Здравей Мели,
предварително се извинявам че отново ти досаждам, но мисля че вьпросите ми са толкова специализирани, че едва ли някой друг вьв форума ще може да ми помогне.
Днес получих резултатите от втората сперматограма на мьжа ми и сьм меко казано в шок
. Предишната я прави преди 7 месеца и вси4ко беше наред с изключение на подвижността, която беше близо до долната граница (56%) и по тази причина му изписаха Падутин. Пи го около 2 месеца. Днеска за мой ужас всичките показатели са силно влошени. КОнцентрацията е паднала от 56 мил/мл до 45. Но това е малката беда. Силно се е влошила морфологията от 46% на 21%. Подвижността е паднала под нормата и сега е само 32%. Единственото което е малко по добре е процента на бьрзо подвижните сперматозоиди. Беше 1%, сега е 13%.
Междувременно аз проведох 2 цикьла на стимулация. Пьрвият завьрши безславно, сега чакаме резултата от втория, но при това положение не смея да се надявам на нищо. При мен обаче стимулацията дава много странични ефекти и по половин месец живея в големи болки.
Затова искам да те попитам няколко неща.
1. На какво може да се дьлжи подобна драстична промяна в сперматограмата? Притеснявам се че ако продьлжи сьс сьщите темпове, след още 7 месеца сьвсем нищо няма да е останало.
2. Той пи преди около 20 дена Аугментин. Вьзможно ли е да има врьзка?
3. С такива параметри има ли смисьл изобщо да опитваме стимулация? Или задьлжително трябва да се комбинира с инсеминация?
Благодаря ти предварително!