0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Изследвания за хепатит Б
« -: Ноември 23, 2007, 15:39:38 pm »
Здравейте момичета!
Мъжа ми преди повече от 10 години е боледувал от жълтеница. Тази година почнахме с опитите за бебеправене уж забременях, но се оказа кухо яйце. Една наша роднина, която е акушерка по професия преди няколко дни ми каза, че щом е боледувал от жълтеница значи е имал хепатит Б и от това се получавало кухо яйце. Но докторът тогава такова нещо не е казал на мъжа ми, че има хепатит Б. Минаха 6-те месеца които трябваше да изчакаме за да почнем пак с опитите за бебеправене и сега трябва да отида на контролен преглед. Аз съм от Разград, тъй като тук няма добри лекари се записах за час при доц. Янева в Майчин дом - Варна. Та въпроса ми е - от сега какви изследвания можем да пуснем на мъжа ми преди да отида при лекаря във Варна, за да имаме в готовност някакви резултати. Или е по-добре лекаря да прецени какво точно да се направи.
Ако някоя от вас знае нещо по моя въпрос, моля да ми отговори!
Благодаря ви предварително!
Лека вечер на всички
*
Re: Изследвания за хепатит Б
« Отговор #1 -: Ноември 23, 2007, 17:07:24 pm »
Една наша роднина, която е акушерка по професия преди няколко дни ми каза, че щом е боледувал от жълтеница значи е имал хепатит Б и от това се получавало кухо яйце.
това ми звучи меко казано безумно...
как разбра че като е имал жълтеница е имал хепатит Б??? по цвета на очите??? жълтеницата се проявява при всички видове хепатит.
а за връзката жълтеница-кухо яйце мога само да кажа, че и баща ми е боледувал от хепатит като малък, а ни има мен и сестра ми. освен това майка ми никога не е имало кухо яйце. не знам неговият хепатит какъв е бил, и наистина не съм компетентна по въпроса за връзката между точно хепатит Б и кухото яйце, но... казано по този начин всичко това е наистина безумно. не им ли е неудобно на хората да говорят такива глупости, че и от позицията на знаещи?!!
най добре отиди на свестен лекар и виж какво ще ти каже, няма нужда да се подготвяш предварително.
Успех!
« Последна редакция: Ноември 23, 2007, 17:13:41 pm от Pippi »

*
« Отговор #2 -: Ноември 23, 2007, 18:48:58 pm »
Това са пълни глупости!
Най-вероятно мъжът ти е боледувал от Хепатит А.
Хепатит В се среща по-рядко-заразяването е по кръвен и полов път.
Не знам какво общо може да има хепатита от преди 10 год. с кухото яйце сега.
Консултирай се с лекар, но най-вероятно нещо не сте се разбрали с акушерката.
« Отговор #3 -: Ноември 29, 2007, 18:39:39 pm »
Явно някои доктори използват неинформираносттА на пациентите си,за да ги стряскат и няма да се учудя,ако уж за това ти предпи6е някои глупави лекарства да пие6.Въобще  не му се 'връзвай на тоя"кух доктор".И аз съм боледувала преди 12 години от хепатит Б.Преживях го ,възстанових се(черният ми дроб си възстанови нормалните размери) и сега дори и по кръвните изследвания не могат да кажат,че съм го преболедувала.Дори и успях да забременея 2 пъти след това(вярно с неуспе6ен край),но не съм имала кухо яйце.
*
« Отговор #4 -: Ноември 30, 2007, 10:06:50 am »
Зарежи роднината, това са пълни глупости. Жълтеница не е равносилно на хепатит Б! За съжаление не знам какви изследвания да пуснете за минали инфекции, знам за текуща, но не и за минала...
Кухото яйце едва ли е заради боледуването на мъжът ти преди 10 години, това е абсурдно да се твърди и то от акушерка ....
И за успокоение накрая да кажа :) На една позната мъжът и караше хепатит Б, дълго време без това да бъде установено. Накрая по някаква случайност, не знам точно как стана, лекарите най-накрая поставиха диагноза хепатит . За нещастие, в този период точно жена му забременява. Ходиха къде ли не, консултираха се с много специалисти. Някои посъветваха да махне бебето, други не. Да не разтъкавам повече - сега се радват на здрава принцеса :) и това забременяване по време на боледуване от хепатит Б.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън