тази кандида си я имало естествено в организма.ако е естествена защо тогава трябва да се лекува?
Защото е много и пречи. Наистина си я има, но при наличие на достатъчно лактобацили те й пречат да се размножава твърде много.
При мъжете може да има кандида само върху главичката на пениса - червеникави петънца (вътре - няма как да я има). Но на тях им минава лесно дори и без лечение. А може и да нямат, но да те заразяват от кожата си - примерно кандидата може да живее от вътрешната страна на бедрата и т.н. Идеята е, че това е бацил, който организма много добре познава, но може да бъде атакуван от него само при отслабване на имунната система или след антибиотична тепария (антибиотиците избиват както вредните бактерии, така и полезните като лактобацилите). Затова е хубаво да се взимат профилактично капсули с лактобацили (скъпи и хубави, които се разтварят чак в червата, а не хапчетата на измисления "д-р" Тошков), да се поддържа добра хигиета и от мъжа, и от жената.
Моят опит с гъбите: случваше ми се да ме атакуват средно на два-три месеца, но откакто си купих интимен гел с лактобацили (само за ВЪНШНО измиване!), не съм имала проблеми. Дори и след двата антибиотика, които изгълтах.
Левкоцити - (+) изобилие от левкоцити от цервикален секрет - тук много не ми стана ясно каза, че може да е някакъв възпалителен процес защото секрета изтичал от тръбите или яйчниците.
Госте, цервикалния секрет от никъде не изтича, това е секретът, който си стои в цервикалния канал (вътрешния отвор на шийката на матката). Да имаш левкоцити в него не е добре, те подсказват за въпалителен процес. Ама за това Лейди_11 ще ти каже повече, тя е спец по темата.
Каза да правя промивки със сода, но аз не съм много привърженичка на содата така, че ще си продължа с млечната киселина.
Правилно! Никакав сода, че ще избиеш и малкото останали ти лактобацили (ако въобще са останали...). С млечна киселина е добре, стига да можеш да стерилизираш достатъчно добре дамския душ, за да не си навлечеш нова инфекция.
И тоя доктор да вземе да ти пусне микробиология, че... Ама не сега, в момента с тия лекарства не може. 10-тина дни след лечението.
Трябва да се знае точния вид на гъбите.