0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Опасно ли е според вас да се прави инсеминация, ако в еякулата има бактерии (левкоцитите изглеждат в норма)?
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Инсеминация, ако има бактерии в еякулата?
« Отговор #1 -: Ноември 09, 2005, 10:37:10 am »
не е опасно.
при обработката, бактериите се премахват от еякулата.
това мисля сме го говорили вече :)
аз съм правила 4 инсеминации, като винаги е имало бактерии в нативния материал.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Ноември 09, 2005, 11:21:46 am »
Мда, с теб сме го обсъждали.
На една друга другарка й казали никакви инсеминации, докато не си оправят бактериите (в МЦРЗ).

Затова подлагам въпросът на ново обсъждане.

Мели?

Благодаря :D
Благодаря ти, Бени!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Ноември 09, 2005, 11:24:57 am »
Ми "бактерии" е твърде общо, знам ли какво са имали предвид. Все пак има методика, при която се слага антибиотик в средата за инсеминация.

Обаче нали знаеш принципа - доктора знае най - добре. Да си пита лекуващия лекар.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #4 -: Ноември 09, 2005, 11:34:59 am »
Цитат на: Meli
Ми "бактерии" е твърде общо, знам ли какво са имали предвид. Все пак има методика, при която се слага антибиотик в средата за инсеминация.

чакай бе, с антибиотик ли ги требят??
аз съм питала поне 5 пъти по повод бактериите в еякулата и инсеминацията, всеки път ми се обясняваше, че бактериите се отстраняват механично при обработката... за антибиотик не е ставало дума изобщо.
ти ся кво ме плашиш?!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #5 -: Ноември 09, 2005, 11:38:22 am »
Ехо, това ли ще е днешната тема за плашене!  :lol:

Има методика, това не значи, че се прилага повсеместно. Има много и различни методики. Има такава, при която се хващат бактерийките една по една, с нежно инструментче и се отстраняват, механично.  :lol:

Това горното е шега, ей!  :lol:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #6 -: Ноември 09, 2005, 12:36:37 pm »
Другарката съм аз :D . При последната ни нсеминация откриха бактерии в еякулата. Незнам каква точно е методиката на отстраняване, но Таня Милачич определено спомена за въвеждане на антибиотик в материала. За в бъдеще обаче трябвало да се лекуват.
Не искат да ни инсеминират, защото материалът на мъжа ми и без това не е много добър и ако има и бактерии те допълнително понижават показателите и пречат за инсеминацията /в смисъл, че ние и без това трудно събираме прилично количество за инсеминация/. Мисля, че това имаха предвид като ни казаха първо да си ги излекуваме и да изчакаме приминаване действието на антибиотика.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #7 -: Ноември 09, 2005, 13:43:53 pm »
Грейси, мерси за пояснението. Въпросът е, ако се прави нещо специално, за да се елеминират бактериите, то тогава ако няма яснота че има бактерии (левкоцити в норма)?

Мели, разясни моля Миличка още малко! Нали не се виждат бактериите, докато се прави сп-ма и обработка?

А пък още на първата инсеминация, като ми показаха плувците, ми казаха, че са в специална хранителна среда, с антибиотик и т.н. - т.е. останах с впечатление, че задължително слагат и антибиотик?
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #8 -: Ноември 09, 2005, 16:07:46 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Мели, разясни моля Миличка още малко! Нали не се виждат бактериите, докато се прави сп-ма и обработка?

А пък още на първата инсеминация, като ми показаха плувците, ми казаха, че са в специална хранителна среда, с антибиотик и т.н. - т.е. останах с впечатление, че задължително слагат и антибиотик?

на нашите спермограми съм виждала написана следното "Висок бактериален титър!" значи се вижда, че има бактерии, явно...
както ми разясни Мели (и с това ми припомни какво са ми разяснявали навремето в клиниката) при обработка тип swim-up, бактериите остават на дъното и не изплуват, поради което не се включват в материала за инсеминация.

както е написала Мели - методи много. за махането с нежна ръчица една по една ще се въздържа ;)

« Отговор #9 -: Ноември 09, 2005, 16:43:21 pm »
Цитат на: jam
за махането с нежна ръчица една по една ще се въздържа ;)

Що, бе, на мен това ми е любимия метод  :lol:
« Отговор #10 -: Ноември 09, 2005, 16:43:27 pm »
Интересно, защото пък при нас не са ни казвали, че се виждат бактерии, а и левкоцитите му бяха в норма, когато имаше бактерии.

Значи при swim-up категорично отпадат всички бактерии.

А антибиотик задължително ли се слага към средата :roll:
Благодаря ти, Бени!