0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Ползата от среща с психолог
« -: Ноември 26, 2007, 09:51:59 am »
Някоя от вас ходила ли е на психолог заради репродуктивните проблеми? Някак не мога да си обясня с какво среща с психолог би ме накарала да се почувствам по-добре. Когато ми каза моят лекар преди 2 месеца за изчерпания яйчников резерв и бях започнала да плача с повод и без повод, се замислих да си запиша час при д-р Божилова. Дори отидох до клиниката, но вместо час за нея, си взех пак час за лекаря ми. Почувствах се по-добре от това, че правя нещо по въпроса. А каква ще е ползата от това да си поговоря с психолог и да си порева и пред него? За момента се чувствам добре - сигурно защото тая малка надеждичка инсето ми да е успешно. Но ако пак не е...

*
Re: Ползата от среща с психолог
« Отговор #1 -: Ноември 26, 2007, 11:22:16 am »
Твърдо "за" този тип помощ. Ползвала съм такава при друг мой проблем- определено помогна.
В очакване ....
« Отговор #2 -: Ноември 26, 2007, 12:35:16 pm »
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=4284.0
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=17979.0

:D

Моето лично мнение е ЗАВИСИ, от толкова много неща, че може би момичетата писали в темите, които линквам вече имат и какво друго да кажат.
Аз лично с психотерапевти не се занимавам  :D имам и други пътища за самопознание ...

Успех на инсето, и кураж какъвто и да е резултата ...

*
« Отговор #3 -: Ноември 27, 2007, 17:18:39 pm »
Аз съм ходила при психолог точно след срив на тема бременности. Посетих 4 сеанса по 1 час и спрях. За този един месец се вгледах мннноггго детайлно във всичките си проблеми и накрая ми писна от тях :). Можеби това беше идеята на психолога... :) Но наистина ме накара да вдигна глава!
Мисля, че е много важно да намериш човек който е наясно с проблемите на безплодето, както сме си говорили много пъти тук те са специфични и сякаш само човек който ги е преживял може да разбере. Макарче като се заприказваш с която и да е жена от автобуса или от опашката откриваш, че и тя е чакала и се е надявала или е плакала с години...
аз гласувам "за " д-ра. Абе иди за да разправяш после... :)
Сега дочетох за инсеминацията  - стеб сме!!! Стиснати палци и  надобър час! Ти сега си притеснена от очакването на резултата, дочакай го пък тогава ще видим!
Прегръщам те!
« Последна редакция: Ноември 27, 2007, 17:38:32 pm от hope »

Косето е на небето.
« Отговор #4 -: Ноември 27, 2007, 19:09:38 pm »
ние сме с неизяснен стерилитет.с д-р стаменов много дълго "работихме" по нашия случай,правихме изследвания,инсета и какво ли не.

след втория ми трансфер докато лежах при мен дойде д-р божилова.нямах уговорка с нея,може би док.я беше пратил,но вярвам,че разговора ми с нея беше от полза.не си казахме нищо по-различно от това което си споделяме тук,но след това бях много спокойна
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2007, 07:34:00 am »
Отиди и пробвай веднъж, ако не ти стане по добре няма нужда да ходиш втори път.
Лично аз не съм тип човек който би отишъл, но познавам хора които редовно ходят и казват че се чувстват по-добре.
Успех и от мен.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #6 -: Ноември 28, 2007, 09:49:15 am »
Благодаря ви за отговорите :kiss: Определено май зависи много от човек до човек. Прочетох и линковете от Ммери. Ако пак изпадна в така дупка, сигурно ще се обадя на д-р Божилова и ще знам отговора на въпроса си - има ли полза. Дано не ми се налага и има повод да се радвам само :)

