Добре koelan защо пускаш две отделни теми, така само се раздвояваш и объркваш. Пусни си една тема, в която сподели всички изследвания които си правила. Разбира се, че най трудно е да се разбере причината за всичките проблеми.Затова се ходи на лекар, ако нямаш доверие на него, смени го. Тук можем както да ти дадем ценен съвет, така и да те подведем без да искаме, все пак организма на всяка от нас реагира различно и индивидуално.
Ще ти напиша аз при какви резултати забременях, като си мислех, че с FSH и LH леко над горна и горна граница, нямам шансове. Единствено Естрадиола ми беше пък идеален, тоест имах нормален и читав фоликул, който да се превърне в яйцеклетка и да има оплождане.
Изследвания направени на 3-ти ден от цикъла.
LH - 11.53 IU/L реф. г-ци 1.9-12.5
FSH - 10.86 IU/L реф. г-ци 2.5-10.2
Estradiol - 332.50 pmol/L реф. г-ци 46-607
Prolactin - 194.2 mIU/L реф. г-ци 59.3-619
А това са изследвания направени след два дни закъснениe на същият цикъл.
T4 - 13.74 pmol/L реф. г-ци 11.50-22.70
TSH - 2.55 mIU/L реф. г-ци 0.35-5.50
Anti-Tg /TAT/ 336.5 IU/mL реф. г-ци 0-115
Anti-TPO/MAT/ 17.9 IU/mL реф. г-ци 0-34
Сега видях, че и пролактина ти е висок, не е болка за умиране, влиза в норми след прием на бромокриптин/парлодел/достинекс. При това положение, твоите изследвания изцяло се припокриват с моите преди да забременея. След стриктно следене от мен самата на половите хормони, прием известно време на парлодел за пролактина, еутирокс и селен за щитовидната жлеза, аспирин 80 мгр. за щитовидните антитела и за добрата имплантация на ембриона, както и прием на билки за овулация, Прегнил 10000 единици за спукване на фоликул от 17.5 мм., аз най накрая забременях.
Може би имах невероятен късмет или е съвпадение, но факт е че за първи път пих през живота си тези билки и резултатите от изследванията ги виждаш.
Ако само това е проблема за незабременяването след лечение при добър специалист, ще има резултат, сигурна съм.
Ако за първи път изследваш щитовидните антитела по добре е да ги повториш, ако пък и преди са били високи, време е да потърсиш специалист ендокринолог и/или имунолог.