0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Графиката на elma
« Отговор #40 -: Февруари 11, 2008, 09:37:46 am »
Може да е инцидентно.
Докато не дойде М. надежда има.
Ако не е този МЦ- дано да е другият.
Няма да се отчайваш, когато е писано тогава ще стане

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #41 -: Февруари 11, 2008, 09:58:33 am »
Благодаря ти, denis!
Като удавник за сламка съм :D, ако знаеш как ми грейна физиономията току що :D
А ако е инцидент днешната ниска температура дали е възможно да е инцидент и вчерашния тест sure check :ask: По-категорична една черта нямаше как да се появи :(
Как мислиш? Дали има вариант, в който да е станало и макар след 16/17 дни теста да не може да отчете?
Много хубав ден и успешна седмица от мен!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #42 -: Февруари 11, 2008, 10:11:40 am »
Да, има шанс /винаги има/
За тест - може и да е рано още.
Теста може да отчете на 13 ден след О. или на 23 след О. - доста е индивидуално

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #43 -: Февруари 11, 2008, 11:28:50 am »
Ах, дано, дано...
Ще видим утре сутринта как ще е температурата. Дано пък се повиши :D
Иначе си ме боли корем и кръст непрекъснато, не мога да кажа дали очаквам М.
Ако се съди по ПМС трябваше да ми е дошло преди 10-ина дни още...
Чакаме...предполагам до ден-два ще има повече яснота...
*

elma

• 1289
« Отговор #44 -: Февруари 12, 2008, 08:07:17 am »
Ами това е...което се и очакваше :( Дойде ми :( За капак на всичко не знам дали ще мога да отида на преглед. Оказа се, че д-р Владимиров го нямало тази седмица. Чудесно просто... :balk_145: А трябваше да почнем подготовка за инсе. Понеделник вече ще е късно...Късмет, какво да се прави!
Благодаря ти за всичко, denis!
 :bighug:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #45 -: Февруари 12, 2008, 08:37:16 am »
Съжалявам мила
Само не се отчайвай - всяко зло за добро.
А и 1 МЦ не е проблем, бързо ще мине.
Представи си стане докато чакаш :) за преглед.
Дано всичко това да е за късмет

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #46 -: Февруари 15, 2008, 13:48:33 pm »
Eто ме и мен, доживях и аз прегледа си...с моите "регулярни", "фантастични" цикли....... :oops:
Ами положението е леко отчайващо :( Единия яйчник е поликистозен - "силно увреден", а за другия само поликистозен, каквото и да означава това.
Говорихме с Док за това, което предстои. Той е оптимист. Казва, че се повлиявам от лекарствата, голям успех беше последния стимулиран цикъл, който проследихме - имаше 1 хубав фоликул, който се спука след прегнила...Бог знае само обаче във фоликула дали е имало нещо изобщо...  :(
Каза че преди да пристъпим към сериозната част, иска да опитаме още един или два цикъла с лекарства. Та така - този цикъл отново клостилбегит 2х1т./дневно, после прегнил и инсеминация. И Док, и аз не храним големи надежди...но знае ли пък човек :D
Говорихме за ин витро и за ин витро с лека стимулация - при мен отпадат като варианти :( Той препоръчва да продължим с ин витро матурация 8O.
Това е.....
Объркана съм.......
Не знам какво да мисля......
За зло или добро.....
Каквото има да се случва......ще се случи......

Дали да продължа да меря температура? Има ли смисъл? Дали няма това да ми донесе само повече тревоги и мисли?

Благодаря и много успех на всички!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #47 -: Февруари 15, 2008, 14:06:04 pm »
Съжалявам за лошите новини, но се радвам, че отиде на лекар и се изясниха нещата.
Ето сама виждаш, / и дано да си убедена/ че ако продължаваше да чакаш всеки месец чудото да стане щеше да си чакаш месеци наред.
Щом проблема се знае - това означава че се върви в правилната посока.
Бъди оптимист - всичко ще се оправи. СПКЯ се повлиява добре от медикаменти и имаш голям шанс да забременееш.
За Бт - както си решиш - може да мериш, може и да не мериш.
Пожелавам ти успех и въпреки, че си се отчаяла в момента- нека стане чудото. :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #48 -: Февруари 15, 2008, 14:12:01 pm »
Deniiiiiiiis, мила както винаги! И винаги там, където имат нужда от помощта й!
 :bighug: :bighug: :bighug:
Благодаря ти!

Отчаяла съм се и съм в лошо настроние, но не съм се предала!!! :D
П.С. Понякога се оказва, че търпението не е чак толкова добро качество, а?!  :D :D :D (визирайки себе си :oops:)