« Отговор #7 -: Декември 14, 2007, 05:12:21 am »
Отиди и пробвай няколко пъти. Нали никой не очаква, че грип или настинка се лекува с един аспирин. Тези неща искат време. Психиката ни е доста по-сложна от тялото според мен и сигурно по-сложно се случват нещата там. Плюс това, психологът не е масажист, не е длъжен да те накара да се чувстваш добре след посещение, нито е милосърдна сестра, за да те успокоява. Работата му е да ти покаже друга гледна точка и да те накара да видиш нещата от друг ъгъл. Ако искаш да се чувстваш добре след 1 сеанс отиди на индонезийско SPA
Ако искаш да вършиш работа по проблемите си - отиваш при психолог. Така ги виждам аз нещата.
*
« Отговор #8 -: Декември 14, 2007, 11:59:24 am »
Работата му е да ти покаже друга гледна точка и да те накара да видиш нещата от друг ъгъл.
:good_post:... и заедно с теб да извърви пътя на осъзнаването.
Да отидеш на психотерапия трябва наистина да го искаш и да си готов за това, а не просто да ида, да видя, ако не се почувствам добре няма да ходя и т.н.
*

ina_lemon

• *
  • 2
  • Не СпИрАйТе Да Се УсмИхВаТе! ТоВа ПоМаГа
« Отговор #9 -: Декември 20, 2007, 08:59:01 am »
Работата му е да ти покаже друга гледна точка и да те накара да видиш нещата от друг ъгъл.
:good_post:... и заедно с теб да извърви пътя на осъзнаването.
Да отидеш на психотерапия трябва наистина да го искаш и да си готов за това, а не просто да ида, да видя, ако не се почувствам добре няма да ходя и т.н.
Наистина е така. Здравейте, момичета.Аз работя като училищен психолог вече 7 години и се обучавам втора година за психотерапевт. Работата на психолога наистина е подкрепяща клиента, консултираща и показваща нещата в друга светлина. Така че не се стеснявайте да търсите подобна помощ, защото има резултат, но разбира се само и единствено ако сте пожелали сами и съдействате на специалиста.
Това сме ние ------ >> http://inkataaa.multiply.com/
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #10 -: Декември 28, 2007, 11:04:28 am »
Аз имам приятелка психолог и когато се видим на кафе, усещам, че клоним към професионален разговор :lol: Но е много по-успокояващо, когато е познат, защото по-скоро аз я възприемам като приятел, отколкото като психолог. При непознат не бих отишла, защото ще съм един от поредните "случаи". Докато моята приятелка ме познава от години, тя знае още като ме види в какво настроение съм и дали ме тревожи нещо, колкото и да се опитвам да се усмихвам никога не успявам да я излъжа. Преди операцията ми пихме кафе и тя ми каза, че ме вижда доста уверена и позитивно настроена, което я успокоява, че ще се справя и ще има успешен край. Тя ми казва нещата с истинските им имена и никога не ме е подвеждала - дори ако се наложи да ме нахока :). Викала ме е и в кабинета си, но никога не съм ходила, защото предпочитам да я възприемам като приятел, каквато я познавам, отколкото психолог.
« Последна редакция: Декември 28, 2007, 11:07:03 am от eagle »
« Отговор #11 -: Декември 28, 2007, 12:19:48 pm »
Писала съм го и друг път - за мен полза има. Посещавала съм такава терапия и определено се чувствах по-добре. Бих ходила и повече, но ми е скъпо. Цената е 30лв. за 40 мин.

Само, бебе-?, да уточня, че бъркаш някои понятия. Милена Божилова е психолог, а не доктор. За да е доктор, трябва да е психиатър. Аз съм ходила и при двата вида специалисти, но за едно и също - за психотерапия. Единия ще те нарича клиент, а другия - пациент. :)
Ако решиш да си дойдеш до Русе, мога да ти препоръчам Силвия Крушкова - психолог. На мен пък ми бе препоръчана от моя приятелка.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #12 -: Декември 28, 2007, 13:55:20 pm »
Аз мисля, че има много голяма полза от срещата с психолог. Ние просто още не сме се научили да ги използваме правилно.  :lol: