0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета помагайте
« -: Ноември 27, 2007, 19:52:27 pm »
Предстои ми инсе на ЕЦ.По препоръка на доки си направих хормонални на 3ден и ето резултатите:
LH-3,87 mIU/ml  /1,0-18,0 mIU/ml/
FSH-6,09 mIU/ml /4-13 mIU/ml/
Естрадиол- 187 pmol/l   /143-694 pmo/l
Бихте ли ги коментирали?Как ви се струват?Много съм притеснена :oops:

*
Re: Момичета помагайте
« Отговор #1 -: Ноември 27, 2007, 22:38:45 pm »
Съотношението LH и FSH не както трябва, Естрадиола ти е нисък също. За първи път ли си пускаш полови хормони?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #2 -: Ноември 28, 2007, 08:00:10 am »
Естрадиола не е нисък, даже е малко висок за 3 ден, но ако гледаме референтние е ок. Съотношението е почти 2, лекаря ще прецени как да процедирате. Не се притеснявай, а се обади да коментирате хормоните.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2007, 09:10:18 am »
Естрадиола трябва да бъде някъде по средата на реф.стойности за да има качествена за оплождане яйцеклетка, в случая по скоро е на долна граница,но все пак нищо не се знае. Аз си пусках често изсл. на полови хормони и когато Естрадиола ми е бил в такива стойности, макар и реф.граници, не се получаваше нищо, факт е че забременях при Естрадиол 300 и нещо.
Лекуващият и наблюдаващ те лекар трябва да прецени какво,кога и как.

*
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2007, 20:24:00 pm »
Благодаря ви момичета за отговорите :D
За първи път пускам точно тези хормони,като се има предвид,че този месец ми дойде с два дни по-рано.Нямам възможност да коментирам с доки по телефона,а имам записан час на 10-ти ден с цел-подготовка за инсе.Чудя се дали с тези резултати няма да е напусто ходенето ми,още по-вече че не съм от София и всичко опира до пари :oops:
*
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2007, 20:47:58 pm »
Аз бих отишла  :D  :crossfingers: :goodluck:

« Отговор #6 -: Ноември 28, 2007, 20:58:06 pm »
Естрадиола трябва да бъде някъде по средата на реф.стойности за да има качествена за оплождане яйцеклетка, в случая по скоро е на долна граница,но все пак нищо не се знае. Аз си пусках често изсл. на полови хормони и когато Естрадиола ми е бил в такива стойности, макар и реф.граници, не се получаваше нищо, факт е че забременях при Естрадиол 300 и нещо.
Да но е бил 300 по време на овулация, и това си го пропуснала, че момичето говори за 3-ти ден от цикъла.
*
« Отговор #7 -: Ноември 28, 2007, 21:00:05 pm »
Да но е бил 300 по време на овулация, и това си го пропуснала, че момичето говори за 3-ти ден от цикъла.

Виж тук как съм отговорила  :)

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #8 -: Ноември 28, 2007, 22:45:34 pm »
да не го обръщаме в математика, 'щото в медицината математиката не е точна.
Джина, разбирам, че парите имат значение, но как може да очакваш от отговорите тук да вземеш решение дали да отидеш на инсе или не? това само твоя лекар ще го реши.
то и с овулация на 40 ден не ставало, ама тук доста бебета опровергаха куп подобни теории...
желая ти успех!
« Отговор #9 -: Ноември 28, 2007, 22:47:57 pm »
Ако естрадиола преди инвитро е над 59 не почва стимулация. Ако е над 100 и не помня колко по-скоро става дума за киста.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #10 -: Ноември 28, 2007, 22:50:21 pm »
Луна, момичето прави инсе на естествен цикъл. да не го забатачваме с данни при инвитро, където има блокажи и куп други неща.
« Отговор #11 -: Ноември 28, 2007, 22:54:27 pm »
 :D това беше малко пояснение за Надето, а на момичето казах да се обади на лекаря, нали все пак той трябва да знае стойностите на хорммоните и да каже как ще процедират.
*
« Отговор #12 -: Ноември 28, 2007, 23:02:30 pm »
Ок момичета,не спорете :Dще отида на преглед според уговорения час,убедихте ме :D
Сега сериозно-отново много благодаря,че откликнахте на въпросите ми.Аз също мислех да ида на място,но и коментара на едно момиче във форума,че този месец в Надежда няма да правят процедури ме обърка тотално :oops:
Стискайте палци всичко да е наред :wink: