0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,
Не е много весела темата която пускам, но силно ме интересува, а и предполагам че ще е полезна на доста от нас които преживяват това в момента.
Бих искала да споделим какво са ви посъветвали вашите лекари след 1-то(2-то..) неуспешно инвитро. Всяка от нас правила Инвитро е минала през доста изследвания, но ме интересува след отрицателния тест дали ви насочиха към още изследвания (като имунологични например или др.)и дали от тях се разбра причината и въобще разбра ли се причината за неуспеха и каква беше тя? Знам че всичко е индивидуално и всички ние сме с различни причини за неуспеха, но може би историята на всяка от нас би помогнала на останалите. Декември съм на преглед след неуспешното ми инвитро и ще разкажа.
Дано всички успеят!   
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Какво направихте след неуспешно инвитро
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2007, 21:38:03 pm »
За 4 неуспешни инвитрота ни един лекар не ме е пратил на допълнителни изследвания. И за генетични, и за имунологични, че и за щитовидните ме е "насочил" тоя форум.
« Отговор #2 -: Ноември 28, 2007, 22:04:05 pm »
На мен ми искат имунологични изследвания,другата седмица ще ги правим
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2007, 22:13:29 pm »
Щитоводните си ги правя редовно, преди и след инвитро.. кофтито е че никой не ме взе насериозно като разправях, че съм с Хашимото.. след неуспешния опит хукнах да правя имунологични, втора ЦС, с док и за евентуална лапароскопия си говорихме..  причините при нас са повече от една.. :?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2007, 22:19:50 pm »
1. имунолог. и генет.           -/афа/
2. микоплазма за Н-ти път   -/уреаплазма/
3. цветна снимка                 -/хидросалпингс/
4. дилатация
5. СДИ-тест

При първите три имам по нещо за "ремонт".

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2007, 23:19:35 pm »
- лапароскопия
- имунологични и оттам вливане на имуновенин
*
« Отговор #6 -: Ноември 29, 2007, 08:35:33 am »
- благодарение на форума смених клиниката
- щитовидни х. и имунологични - нищо особено
- цветна снимка
- лапароскопия /двустранен хидросалпингс/

Ако не бяхте вие, момичета, още щях да си ходя на ин-витро с хидросалпингс.
 :bighug:
*
« Отговор #7 -: Ноември 29, 2007, 09:08:49 am »
На нас докторът ни назначи генетични на двамата (цитогенетични), а аз пуснах и за тромбофилия и за мен имунологични.
Тъй като на леко завишения ТАТ не ми обърнаха внимание предния път, сега ще пусна наново хормоните за щитовидната жлеза.
За цветна снимка никой не ми е казал след ин витрото. Чудя се дали трябва да я направя отново. Май като станат готови изследванията, ще питам док.
В панела на Плевенската клиника чета за тест за ембриотоксичност и репродуктивен имунотип. Някой знае ли за какво се правят, че не разбрах и само там ли се правят?
« Отговор #8 -: Ноември 29, 2007, 09:10:53 am »
След неуспеха:

АФА
НК клетки
Генни мутации, свързани с тромбофилията

За тези изследвания ме насочи форума, спряхме се на точно определените след раговор по телефона с КИРМ Плевен.

Резултатите дадох на лекаря, който ми прави ин-витрото, след което повторихме някои от изследванията.  Той обаче не ме е насочвал самостоятелно към никакви допълнителни изследвания.  Дори и тест за проходимост на тръбите нямам правен, защото лекарят ми каза, че евентуален проблем (хидросалпинкс по-точно) се вижда и при ултразвуковото изследване.  Аз си избрах да вярвам  :oops:.
*
« Отговор #9 -: Ноември 29, 2007, 09:18:25 am »
След първия опит - генетични изследвания и някои имунологични, които не бях направила. Това от моя страна. От страна на лекуващия лекар - предложение за евентуален трансфер на пети ден при следващ стимулиран опит, а междувременно опит на спонтанен цикъл.
След втория опит - все още нищо, но ми предстои цветна снимка.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #10 -: Ноември 29, 2007, 09:25:31 am »
След 3-тия ми опит смених д-р Табакова с д-р Стаменов - той ми каза да направя допълнителни изследвания за ТАТ и МАТ, имунологични, оправях хормоналния си дисбаланс, който беше станал при мен междувременно макар и за кратко и повишения пролактин, за който той ми даде схема за лечение. От форума четейки, взех решение да направя 2-ра лапароскопия при трети несвързан с инвитропроцедури независим доктор, която опроверга съмнения за хидросалпингс, но пък оправиха 1-2 сраствания и новооткрит малък миомен възел, после си направих АИ в Солун, защото разбрах от имунологичните изследвания за високите ми НК клетки, в последствие се видя нещо в матката и последва хистероскопия и така ми махнаха полип, който не се знае от кога е седял там. Така след всичко това съм почти като "нова" и последва 4-ти опит, който беше полууспешен - ++ тест с повишавощо се ЧХГ и последвало спиране развитието на ембриона в 6-7 седмица, както и 3-тия ми опит. Обнадеждаващото е че има развитие в ++ посока, сега доктора е предвидил задълбочени генетични и имунологични изследвания отново, както и ще питам, за да си направя продинплатанционна диагностика някъде, дано да се разбере какво става и друго дори не мога да се сетя какво може да се направи. Това е от мен и успех на всички.  :lol:

