0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пиша от името на моя приятелка, която има този проблем. Накратко историята -проблемно забременяване 5 години. Преди 3 години след направена лапароскопия й отстраниха миома и 2 месеца след това забременя. всичко вървеше зле от самото начало. На 2 пъти прокърви и вторият път я приеха в болница и там е загубила бебето в 10-11 седмица. Станало е в тоалетната и не са могли да изследват нищо. Даже са я питали дали е била сигурна, че е бременна?! Пълно безумие, защото тя е следена от лекар в тяхната болница и има снимки -за Шейново става дума. Минават 2 години и тя забременя отново. Този път й предписаха утрогестан от самото начало и всичко вървеше прекрасно до 20та седмица, когато откриват, че бебето няма пулс. Оттам насетне кошмарът е пълен. Този път правят изследване на плода и й казват, че причината е инфекция -каква -Един Господ знае. Историята пак се развива в Шейново. Само седмица преди това на фетална морфология всичко е наред. На нея редовно са й правили изследвания на кръв и урина. Беше наскоро на генетична консултация в Майчин дом и след като й пуснали изследване за антифосфолипиден синдром й казали, че не е това и проблемът не бил в тяхната област. Тя да продължава с опитите и сигурно третия път щяло да стане. на мен това ми звучи несериозно. Първо все пак тя забременява доста трудно, второ психиката й вече е съсипана, а след 2 аборта все трябва да има някаква причина. Ще ви бъда благодарна ако споделите какви изследвания да направи преди отново да почне с опитите? Само да добавя, че няма двурога матка или някаква друга анатомична особеност.
<br />[link=http:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: След 2 спонтанни аборта -какви изследвания?
« Отговор #1 -: Ноември 27, 2007, 18:22:45 pm »
и аз съм с 2 аборта - 9-та и в 20-та седмица.Правих генетични изследвания и имунологични,а също и на щитовидната жлеза.Всичко е наред.Казаха ми-малшанс.Сега пак съм бременна и единственото,което се повтаря е,че отново започнах да вдигам кръвно към 18-та седмица.
<br />
*
« Отговор #2 -: Ноември 27, 2007, 22:46:56 pm »
мисля, че е добре да направи още една консултация с Доц.Конова, нека изследва всички инфекциозни(хламидия,цитомегаловирус,токсоплазмоза,листериоза,микоплазма,уреаплазма,Е-коли..т.н.)щитовидната, кардиологичен преглед. Това е за което се сещам.
дано открият причината
*
« Отговор #3 -: Ноември 27, 2007, 23:03:03 pm »
мисля, че е добре да направи още една консултация с Доц.Конова, нека изследва всички инфекциозни(хламидия,цитомегаловирус,токсоплазмоза,листериоза,микоплазма,уреаплазма,Е-коли..т.н.)щитовидната, кардиологичен преглед. Това е за което се сещам.
дано открият причината

Подкрепям
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #4 -: Ноември 28, 2007, 11:10:20 am »
Благодаря момичета. Ще й предам съветите ви. Дано се открие нещо конкретно и да е поправимо.
z22, стискам палци да успееш този път и да прегърнеш своето здраво бебенце накрая!
<br />[link=http: