Здравейте,
От дълго време чета форума, но чак днес реших и аз да пиша и да потърся съвет и подкрепа от Вас.Ето и нашия проблем.Отдавна правим опити и нашата диагноза е АСТЕНОТЕРАТОЗООСПЕРМИЯ.ХИПОСПЕРМИЯ.
Спермограмата е направена в КИРМ Плевен.
Въздържание: 4 дни
Ph:8.3
Обем на еякулата:1,0 (2-6мл)
Цвят слонова кост
Втечняване:30 мин
Агрегазия:Да
Вискозитет:N
Аглутинати:ДА
Левкоцити:N
Епителни клетки:N
Незрели кл. на сперматогенезата:Да
Желатинови телца:НЕ
Детрит:ДА
Брой сперматозоиди:44 000 000
Нормокинетични сперматозоиди:20,5% (норма>50%)
брой 9 020 000/мл
хипокинетични:42%
акинетични:37,5%
ASA в сем.течност:36,90 (N < 60U/ml)
Тератозооспермален индекс Tyberg's strict criteria(TZI)
Брой изследвани сперматозоиди:200
с нормална морфология 6% (N>14%)
с абнормална морфология 94 %
с главични дефекти 94 %
с дефекти на шийна/средна част 31 %
с опашни дефекти 9 %
с цитоплазмен остатък 3 %
TZI 11,46 (N<1,46)
Преобладаващи дефекти:аморфни и пириформени главички, сперматозоиди с опашни дефекти.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ:АСТЕНОТЕРАТОЗООСПЕРМИЯ.ХИПОСПЕРМИЯ.
Изписаха му L-karnitin, селен,Fertil aids
Посетихме д-р кацаров, защото бяхме много притеснени след всичко което прочетох тук,и за моя изненада той каза че според него проблемът не е в мъжа ми.Попита ме какви изследвания сме правили за мен и аз му казах хормони, фоликуметрия, но все още не сме направили нищо за пропускливостта на тръбите. С изречението че при мъжа ми няма проблем и че много рядко имало перфектни спермограми, той демотивира милото да си пие витамините. С много усилия го убедих да направи курса на лечението и сега незнам какво да мисля и да правим. Мисля да посетим Новата клиника Репромед в Плевен и да продължим от там с нова спермограма и ЦС за мен. Надявам се,тук сред вас да има някой който да ми даде насоки и да изрази мнение по спермограмата.
Благодаря Ви предварително!