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #11 -: Ноември 29, 2007, 10:44:03 am »
Още преди първия опит - имунологични - без проблем.
Преди втория опит - имунологични + генетични в Плевен, втора диагностична хистероскопия, заради двурога матка, вливане на имуновенин заради АФА, Фраксипарин след трансфера.
Преди трети опит - SDI тест на мъжа ми и операция за премахмане на преградата в матката, вливане на имуновенин, иглотерапия, терапия със Сиофор, заради висок инсулин след обременяване с глюкоза, фраксипарин след трансфера + Аспирин протект.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #12 -: Ноември 29, 2007, 13:03:34 pm »
Дааааа, ето, че аз май пак не съм наясно с нищо.
Преди опита съм правила хормонални, на щитовидна, цветна снимка, лапароскопия. Откриха ми ендометриоза лека до средна степен, без назначено лечение. После правих инсе - естествено неуспешно. След инвитрото (направено септември тази година) отново нямам назначени изследвания. Правих дилатация (с малко проблеми), но слава богу се оправих. Сега пак ще правя дилатация януари и ще започвам процедурата.
Питам се дали трябва да си пускам генетични и имунологични или не........ Принципно при нас проблема е ендометриозата.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #13 -: Ноември 29, 2007, 18:15:08 pm »
извинявам се за въпроса, но какво е дилатация ? :(
*
« Отговор #14 -: Ноември 29, 2007, 18:23:19 pm »
оххх, мило, хич не питай  :wink: Ами това е разширяване на цервикалния канал. При мен проблема беше, че катетърът, с който док ще ми сложи ембрионите, не щеше да влиза, защото много ми тясна шийката  :oops: Абе стисната работа съм и това е! Та ми сложиха една ламинария (нещо като дръвче, а всъщност си е пресовано водорасло) и то седи няколко часа, раздува се и разширява канала. Но не мисли, че при всеки е задължително, просто аз бях с тесен канал и именно това ми оплеска инвитрото. Сега след дилатацията се е разширил, но реших пак да го направя януари точно преди процедурата. Така беше при мен.
Нека други с опит да кажат също. Успех!

*
« Отговор #15 -: Ноември 29, 2007, 21:46:13 pm »
Много хубава тема.

След първото ми неуспешно ин-витро трябва да направя:
- лапароскопия за отстраняване на хидросалпингс, планирана е вече за януари
- имунологични изследвания (имам силно завишен ТАТ)
- на своя глава отидох и на ендокринолог, който постави диагноза Хашимото в начална форма
*

Titka

• **
  • 56
  • Вярвай в своята мечта,дори далечна да е тя.
« Отговор #16 -: Ноември 29, 2007, 21:54:36 pm »
Лапароскопия-отстраниха ми тръбите,заради хидросалпингс.
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #17 -: Ноември 30, 2007, 15:07:05 pm »
След първият опит направих на своя глава генетични, имунологични, щитовидни, яйчников резерв, маркер за ендометриоза, сигурно още нещо е имало, но засега това се сещам. Съответно проблеми имаше почти навсякъде, и резерв намален, и щитовидни хормони зле, и някои леки имунологични и генетични отклонения!!! След вторият опит направих лапароскопия, нямаше ендометриоза, но тръбите са ми били с хидросалпингс, там са си, но са прекъснати или там както се казва!!! Направих и изследване с обременяване с глюкоза, пих сиофор, ДХЕА за по-добър отговор на яйчниците за следващия опит, както и три пъти непосредствено преди третия опит за по-добро имплантиране правихме ендометриална биопсия. Вливания правихме при последните два опита, заради гранични стойности на НК клетки, аспирин, фраксипарин. Третият ми опит с толкова добра подготовка се увенча с успех, но за кратко!!! :( Бебето не се развиваше и направих спонтанен аборт!!! Сега съм зарязала всичко за известно време и се опитвам да си събера мислите и как да продължавам!!! Ако се сетя още нещо ще пиша!!!

*
« Отговор #18 -: Ноември 30, 2007, 15:42:45 pm »
ДХЕА за по-добър отговор на яйчниците за следващия опит, както и три пъти непосредствено преди третия опит за по-добро имплантиране правихме ендометриална биопсия.

kiara Може ли да обясниш какво точно представлява ДХЕА
*
« Отговор #19 -: Ноември 30, 2007, 16:31:14 pm »
Чета ви, момичета и си мисля, че само аз нищо не правя откъм изследванията и не знам греша ли или не. Още повече, този вид изследвания - генетични, имунологични и т.н. са толкова специфични, та си мисля как аз мога да си ги назнача сама. Много ми се ще, ако някъде има по-подробна информация да ми подскажете за това, че малко да се образовам. Знам, че в нета има доста инфо, но поне ако ме насочи някой за понятията, да знам какво да търся.