0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

az_sym_Mariya

изкуствено осеменяване
« -: Ноември 10, 2005, 22:13:32 pm »
Искам да попитам правилно ли съм разбрала, че жени без партньори не подлежат на изкуствено осеменяване? И също знаете ли някакви приблизителни цени и процент на успеваемост?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14926
изкуствено осеменяване
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2005, 23:10:18 pm »
не, не си разбрала правилно.
както жени с партньори, така и жени без партньори могат да се подложат на изкуствено осеменяване с донорска сперма - нарича се още автоинсеминация.
в различните клиники струва между 50 и 300 лева. процентът на успеваемост зависи и от здравословното състояние на самата жена. обикновено, ако жената е здрава, до 2-3 инсеминации може да се очаква резултат.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

изкуствено осеменяване
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2005, 23:12:01 pm »
туй с осеминяването ми прозвуча като процедура в краварник, Инсеминация е по-добре.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
изкуствено осеменяване
« Отговор #3 -: Ноември 11, 2005, 00:10:18 am »
Цитат на: Ledena_luna
туй с осеминяването ми прозвуча като процедура в краварник, Инсеминация е по-добре.

Ама те са го измислили първо за кравите. Мисля, руснаците са тоя път. Англичаните са по ин витрото.
*

az_sym_Mariya

инсеминация?
« Отговор #4 -: Ноември 11, 2005, 10:41:53 am »
Цитат на: Ledena_luna

Значението на двете думи е напълно аналогично, но, разбира се, "инсеминация" бидейки чуждица, звучи много по-авторитетно. ;)
*
изкуствено осеменяване
« Отговор #5 -: Ноември 11, 2005, 10:44:40 am »
Джами, не е ли хетероинсеминация?
*

az_sym_Mariya

Сигурен/а? :))
« Отговор #6 -: Ноември 11, 2005, 10:48:58 am »
Много ме зарадва. :)) А сигурен/а ли си? Защото аз прочетох следното: "Самотни жени, както и жени с хомосексуални наклонности не подлежат на обсъждане за лечение с ИОД", тук: http://zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=59&mode=thread&order=0&thold=0]

quote="jam"]не, не си разбрала правилно.
както жени с партньори, така и жени без партньори могат да се подложат на изкуствено осеменяване с донорска сперма - нарича се още автоинсеминация.
в различните клиники струва между 50 и 300 лева. процентът на успеваемост зависи и от здравословното състояние на самата жена. обикновено, ако жената е здрава, до 2-3 инсеминации може да се очаква резултат.[/quote]
*
изкуствено осеменяване
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2005, 10:53:28 am »
Това е доста стар нормативен документ.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14926
изкуствено осеменяване
« Отговор #8 -: Ноември 11, 2005, 10:53:42 am »
Мария, тази статия явно е остаряла като информация. Със сигурност знам за няколко момичета, които нямат партньори и правят инсеминация с донорска сперма.
Обърни се за информация към клиниките за репродуктивна медицина - адресите им са публикувани в сайта на Зачатие.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
изкуствено осеменяване
« Отговор #9 -: Ноември 11, 2005, 13:17:12 pm »
В интерес на истината, точно това е действащият в момента нормативен документ. За него си спомням, че водихме спор с една г - жа от министерството още преди 10 години. И понеже е безумно глупав като нормативна база, затова и не се съобразяваме с него.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

az_sym_Mariya

а близнаци?
« Отговор #10 -: Ноември 12, 2005, 11:01:56 am »
И при инсеминацията ли се повишава вероятността да се родят близнаци или само при инвитро?
изкуствено осеменяване
« Отговор #11 -: Ноември 14, 2005, 10:16:49 am »
Зависи от това дали ще има стимулация, независимо дали ще е инсеминация/ин-витро. При стимулацията се цели производството на повече от един фоликул.
Благодаря ти, Бени!