0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Много съм притеснена-моля за помощ
« -: Ноември 22, 2007, 18:41:14 pm »
Здравейте момичета.Имам един въпрос към Вас и ви моля да ми помогнете.Последният ми МЦ беше на 26.10 от 2.11 започнах приемането на противозачатачните Диане-35 до 19.11 останаха ми 4 хапчета в опаковката.Спрях ги защото датата на цикала ми трябваше да е 20-21.11 (по принцип моят МЦ е като часовник и всеки път е на 26 ден от предния).Ноза съжаление не ми доиде,а вчера 21.11 получих за малко бледо розово течение,което спря.Моля Ви кайете ми защо така се получи и кога да очаквам да ми дойде.Това са ми първите противозачатачни,които пия,досега никога не сум приемала такива хапчета.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Много съм притеснена-моля за помощ
« Отговор #1 -: Ноември 22, 2007, 18:47:27 pm »
Ако се опасяваш да не би да си бременна, след малко ше ти се карат :? Мдаааа, тука момичетата искат да са бременни.
Ако се притесняваш от други странични неща - иди на лекар, ако имаш неразположение и си се шашнала, но най-вероятно да няма причина за голяма паника.
Прочети си и листовката на хапчетата, там може да има евентуално обяснение за странични ефекти :)
Успех!
*
« Отговор #2 -: Ноември 22, 2007, 19:15:09 pm »
Благодаря ти за отговора.Не непитам дали съм бременна или не,а защо се получи така с МЦ.И все пак това са противозачатачни няма как да забременея.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #3 -: Ноември 22, 2007, 19:25:44 pm »
И все пак това са противозачатачни няма как да забременея.

Кой ти го каза това? Това не е напълно вярно.
С МЦ може да се случат смущения и без да пиеш каквито и да е било хапчета по разнообразни и физически, понякога и емоционални причини, но в твоя случай може би е от хапчетата, затова най-добре си иди на лекар. Не се притеснявай.
*

Sof

• 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
« Отговор #4 -: Ноември 22, 2007, 22:42:58 pm »
за съжаление не ми доиде,а вчера 21.11 получих за малко бледо розово течение,което спря...
Ели, хапчетата в опаковката са точно толкова, колкото трябва да изпиеш за месеца и едва след последното хапче, в седемдневния почивен перод трябва да ти дойде и да ти свърши! Не се спират противозачатъчни, защо ти си преценила, че цикълът ти трябва да дойде! Извинявай, ако ти звуча грубо, но това са неща, които са описани в листовката! И ако /надявам се да е така/ лекар ти е изписал хапчетата, то той също ти е обяснил принципа на действие!

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
« Отговор #5 -: Ноември 23, 2007, 11:17:50 am »
Аз така и не разбрах защо сама си спря хапчетата?
*
« Отговор #6 -: Ноември 24, 2007, 10:06:13 am »
Здравей baby_s.Благодаря ти за отговора.Вече всичко е ОК.Вчера ми дойде.Още веднаж Ви благодаря   :D.
*
« Отговор #7 -: Ноември 24, 2007, 11:10:01 am »
За следващия път имай предвид, че започването на хапчетата от 7-ми ден на цикъла, може да доведе до бременност и то никак не рядко.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #8 -: Ноември 24, 2007, 12:33:45 pm »
Извинявай но не рзабрах,ако ги започна на 7 ден има вероятност да забременея?Как така нали това са противозачатачни.А от кой ден на МЦ трябва да започна да ги пия.Този месец ми дойде вчера 23.11.И честно казано малко се изплаших със закъснението на цикала ми.
*
« Отговор #9 -: Ноември 24, 2007, 12:36:16 pm »
бикновено противозачатъчни се започват от първия ден на цикъла. В противен случай може да се образува фоликул и въпреки приема на таблетките да се отдели годна яйцеклетка.
Ти как реши да ги пиеш от 7-ми ден?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #10 -: Ноември 24, 2007, 12:44:27 pm »
Ами не аз реших кога да ги започна а гинеколога ми.Това са първите противозачатачни,които пия.Досега никога не съм приемала такива хапчета.И така той ми каза да ги започна на 8 ден от МЦ.Дайе много се замислям дали ваобще да започвам друга опаковка този месец.Моля за твоето мнение.Благодаря.
*
« Отговор #11 -: Ноември 24, 2007, 12:46:24 pm »
По-добре да не пиеш този месец. Изчакай следващия, започни от първи ден и ДОПИЙ опаковката докрай. През това време използвай презервативи.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #12 -: Ноември 24, 2007, 14:57:27 pm »
Аз не оточних.Значи тези противозачатачни ми ги изписа един месец да ги пия,защото ние с моят съпруг правим опити за бебенце вече 2 години и нищо.Каза ми че като приемам хапчетата организма губи защитната си реакция,защото хормоните вършели тази работа.И иска този месец да пробваме пак с опитите за бебе.Каза,че след противозачатачни вероятността за забременяване е много голяма.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #13 -: Ноември 24, 2007, 22:58:18 pm »
Каза,че след противозачатачни вероятността за забременяване е много голяма.
Това ми звучи несериозно, то ако беше така всички тук щяхме да пием противозачатъчни. Две години е достатъчно дълъг период, за да започнете с някои изследвания.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #14 -: Ноември 24, 2007, 23:27:35 pm »
Аз не оточних.Значи тези противозачатачни ми ги изписа един месец да ги пия,защото ние с моят съпруг правим опити за бебенце вече 2 години и нищо.Каза ми че като приемам хапчетата организма губи защитната си реакция,защото хормоните вършели тази работа.И иска този месец да пробваме пак с опитите за бебе.Каза,че след противозачатачни вероятността за забременяване е много голяма.

а какви изследвания ви направи този гинеколог, преди да ти предпише противозачатъчни?
спермограма на мъжа ти правихте ли? при теб установи ли се дали имаш овулация, дали са ти отпушени маточните тръби, дали са ти наред хормоните?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #15 -: Ноември 26, 2007, 12:20:23 pm »
На мен тоя лекар не ми вдъхва доверие. Пършия път когато пиеш Диане трябва да е от 1ви ден на МЦ.После може да ти дойде чак след 7дневния период, когато се пие 2рата опаковка и това е нормално. Как ще ги спираш сама? Лекаря ти телефон няма ли? Не искам да съм груба, но да знаеш ако ти се наложи др. път .
*
« Отговор #16 -: Ноември 26, 2007, 18:10:44 pm »
Благодаря Ви много момичета.Немисля да пия вече каквито и да било противозачатачни. :)