0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Антифосфолипиден синдром
« -: Ноември 09, 2005, 13:20:16 pm »
Здравейте, някой знае ли какво представлява антифосфолипидния синдром и от какво се причинява?
*
Антифосфолипиден синдром
« Отговор #2 -: Ноември 09, 2005, 16:45:16 pm »
Здравей и благодаря за бързия отговор.

лекарката ми ме изпрати в Медицинска Академия за да си направя това изследване, понеже имам два спонтанни аборта.
Днес ми взеха кръв, така че след около седмица ще знам резултата.
*
Антифосфолипиден синдром
« Отговор #3 -: Ноември 09, 2005, 16:48:34 pm »
Късмет и дано всичко е ОК !
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Антифосфолипиден синдром
« Отговор #4 -: Ноември 09, 2005, 16:57:03 pm »
Цитат на: Del
лекарката ми ме изпрати в Медицинска Академия за да си направя това изследване, понеже имам два спонтанни аборта.

браво на твоята лекарка! не много специалисти-гинеколози биха се сетили за това изследване...

кажи нещо повече за себе си - в коя седмица бяха абортите, мисед ли бяха?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Антифосфолипиден синдром
« Отговор #5 -: Ноември 09, 2005, 17:20:42 pm »

За информация: коя е лекарката ти?
*
Антифосфолипиден синдром
« Отговор #6 -: Ноември 11, 2005, 09:47:44 am »
Здравейте отново,

лекарката се казва д-р Ганева и работи в болницата на д-р Щерев.След като обиколих доста болници и много лекари, накрая мисля, че попаднах където трябва.
Що се отнася до предишните аборти - единия беше миналата година и беше в много ранен стадии (6 г.с), вторият беше скоро и бях в 10, но на плода не му се появи сърдечна дейност и организма сам го изхвърли.
Решила съм да несе отчайвам и да продължа да се боря. Това е.
Антифосфолипиден синдром
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2005, 09:54:25 am »
Здравейте отново,

Решила съм да несе отчайвам и да продължа да се боря. Това е.

Tака трябва. Неуспехите трябва да ни направят по-силни.
Стискам палци. И ни дръж в течение за изследванията и лечението ти.
Успех!
*
Антифосфолипиден синдром
« Отговор #8 -: Ноември 11, 2005, 10:29:10 am »
да, както е казал Ницше: Това, което не ни убива, ни прави по-силни (What does not kill us, makes us stronger). Благодаря за подкрепата и ще пиша.
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Антифосфолипиден синдром
« Отговор #9 -: Ноември 27, 2005, 23:32:42 pm »
Del,как вървят изследванията ти?
Аз съм същият случай като теб и затова питам.Успех! :crossfingers:
*
Антифосфолипиден синдром
« Отговор #10 -: Ноември 28, 2005, 17:53:00 pm »
Здравей,

оказа се, че нямам такъв синдром, за добро или за лошо.
Сега трябва да си направим цито-генетични изследвания със съпруга ми. Днес записах час в МА - първите свободни дати бяха за януари.
А ти правила ли си си някакви изследвания, за да разбереш каква е причината?
*

Marisa

Антифосфолипиден синдром
« Отговор #11 -: Декември 02, 2005, 11:27:10 am »
Del,

Извинявай, че така се намесвам в темата, но тъй като засягаш въпрос, който и мен ме вълнува, искам да те попитам малко по-подробно за изследванията, които ще си правиш. Аз също имам един спонтанен аборт и един мисед, но според гинеколожката ми засега няма нужда да изследвам нещо по-специално. Аз все пак съм решила да си пусна изследване за антифосфолипиден синдром, както и да се разходя до МД за консултация с някой лекар специалист, който да ме посъветва какви други изследвания да правя. Та чудя се дали е достатъчно да отида в МД, 14 ет. с двете епикризи от абортите или са необходими и други документи или нещо друго?
*

