0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Графиката на elma
« Отговор #60 -: Февруари 29, 2008, 08:43:48 am »
От една стойност не може да се правят заключения, а и всеки МЦ си е сам за себе си - за един ти трябва Бт да се повиши до 37,0 за друг до 37,2,за да е сигурно че е имало О. - различно е .
При ЛУФ БТ се повишава и има прогестерон - дължи се на това, че фоликула се лутеинизира, т.е превръща се в ЖТ без да  е имало О.
При ЛУФ-а също може фоликула да се пукне, да изтече фоликулярна течност, но яйцекелтката да си остане в него.
Не може да е имало О. преди 3-4 дни и фоликула да изчезне и да не се вижда на УЗ.Ако има О. - фоликула се превръща в ЖТ.
За да има О. фоликула трябва да е минимум 18мм и няма как след О. да намалее до толкова че да не се забележи.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #61 -: Февруари 29, 2008, 08:51:06 am »
Denis, безкрайно ти благодаря за изчерпателния отговор!
 :bighug: :bighug: :bighug:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #62 -: Февруари 29, 2008, 10:46:02 am »
За нищо  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #63 -: Март 14, 2008, 20:34:11 pm »
Здравей отново, мила Denis!
В моята глава пак забълваха хиляди въпроси :D
Само да припомня накратко - този цикъл съм със стимулация с Клостилбегит, последва Прегнил, инсеминация на неспукан фоликул, който се оказа ЛУФ :(
Температурата ми обаче се задържа висока, а мина доста време от прегнила (14-и ден, днес е 33-и) Тогава фоликулът беше 35мм. Явно си се е превърнал в жълто тяло и затова БТ е около 37 градуса.
Искам да попитам в този случай с доказан ЛУФ какво да очаквам? Не би ли трябвало нещата да си се развиват като при нормален цикъл, с нормална дължина на лутеалната фаза? Докога ще поддържам такава БТ? 8O
Не пия никакви лекарства в момента, а не искам да безпокоя излишно Док.
Хиляди благодарности от сърце предварително!
« Отговор #64 -: Март 15, 2008, 08:02:54 am »
Първо - извинявай, че се намесвам, виждам че въпроса ти е към Денис.

Миличка, а дали не е възможно нещо да се е получило? След като си била стимулирана, вероятно са се задействали и двата яйчника. Не е ли възможно все пак да има оплождане, едновременно с неспукания фоликул. Или пък, въпреки размера на този увеличен фоликул, след Прегнила, при пукането да е отделил хубава яйцеклетка? Малко вероятно изглежда, но все пак не е невъзможно... Питам, защото и аз не съм много наясно, дано Денис да се появи с компетентно мнение.
Аз на твое място бих си направила тест за всеки случай. :wink:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #65 -: Март 15, 2008, 08:16:38 am »
По принцип има вероятност и да се спука фоликула, знае ли човек...божа работа.
Не си мерила през целият МЦ и графиката ти нищо не ми говори - дори не мога да кажа дали е имало О.
Ако не се е пукнал фоликула, МЦ може да се удължи докато претърпи обратно развитие /фоликула/.
Ако не е имало О., не се знае кога ще ти дойде.
Ако е имало О. и не е станало - до 14 дни след предполагаемата О. трябва да ти дойде.
Търпение и чакане , съжалявам миличка, че с друго не мога да ти помогна.
Надявам се и стискам палци да е станало

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #66 -: Март 15, 2008, 09:25:16 am »
Първо - извинявай, че се намесвам, виждам че въпроса ти е към Денис.
Това "извинявай" е излишно :) На всеки, който би могъл да даде съвет и мнение съм благодарна :) Затова и пишем във форума, а не на ЛС :) Обръщам се към denis, защото много ми е помагала и знам, че отговаря при първа възможност на човешки език, изчерпателно, търпеливо и компетентно :) Но всяко друго мнение за мен е ценно :)
Благодаря ти, Вазарели!

