0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
антибиотици??
« -: Ноември 24, 2007, 15:56:05 pm »
Здравейте момичета,

Много се притеснявам и ако може да споделите опит или мнение. Оказа се че имам цистит и ми предписаха Нолицин. Тъй като още не знам дали този месец съм имала успешен опит за забременяване, се чудя какво да правя... Доктора твърди, че до 10 ден от оплождането няма да повлияе на плода. Дали ча почвам или да чакам и да отида на друг?
Re: антибиотици??
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2007, 18:02:04 pm »
Мила, нямаш ли номера на някой гинеколог да го питаш по тел.Имам приятелки, които са пили антибиотици по време на бременност без проблеми. Аз не съм била бременна, но имам опит с цистита и знам, че не се търпи и без лекарства не минава. То си е инфекция трябва да се лекува. Не мога да ти дам компетентен съвет , извинявай.
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2007, 19:19:28 pm »
Аз съм бременна в 7 мес. и съм с цистит в момента.
От 2 дена пия Оспамокс на 12 ч. Двама гинеколози ми казаха, че има антибиотици, които могат да се пият по време на бременност.
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2007, 19:21:41 pm »
Пий си хапчетата. Каквото е казал лекаря - слушаш го. Ако не му вярваш - го сменяш. Според мен е по-добре да си излекуваш цистита, защото може да хронифицира или пък инфекцията да тръгне нагоре към бъбреците, а увредени бъбреци се оправят трудно.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Ноември 24, 2007, 22:28:37 pm »
Цистит непременно трябва да се лекува!Лечението нетърпи отлагане ,иначе нещата могат да се задълбочат!
По въпроса за антибиотика Нолицин,често се изписва за лечение на цистит.....но е противипоказен при бременност и кърмене!
По въпроса за Оспамокс....наистина често го прилагат при бременни жени,но пак лекар преценява състоянието!
Ако не си сигурна в лекаря си,консултирай се с друг.успех и бързо оздравяване! :D
*
« Отговор #5 -: Ноември 24, 2007, 22:52:22 pm »
Благодаря ви много, наистина не се търпи цистита :( така че се захващам с лечението, пък ще му мислим допълнително ако се окажа бременна :grouphug:
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #6 -: Ноември 30, 2007, 03:28:06 am »
Съжалявам че се включвам толкова късно,но може да помогне на някой друг.Мен при
изстиване на краката или тялото-веднага ме хваща цистит.
Чая от Мечо грозде - има го във всяка аптека-е абсолютно безвреден за плода - и облекчава болките веднага.Сок от шипки действа по същия начин.Има и таблетки мечо грозде а и на Др.Милков също.
Като бременна в петия месец пих 5-нитрокс.Не зная дали още го има,беше отдавна. :)
« Отговор #7 -: Ноември 30, 2007, 08:52:53 am »
Лекари ми казаха да не пия чай от Мечо грозде по време на бременност. Може да се приемат др. чайчета - липа, шипка, но не и мечо грозде...
« Отговор #8 -: Декември 05, 2007, 19:48:26 pm »
4 дена след забременяване пих аугметин 1 седмица може ли да се окаже фатално за плода
*
« Отговор #9 -: Декември 06, 2007, 22:06:32 pm »
Аз защо си мисля че във всяко лекарство и антибиотик пише може ли, допустимо ли е под лекарски контрол или напълно противопоказан приема по време на бременност.