Marisa

Антифосфолипиден синдром
« Отговор #12 -: Декември 02, 2005, 11:33:31 am »
Del,

Извинявай, че така се намесвам в темата, но тъй като засягаш въпрос, който и мен ме вълнува, искам да те попитам малко по-подробно за изследванията, които ще си правиш. Аз също имам един спонтанен аборт и един мисед, но според гинеколожката ми засега няма нужда да изследвам нещо по-специално. Аз все пак съм решила да си пусна изследване за антифосфолипиден синдром, както и да се разходя до МД за консултация с някой лекар специалист, който да ме посъветва какви други изследвания да правя. Та чудя се дали е достатъчно да отида в МД, 14 ет. с двете епикризи от абортите или са необходими и други документи или нещо друго?
*

Rommi

Антифосфолипиден синдром
« Отговор #13 -: Декември 02, 2005, 13:10:39 pm »
Здравей,

оказа се, че нямам такъв синдром, за добро или за лошо.
Сега трябва да си направим цито-генетични изследвания със съпруга ми. Днес записах час в МА - първите свободни дати бяха за януари.
А ти правила ли си си някакви изследвания, за да разбереш каква е причината?

и на нас ни предложиха най-рано за януари. И кой знае още колко време докато стане резултата...може и чак февруари да е ..Това на 13етаж дето са безплатните.

На нас не ни се чакаше и отидохме в другата лаборатория. Дето е към МА поликлиниката, по стълбите надолу в мазето.
Там ни струваше общо 40лв. за двамата.
резултата става за около 2 седмици мисля.
Ако не ти се чака - това е алтернативата, пък и не е безумно скъпо все пак.
Да пишеш после.
*
Антифосфолипиден синдром
« Отговор #14 -: Декември 02, 2005, 13:34:36 pm »
Здравей Роми,

ще проверя за тази лаборатория, струва ми се доста прилично като сума. В клиниката на доктор Щерев, където ходя ми поискаха доста висока сума, но и тук , както и в МА резултатите излизат за около 3 седмици. От което аз си правя извода, че изследванията се правят на едно и също място.
За мене въпросът е какво представляват тези цито-генетични изследвания и какво въобще показат?
За тази лаборатория, в която ти си си направила изследванията искат ли предварително записване? Можеш ли да ми кажеш къде точно се намира? Дали изследванията са едни и същи?
Що се отнася до фосфолипидния синдром, аз ходих в лабораторията на Александровска болница (там ме прати лекарката ми). Входът е отляво, ако си с лице към сградата и с гръб към входа. На последния етаж. Носех само бележка от лекарката ми с молба за такова изследване. По принцип трябва да потърсиш д-р Марта Балева. В случая нейната роля беше да допише някакви индикатори, които ще се изследват. Обясних и защо съм пратена, но си мисля, че нямаше кой знае каква полза от 5 минутния разговор с нея. Освен това, доста я почаках, защото все беше някъде. Изследванията се вземат сутрин, но не си спомням дали беше на гладно. После чакаш около 1 седмица. Работят до 13.30, това е важно като решиш да си вземаш резултата. Платих 60 лв. Тази сума малко ме учуди, но още повече се учудих, когато в МА ми казаха, че цито-изследванията са безплатни. Както и да е, в такива ситуации човек няма много възможности да се пазари. А пък и в частните лаборатории не правят такива изследвания (проверих в Кандиларов). Успех!
*

Rommi

Антифосфолипиден синдром
« Отговор #15 -: Декември 02, 2005, 14:42:41 pm »
Здравей Дел,