Много хубав ден от мен!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #49 -: Февруари 16, 2008, 09:17:43 am »
Затова сме тук - когато видим, че нещо не е наред, да 'побутваме' момичетата да отидат на лекар  :D
Ти го прие/че нещо не е наред/ и го направи и се гордея с теб  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #50 -: Февруари 20, 2008, 10:45:23 am »
Denis, дано вече не си вдиганала ръце от мен :D
Ама аз пак искам нещо да питам :oops:
Пуснах в темата за лапароскопия, ама нещо там няма отговор :(
Знам, че тук не е мястото да питам, ама ти вече така или иначе си запозната със състоянието ми и ако можеш да ми дадеш отново съвет ще ти бъда безкрайно благодарна. Писала съм по-нагоре и сега ще се повторя :oops:, но мисля, че за теб така ще е по-лесно :)
Та питането ми е следното: С поликисточни яйчници съм и ЛУФ синдром. Този цикъл ще правим стимулирана инсеминация, ако няма успех се насочваме към ин витро матурация. Мислиш ли, че преди да се хвърля към ин витрото би било добре да се направи оперативна лапароскопия за премахване на кистите? Така дали ще имам шанс, макар и за кратко да имам нормален цикъл съпътстван с така жадуваната от мен овулация?
Благодаря ти предварително и ти желая хубав ден!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #51 -: Февруари 20, 2008, 15:42:43 pm »
Мога ли с радост ти отговарям, но сега няма да мога  :D.
Незная дали лапароскопията /лечебна, за премахване на кисти/ би помогнала. Може да помогне,но може и да не помогне - всяко тяло реагира по различен начин.
Послушай лекарят си, ако не ти е достатъчно неговото мнение - потърси на друг специалист.
Съжалявам миличка, не е редно да ти давам такива съвети.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #52 -: Февруари 20, 2008, 15:57:10 pm »
Неее, denis, явно не съм изказала разбираемо като хората :D
Много, ама много държа да уточня :) Нямам съмнения изобщо в правилната преценка, диагноза, лечение и т.н. в лекаря ми :) (само да уточня, че говорим за д-р Владимиров) Даже напротив, имам му страхотно доверие и смятам, че той ще избере най-подходящия за мен начин на лечение.
Но исках да попитам просто да знам за себе си и евентуално дали изобщо да говоря с него по този въпрос. Ако реша временно да поизчакам с ин витрото, да речем година...да си помогна малко пък току виж станало чудото :D. Един вид, ако реша да лекувам ПКЯ дали бихте ми препоръчали този метод?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #53 -: Февруари 21, 2008, 07:57:59 am »
Говори за всичко това с него - той най-правилно ще те посъветва, все пак той е най-добре запознат с твоето положение /той те гледа на УЗ, не ние  :wink:/.
Той е наясно и по-правилно би предположил, как ще се отрази едно изчакване и т.н.
Не е редно да те съветвам, разбери ме правилно, аз не съм специалист...не мога просто така да изказвам мнение, без да съм наясно с фактите и последиците от всяко едно действие или бездействие.
Владимиров е толкова добър - може да говориш с него за всичко, да го питаш и разпитваш за каквото искаш. :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #54 -: Февруари 21, 2008, 08:11:17 am »
Владимиров е толкова добър - може да говориш с него за всичко, да го питаш и разпитваш за каквото искаш. :D
Знам, знам...но не знам докога ще ме изтърпи :wink: :D Пък и не искам да му губя времето в излишни обяснения на нелогични въпроси :D Затова питам първо вас :D
Благодаря ти, denis!
Хубав ден! :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #55 -: Февруари 21, 2008, 08:12:58 am »
Ще търпи   :D - имаш ли въпроси трябва да ги зададеш.
Пиши после как е минало и какво те е посъветвал.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #56 -: Февруари 21, 2008, 08:15:31 am »
Разбира се :D. В понеделник съм на преглед и ще докладвам веднага щом се завърна оттам. :D
*

elma

• 1289
« Отговор #57 -: Февруари 27, 2008, 09:32:12 am »
Понеже обещах да пиша...не че има смисъл де и то точно в тази тема за графиката ми...Много ми е странно така като не меря температура...навикът, който съм си създала от толкова много време...
Но накратко само:
В понеделник нищо не можахме да говорим с д-р Владимиров по въпроса с лапароскопията. По належащ беше този за инсе-то. Имаше един хубав фоликул и веднага ми биха прегнила. Вчера (след 24 часа) беше инсе-то, но фоликулът не се беше спукал, въпреки че беше огромен (Док спомена нещо за около 35мм). Опасявам се, че отново ще е LUF. Дано греша. Утре пак съм на преглед и евентуално ще правим ре-инсе.
Докато не меря температура, мисля да не пиша в темата. Започнах да си водя дневник (там ще описвам всички подробности около прегледите и заключенията), че знае ли човек какво ще се случва оттук нататък...иска ми се да си подредя нещата и да имам черно на бяло хронологията, че вече взех да се обърквам...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #58 -: Февруари 28, 2008, 12:58:39 pm »
Стискам палци да се пукне фоликула и да стане чудото - и това да е причината да не пишеш тук  :wink:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #59 -: Февруари 29, 2008, 07:51:56 am »
Denis, за съжаление фоликула не се пукна. Заключението от вчера (28.02.2008) е LUF.
Док каза, че трудно се повлиява от лекарства и обикновено се пристъпва към ин витро. Инсеминацията реално е била напълно безполезна :(
Аз обаче не издържах и тази сутрин си измерих температурата - 37.00 градуса 8O
Ако не е имало овулация, защо ми е толкова висока температурата? 8O
В главата ми бошуват много въпроси, но искам да задам един конкретен, който много ме яде отвътре :)
Прегледа ми беше на 14-и ден. Тогава се видя един огромен фоликул в левия яйчник. Възможно ли е да е имало още един фоликул, който се е спукал предните дни, а този да е лутеинизирал? Има ли как, ако е имало фоликул, който се е спукал ден-два преди това  да остави някаква следа, белег...че го е имало и че се е спукал и това да се види при прегледа?
Предварително ти благодаря, Denis!
Хубав ден от мен!

П.С. Безкрайно съжалявам, че реших точно този цикъл да не меря температура. Мисля, че това беше груба грешка. За база искам да дам линк към всичките ми графики, за сравнение на стойностите във ФФ.
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle1=66687&grCycle2=65542&userLoginName=emis
« Последна редакция: Февруари 29, 2008, 07:56:13 am от elma »