0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мелани

преди хистероскопията
« -: Ноември 29, 2007, 17:06:04 pm »
Момичета,мола ви кажете какви изследвания са необходими да се направят преди оперативна хистироскопия?
Благодаря ви!
*
Re: преди хистероскопията
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2007, 17:12:39 pm »
Пълна кръвна картина с време на кървене и време на съсирване, тест за хламидии, микробиология на влагалищен секрет.
Стискам палци.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #2 -: Ноември 29, 2007, 17:24:27 pm »
На мен ми искаха и коагулация-протр.време, фибриноген и цитонамазка.
Желая ти успех!
Къде ще я правиш?
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #3 -: Ноември 29, 2007, 21:07:56 pm »
И на мен ми предстои хистероскопия.За съжаление на този етап не зная какви са необходимите предварителни изследвания,така че и за мен бяхте много полезни момичета!
 :wink:
*
« Отговор #4 -: Ноември 29, 2007, 22:20:52 pm »
На мен също ми искаха кръвна група + резус фактор, СПИН и Васерман.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #5 -: Май 30, 2008, 16:52:18 pm »
Искам само да ви питам пак за хистероскопията, д-р Персенска ми каза, че максимум до десетия ден се вижда добре, но на мен днес ми дойде по-рано и в деня, който ми е записан часа, се пада 11 ден, смятате ли,че ще се види добре.Не ми се чака повече, при д-р Стаменов винаги няма свободни часове, от март месец отлагаме все за нещо, ужасно се чуствам вече.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #6 -: Юни 02, 2008, 11:02:52 am »
Ами най-добре питай лекарката, на мен ми я правиха още на 6-7 ден от цикъла.

*

silvanchence

• 1971
« Отговор #7 -: Юни 09, 2008, 14:29:23 pm »
А можете ли да ми кажете какво представлява диагностичната хистероскопия, боли ли после, колко време се стои в клиника Надежда, същия ден ли пускат, след упойката колко време е нужно да е в състояние човек да си тръгне, изобщо всичко как протича.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #8 -: Юни 11, 2008, 12:10:04 pm »
Да ви разкажа, вчера ми мина хистероскопията, с пълна упойка, после боли малко, но ми сложиха свещичка, пуснаха ме следобед да си ходя.
И сега малко кървя, но д-р Персенска каза, че няколко дни ще е така.

След 7-8 дни ми е овулацията, но предполагам тоя месец ще го пропуснем с опитите :).

Всъщност колко време трябва да се въздържаме от полови контакти.

09.04.2009 г.
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #9 -: Юни 18, 2008, 10:17:05 am »
Излязоха ми резултатите, но не можах да се видя с д-р Персенска да ги коментираме.

Пише : "Фрагментиран материал от енд. полип, в някои фрагменти има данни за хроничен възпалителен процес".

Какво значи това.

09.04.2009 г.
*
« Отговор #10 -: Октомври 03, 2008, 12:10:42 pm »
Момичета с хистероскопия в клиника Надежда - моля, кажете ми дали трябва да се обезкосмя предварително - не ми се иска да звъня на док за такава подробност. Много ви благодаря!
« Отговор #11 -: Октомври 04, 2008, 09:45:46 am »
Обезкосмяването не е задължително, но е желателно!
*
« Отговор #12 -: Октомври 06, 2008, 08:47:42 am »
Много благодаря, Feiata - ще свърша тази работа днеска, че утре е денят X ...
*
« Отговор #13 -: Октомври 08, 2008, 11:51:36 am »
А на кой етаж се парви хистероскопията
*
« Отговор #14 -: Октомври 08, 2008, 11:59:24 am »
А на кой етаж се парви хистероскопията
втория
*
« Отговор #15 -: Октомври 13, 2008, 08:29:58 am »
Момичета здравейте!Утре ми е цветната снимка а все още има едно течение леко оцветено и това ме притеснява.МЦ ми върви 7 дни  и утре ми е 9ден.Дали е проблем това.Вече ми е записам часа за хистероскопията.Моля ви пишете ми,че ми е притеснено.Дано до утре всичко е ок.Изписват ли след това някакъв антибиотик?
Благодяря ви предварително за отговорите.
« Отговор #16 -: Октомври 13, 2008, 19:05:35 pm »
Здравей! Първо да ти разясня, че цветна снимка и хистероскопия са две различни неща! Но и двете се правят в първите чисти дни след цикъл. Въпреки това обаче след като имаш записан час отиди, без да се притесняваш, докторът сам ще прецени какво ще прави. А относно антибиотиците - да изписват се и при двете манипулации, за да се избегне евентуална инфекция.
Успех! и пиши какво е станало!
*
« Отговор #17 -: Октомври 13, 2008, 21:10:44 pm »
O O!Направо съм си била заблудена! :oops:И какво е хистероскопия?
« Отговор #18 -: Октомври 14, 2008, 07:49:42 am »
Ами поразрови се в нета и ще откриеш какво е точно хистероскопия, но най общо казано си е тип безкръвна операция. На мен лично чрез хистероскопия ми премахнаха полипи, които полипи бяха открити при цветната снимка.
*
« Отговор #19 -: Октомври 14, 2008, 11:16:40 am »
Само да поправя Феята, че не е операция, а манипулация. Няма нищо страшно. Можеш да прочетеш повече тук - http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m6