Ние ходихме 1во на генетична консултация на 14ет. при доц.Георгиева. След като надълго и нашироко (около час) говорихме и гледа всичките ми изследвания, тя ни написа направление за изследване на тези цито-гененични изследвания. И ни прати на 13 етаж в лабораторията, но след като се оказа че се чака толкова дълго, и нашето желание беше по-бързо да излезе резултата, тя ни изпрати в другата лаборатория където се плаща. Ако човек реши да си чака, наистина са безплатни.
Намира се като влизаш в поликлиниката на МА (ниската двуетажна сграда) и надолу по стълбите. Кабинета май беше 30. На вратата пише цитогенетични изследвания. Не е трудно за намиране. Плаща се на място. Ние отидохме с тази бележка-направление от доцентката за тези изследвания.
Предполагам и ти вече имаш такава, така че друго мисля че не ти трябва за самото изследване.
Аз много държах да направя и антифосфолипидните, но доц.Георгиева каза, че от всичко до сега не вижда причини и основания да ги пуска.
Аз обаче ще ги направя, но първо ще изчакам резултата от цито-генетичното изслеване.
Така че информацията за тази лаборатория в Александровска ми е много полезна.
Преди време бях изпращала серум до Плевен, за изследване на протромбини. Тогава IgG и IgM за протробините беше по 20лв. (общо 40). Мисля сега да си ги изследвам тук в София.
Едно момиче ми каза че е правила засичане, като е изследвала едновременно и в 2те лаборатории и резултатите се припокривали.

За лабораторията в Александровска доколкото знам са по 16лв.
В групата на анти-фосфолипидните анти тела спадат:
- Анти протромбин анти тела
- Анти кардиолипидни анти тела
- Анти бета2-глико протеинІ
Д-р Конова ми каза тях да ги изследвам.
И за всяко от 3те като се изследва IgG и IgM, значи около 90лв.
Ти пишеш че ти е струвало към 60лв. Знаеш ли кои точно са ти изследвали? Първите 2 са по-важни, може би тях. ИЗлезнаха ли ти вече резултатите?

Цито генетичното изследване е т.нар. хромозомно изследване. Ще го срещнеш и под името "кариотип".
Изследва се хромозомния набор при 2мата. Може човек да е здрав, но да има изменение в някоя от хромозомите и това да се предаде.
Друго което ме посъветва д-р Конова е да направя ДНК изследване изменение на ген който се асоцира с тробфолилията.
На консултацията не ми го включиха, но аз ще държа да го направя и него. Така че следващия път ще го изискам.

При мен беше мисед.
Аз пиша и в клуба на дира със същия Ник.

Дел, пиши после за резултатите.
*

Anonymous

Антифосфолипиден синдром
« Отговор #16 -: Декември 02, 2005, 14:59:15 pm »
Роми, би ли ми казала дали си отишла с направление при доц. Георгиева или на свободен прием - и колко струва консултацията при нея. Както и резултати от какви изследвания си и носила.
*
Антифосфолипиден синдром
« Отговор #17 -: Декември 02, 2005, 15:03:36 pm »
Здравей,
изследвали са ми IgG,  IgM антикардиолипидови и IgG, IgM антиb2 гликопротеинови. Общо 4 показателя.
*

Rommi

Антифосфолипиден синдром
« Отговор #18 -: Декември 02, 2005, 15:21:04 pm »
Здравей,
изследвали са ми IgG,  IgM антикардиолипидови и IgG, IgM антиb2 гликопротеинови. Общо 4 показателя.

Значи не са ти изследвали анти про тромбин антителата.
Да разбирам ли че тези дето са ти ги изследвали са били в норма.
Ако да, пусни си за всеки случай и протромбините.

аз пък само тях ги пусках в 8ма седмица и тогава бяха в норма.
Сага ще ги изследвам пак и трите антитела.
*

Rommi

Антифосфолипиден синдром
« Отговор #19 -: Декември 02, 2005, 15:26:08 pm »
Цитат на: Anonymous
Роми, би ли ми казала дали си отишла с направление при доц. Георгиева или на свободен прием - и колко струва консултацията при нея. Както и резултати от какви изследвания си и носила.

Отидохме на свободен прием.
Приема всеки ден след 9.00. Но обикновенно е хубаво да отидете до обяд. Двамата със съпруга ти.
Консултацията е 20лв. плаща се на касата (след консултациата) и ти дават фактура.
Носих си всички изселдвания - хормони, хламидии, спермограми, графиките от Фертилити-френд...с 2 думи цялата дебела папка дето съм я събрала за толкова години.