По принцип има вероятност и да се спука фоликула, знае ли човек...божа работа.
За съжаление Док тогава ми назначи изследване на прогестерона точно с тази цел май. Не си спомням резултата какъв беше, а и изследването ми остана в папката в клиниката, но тогава каза, че стойностите говорят, че фоликула няма да се спука и затова не е необходимо да правим ре-инсе. Та май не би трябвало да е имало овулация...Е, аз естествено много ще се радвам на някое чудо :D
Не си мерила през целият МЦ и графиката ти нищо не ми говори - дори не мога да кажа дали е имало О.
Denis, вече стана година и половина откакто меря непрекъснато БТ. Досега винаги във ФФ осреднената ми температура е била не повече от 36.5. Затова казвам, че поне според мен 37 градуса си е висока температура. Ама ти нали каза, че е възможно да си е такава дори и да не е имало ову, както ЛУФ-а при мен  :(
Ама ще си чакам, какво друго ми остава :) :) :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #67 -: Март 15, 2008, 09:45:56 am »
Всеки МЦ си е сам за себе си.
За един МЦ ще е характерна ср. БТ за ФФ - 36,5, за друг 36,7 и спрямо тази Бт сравняваме Бт през ЛФ и правиме изводи дали е имало О. и дали рабори добре ЖТ.

Напр. ако Бт през ЛФ ти е 37,0 - на пръв поглед добре, висиока е температурата, но ако през ФФ ср.БТ е била 36,7 - то тогава не сме сигурни дали е имало О.
Ако е била 36,5 за ФФ - то тогава ме спокойни, че може и да е имало О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #68 -: Март 15, 2008, 09:52:17 am »
Ако е била 36,5 за ФФ - то тогава ме спокойни, че може и да е имало О.
А, дано да е била 36.5 значи, както си е по принцип :D :D :D
Знам си аз, че сгреших непоправимо като реших да си "почивам" от мерене на температура...
Отгоре на всичко, снощи си счупих термометъра и днес не можах да си измеря температурата...
Още веднъж ти благодаря искрено, Denis! :bighug:
Желая хубави събота и неделя! :D
*

elma

• 1289
« Отговор #69 -: Март 17, 2008, 12:16:21 pm »
Ако на някой му се повръща вече от моята тема се извинявам, но.... :D :oops:
Сега пак... тъкмо се обнадеждих, че може и нещо да е станало, с тая височка температура, това закъснение вече 5 дни...и ново двайсет...
Нали си счупих термометъра онзи ден и тази сутрин мерих с нов, живачен, руски...някъде из темичките бях чела, че те са едни от най-точните и сигурни термометри...
Тая сутрин, меря с него и... 36.8  :( :( :(
Понеже хич не исках да повярвам, помолих мъжа ми да ми донесе един друг, по-стар термометър и да си измеря температурата и с него, 10 минути по-късно, но без да ставам от леглото. Другият термометър показа 36.9, даже 36.95. А този термометър, макар и стар е проверен, сравняла съм стойности с предишни термометри, когато съм имала съмнения...Ама той е май някакъв китайски...
Дали досега винаги не съм била в грешка с тези термометри??? 8O
Ужас направо...сега се чудя друг ли термометър да купя, утре дали пак и с двата да не меря последователно...
Благодаря предварително и хубав ден от мен!
*
« Отговор #70 -: Март 17, 2008, 15:58:27 pm »
Моя съвет е избери един от двата, а другия го скрий някаде. Направи си тест не се инквизирай, така ще вземеш мерки по рано, ако не е станало чудо.
*

elma

• 1289
« Отговор #71 -: Март 20, 2008, 12:57:09 pm »
Мисля, че след днешния преглед мога да го напиша :D :D :D
Бременна съм :D
Чудо е, необяснимо е, но аз и не искам обяснение. В клиниката казаха, че понякога медицината е неспособна да обясни някои нелогични явления като това :D
Благодаря от сърце на д-р Владимиров и д-р Димитрова. Именно тя направи инсеминацията :D Днес й припомних, че тя направи инсе-то, беше безкрайно щастлива. Тя първа видя и плодния сак, днес към 11ч беше около 5мм :D
Ами сега искам да кажа на всички момичета, никога да не се отчайват така, както бях се отчаяла аз преди 3 седмици. Толкова сълзи и нерви излях, за предстоящото ин витро, за което щяхме да се подготвяме от началото на този цикъл...
Никога през живота си не съм се чувствала по-щастлива...никога не съм имала толкова огромна изненада, никога не съм била така обезверена както след изследването и обезмислянето на ре-инсе...
Желая много късмет и успех на всички поели трудния път към това начинание!
Сърдечни благодарности към всички, които ми помагаха с разчитането на графиката.
Желая ви от все сърце мечтите ви да се сбъднат много скоро!
Благодаря за съветите и куража, за безрезервните вложени вдъхнати сили да продължа!
« Отговор #72 -: Март 20, 2008, 13:48:16 pm »
Честито, миличка!!!  Много се радвам за теб. :ballons:
Ама как те заподозрях, че може да си бременна.
Желая ти лека бременност и успешно раждане. :):balk_16:
*

