Здравей Роми,
ще проверя за тази лаборатория, струва ми се доста прилично като сума. В клиниката на доктор Щерев, където ходя ми поискаха доста висока сума, но и тук , както и в МА резултатите излизат за около 3 седмици. От което аз си правя извода, че изследванията се правят на едно и също място.
За мене въпросът е какво представляват тези цито-генетични изследвания и какво въобще показат?
За тази лаборатория, в която ти си си направила изследванията искат ли предварително записване? Можеш ли да ми кажеш къде точно се намира? Дали изследванията са едни и същи?
Що се отнася до фосфолипидния синдром, аз ходих в лабораторията на Александровска болница (там ме прати лекарката ми). Входът е отляво, ако си с лице към сградата и с гръб към входа. На последния етаж. Носех само бележка от лекарката ми с молба за такова изследване. По принцип трябва да потърсиш д-р Марта Балева. В случая нейната роля беше да допише някакви индикатори, които ще се изследват. Обясних и защо съм пратена, но си мисля, че нямаше кой знае каква полза от 5 минутния разговор с нея. Освен това, доста я почаках, защото все беше някъде. Изследванията се вземат сутрин, но не си спомням дали беше на гладно. После чакаш около 1 седмица. Работят до 13.30, това е важно като решиш да си вземаш резултата. Платих 60 лв. Тази сума малко ме учуди, но още повече се учудих, когато в МА ми казаха, че цито-изследванията са безплатни. Както и да е, в такива ситуации човек няма много възможности да се пазари. А пък и в частните лаборатории не правят такива изследвания (проверих в Кандиларов). Успех!