аз все пак благодаря на Моли :) нали затова сме тук-да си помагаме :)
« Отговор #10 -: Ноември 12, 2007, 18:57:13 pm »
Като опитвате 2 години, как до този момент не си писала в сайта, а сега реши? Не се заядам, но някак си ми изглежда нагласено. А между впрочем, винаги в църквата може да ти изчетат молитва с каквато искаш насоченост, за каквато и да е болест.

Нагласено с цел??? 8O
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #11 -: Ноември 12, 2007, 19:06:41 pm »
miusli ...ами може досега например да не е знаела за сайта ?!!не мислиш ли че има смисъл?  и съм съгласна с tinkito...каква е целта (ако има такава де)?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #12 -: Ноември 12, 2007, 19:12:59 pm »
Помислете как в този форум момичетата с многогодишен стерилитет, опитали какво ли не, включително всички молитви на света, и все още без деца, възприемат твърдения от сорта "аз прочетох една молитва ей ме на бременна". Помислете дали не ге боли. Заключвам.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу