Извинявам се на всички момичета, които ми помогнаха, за това че темата се изроди.
Отговарям на Тамара и се надявам с това да направя едно обобщение.
По време на бременност хормоните са в баланс, високи са, но са в баланс. Балансът е такъв, че да поддържа бременността здрава. Затова в първите седмици редовно се изследва Е2, прогестерон и ЧХГ. При проблеми и други хормони. Няма да говоря за изключения, дано никои да не ги разбере. Нормално е през време на бременността да няма косопад, дори се наблюдава обратното косата е по- здрава. Косопадът е изключение от нормалното.
Тамара, не е по темата, но ще отговоря. Ако имаш косопад и не си бременна, първо иди на кожен лекар, ако нямаш кожни проблеми - иди на гинеколог, а тои може да те препрати на ендрокринолог.
Вера, питах моя лекар за това. Има логика. Аз също го мислех. Бях предозирана в първите месеци, особено прогестеронът ми беше 5 пъти над нормата. Но след като спрях утрогестта, организмът ми остана на собствените си хормони и прогестеронът остана висок.
Аз на кожен лекар сега няма да отида. Ако отида, ще поиска да ме лекува. А аз не искам да пия или да се мажа с какво и да е. Надежда, Иглика и другите момичета казаха, че към 5-6 месец е спрял. Ще чакам до 5-6 месец и ако има такъв (да даде Господ) и продължава този ужас с косата, ще отида на кожен лекар.
Деиствително много пада. Вчера си подпирах главата и после исках да пиша нещо. Първо контрастът е силен - на бял лист черни косми. Не ги броих защото се уплаших, но бяха топка.
Отново благодаря на всички момичета, които ми помогнаха с информация.
Съжалявам, ако тонът ми е прозвучал остро, реакция на самозащита. не съм целяла това.