elma

• 1289
« Отговор #73 -: Март 20, 2008, 13:53:24 pm »
Благодаря ти, Вазарели! Да ти се връща в най-скоро време ти желая! Късмет!  :crossfingers: :bighug:
Добре, че ме нахъсахте да направя тест :D, аз избягвам, че много мъчно ми става като я видя тая една черта. В понеделник направо не вярвах на очите си и не бях на себе си!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #74 -: Март 21, 2008, 13:32:50 pm »
Мисля, че след днешния преглед мога да го напиша :D :D :D
Бременна съм :D
..........
Честито и от мен :D
Пожелавам ти една неповторима,
спокойна и безпроблемна бременност

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #75 -: Март 21, 2008, 13:38:57 pm »
Благодаря, мила Denis!
На теб искам да пожелая да бъдеш много, много щастлива и обичана, оценявана и все така всеотдайна и мила. Да бъдеш обсипана с много красиви мигове, всяко твое желание да бъде реалност! Да срещаш същото разбиране и подкрепа в очите на хората, точно както ти постъпваш с всички тук!
Благодаря ти!
 :bighug:
*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
« Отговор #76 -: Март 21, 2008, 15:05:45 pm »
Честито и от мен!
Не съм ти писала, но просто нямам думи да ти опиша колко щастлива се чувствам!!!
Щастлива заради твоето така чакано и изстрадано щастие!!!
Това, за което се борим и мечтаем  толкова много....
Чак се просълзих - напоследък съм такава - само плача за добро или лошо :oops:
Но истински се радвам,когато се просълзявам така - от щастие!
Това ми дава толкова много надежди и побеждава отчаянието ми поне за миг!
Бъди много, много здравичка, за да дадеш най-доброто на детенцето си през тези 9 месеца.
За после съм сигурна - ще бъдеш най-добрата майчица на твоето детенце, че си събрала толкова много майчина обич. :hug2:
Лека и безпроблемна бременност!
Много прегръдки и целувки от мен! :balk_5: :balk_5: :balk_5:
Хубав и усмихнат слънчев ден! :sunshine: :sunshine: :sunshine: :sunshine:

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

elma

• 1289
« Отговор #77 -: Март 21, 2008, 15:42:06 pm »
Честито и от мен!
Не съм ти писала, но просто нямам думи да ти опиша колко щастлива се чувствам!!!
Щастлива заради твоето така чакано и изстрадано щастие!!!
Това, за което се борим и мечтаем  толкова много....
Чак се просълзих - напоследък съм такава - само плача за добро или лошо :oops:
Но истински се радвам,когато се просълзявам така - от щастие!
Това ми дава толкова много надежди и побеждава отчаянието ми поне за миг!
Бъди много, много здравичка, за да дадеш най-доброто на детенцето си през тези 9 месеца.
За после съм сигурна - ще бъдеш най-добрата майчица на твоето детенце, че си събрала толкова много майчина обич. :hug2:
Лека и безпроблемна бременност!
Много прегръдки и целувки от мен! :balk_5: :balk_5: :balk_5:
Хубав и усмихнат слънчев ден! :sunshine: :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Страхотно много благодаря за прекрасните пожелания :D
Невероятно красиви думи! :D Сега аз съм готова да се разплача!
Прегръщам те и се моля много скоро и аз да мога да те поздравя за твоето чудо!
Много късмет ти желая, мила naskomini!!!
*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
« Отговор #78 -: Март 21, 2008, 16:14:37 pm »
Мила..
 :blowingdust: :blowingdust: :blowingdust:
Бъди жива, здрава и най-щастливата майка!
Желая ти най-сладкото  :bori_007: :bori_005: :bori_004: :bori_011: :bori_002: :bori_015: :bori_012: :bori_008: :bori_018: :bori_016: :bori_019: :bori_017: :bori_021: :bori_020: :bori_022: :bori_023: ( избери си някое, пък може и повече :wink:)
Жива и здрава като наедрееш да се пъчиш много, че аз как си мечтая за този миг :wink:
Много, много те гушкам и ти желая най-леката бременност на света!
Още веднъж - много усмивки от мен( вече се наплаках :D) и хубав следобед и спокойна нощ от мен!
 :flower: :flower: :flower:

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #79 -: Март 22, 2008, 15:43:04 pm »
Благодаря, ......
За нищо миличка - аз съм безкрайно щастлива, когато се случи това невероятно чудо на поредното момиче.
Е, сега това си ти - Бъди щастлива винаги!!! :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум