0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моля ви да коментитате МАТ??
« -: Ноември 26, 2007, 18:29:41 pm »
Моля ви да ми кажете, какво означава това повишено Мат.
64.78 при реф.стойностти 34.65
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Моля ви да коментитате МАТ??
« Отговор #1 -: Ноември 26, 2007, 19:31:45 pm »
свързва се с автоимунно заболяване на щитовидната жлеза-тиреоидит на Хашимото
има доста писано по темата-с търсчка ще намериш информация
най точно ендокринолог ще  каже как стоят при теб нещата
следят се МАТ ТАT и TSH,но ехография  на щит жлеза най точно ще покаже състоянието ,и разбира се  добър специалист

*
« Отговор #2 -: Ноември 27, 2007, 21:46:06 pm »
Не се шашкай. Моите МАТ са 188 и не ми назначиха даже лечение. Казаха ми, че щом другите хормони не са засегнати, няма страшно и не това е причината за стерилитета ми. Предупредиха ме само при евентуално забременяване да си следя хормоните на щитовидната постоянно.
*
« Отговор #3 -: Ноември 27, 2007, 22:34:22 pm »
Не се шашкай. Моите МАТ са 188 и не ми назначиха даже лечение. Казаха ми, че щом другите хормони не са засегнати, няма страшно и не това е причината за стерилитета ми.

И при кой лекар ходиш?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2007, 09:33:32 am »
значи искам да кажа че много зависи и от лекаря дали ще се назначи лечение и какво ще прецени.
Когато  с  моите над 3 пъти завишени с-сти посетих ендокринолог тук в провинцията-ми каза -о ,няма проблем,нищо ти няма.
Но д-р Катя  Тодорова бе на друго мнение  и категорично ми предписа да пия тироксин и селен ,и  аз се доверих на нейното мнение
така че зависи много от специалиста и мнението му  и разбира се всичко е мн индивидуално
но ако  такива проблеми не влияят на забременяването.определено за износването   е важно да се  следят

*
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2007, 11:53:56 am »
Освен МАТ не са ми наред и другите хормони.Много нисък естрадиол и ЛХ и висок ФСХ.Май отивам към изчерпан резерв, но се чудя тези лоши стойностти на хормоните дали биха могли да бъдат на някаква друга основа и да успеят да се регулират.
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #6 -: Ноември 29, 2007, 02:20:19 am »
Регулират се не се притеснявай, аз преди три месеца бях с МАТ 2388 /0-12/, а сега след прием на Л-тироксин и селен ми е 836 /0-12/. Е, разбира се има още много какво да се желае, но има и ефект, така че без паника, тя не помага. :wink:
*
« Отговор #7 -: Ноември 30, 2007, 21:58:35 pm »
Не се шашкай. Моите МАТ са 188 и не ми назначиха даже лечение. Казаха ми, че щом другите хормони не са засегнати, няма страшно и не това е причината за стерилитета ми.

И при кой лекар ходиш?

При Оля Сарджева. Ако се чудиш защо не ми е изписано лечение,  :lol: ще ти отговоря. Нямам поражения върху щитовидната жлеза и хормоните засега, и затова нямам нужда от лечение според нея.Предупреди ме обаче ако забременея веднага да отида пак,защото бебето щяло да направи белята върху жлезата.
 Аз обаче на своя глава си пия Селен,защото няма да ми навреди.