0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bubi4ka

kakvo e genitalen herpes?opasni li sa gabi4kite?
« -: Октомври 29, 2004, 10:49:50 am »
:?: Molia vi,daide mi pove4e informazia po vaprosa!Jiveia v malak grad,bremenna sam v 22g.s.,poseshtavam 2 akusher ginekologa,no imam 4uvstvoto,4e te ne o0brashtat goliamo vnimanie po tezi vaprosi!Blagodaria vi mnogo!

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Ноември 25, 2006, 19:27:37 pm от Lali »
за гениталния херпес и гъбичките
« Отговор #1 -: Октомври 29, 2004, 12:22:15 pm »
Здравей! Първо искам да ти пожелая спокойна и безпроблемна бременност, да се сдобиеш със здраво и хубаво детенче!
За въпросите, които задаваш- не ми стана ясно твоите лекари дали са предпирели нещо по тях и какво.
Аз не съм специалист, но мисля, че херпесите са няколко вида, като могат да бъдат и заразни. Не знам как се лекуват и дали това е възможно през време на бременността, но не е изключено да ти препоръчат раждане с операция- за да се избегне заразяване на бебенцето. За гъбичките- получават се от замърсяване, от голям прием на антибиотици. Те също се лекуват, но мисля, че не е зле да предприемеш нещо, за да не предизвикат по- голяма инфекция, която да засегне плода.
Ако твоите лекари не ти обясняват нищо, потърси друг специалист, защото мисля, че е абсолятно необходимо да знаеш какви са способите за лечение- и на двата ти проблема, кога е подходящо това да се направи, и най- вече- дали всичко това крие риск за бременността и детето. Не чакай, за да не стане късно и да съжаляваш след това. Малко страшно звучи, но това не трябва да те притеснява, а само да те амбицира.
Пиши какво си предприела.
Поздрави и успех.
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
*

Силвия

Za herpesa
« Отговор #2 -: Ноември 05, 2004, 18:16:22 pm »
Здравей, мило момиче,
без да те плаша той е много сериозен и дори опасен за бебето, но само по време на раждането. По време на бременността утробата пази бебето. Ако се появява често, раждането трябва да е секцио. Понякога се случва да излезе вътре на шийката на матката и да увреди плода, а докторите да не го забележат. Доколкото знам не е хубаво да пиеш хапчета за херпес по време на бременността, но това го решава лекаря.
Не се плаши, всички доктори по света знаят, че трябва секцио. Свържи се с Клиниката по вирусулогия в София, в кв. Банишора. там ще ти дадат подробна инфо. 02/9310713, вътр. 233, доктор Велчева. никой друг лекар не ми обърна внимание, когато аз имах този проблем. След бременността ще можеш да правиш инжекции, които в 80% помагат.
На мен в началото ми казаха, че не е нужно лечение. Това ми създаде много главоболия.
Пожелавам ти успех.
Гъбичките не са опасни, но зависи какви са точно. Май коките не са хубави. кандидата е безпроблемна със сигурност.
Отново ти желая успех.
*

Силвия

« Отговор #3 -: Ноември 10, 2004, 09:27:11 am »
Моля те пиши какво става. Обади ли се, ходи ли при друг специалист.
silvia_hrist@abv.bg
Чао, доскоро
« Отговор #4 -: Февруари 17, 2005, 10:35:13 am »
Вчера с ужас разбрах, че имам херпес! Смятам да започна ваксините, само че не разбрах дали трябва да ги бия след като ми мине херпеса в момента. Силви, знаеш ли как е и  при теб помогнаха ли ?
 Проблема при мен е, че след няколко дни заминавам за САЩ и там кой ще ми ги поставя???Ще мина ли с тях митницата????  Готова съм сама да си ги бия, само и само да помогнат.  Иначе гинеколожката ме успокои, че съм здрава и можем да си имаме бебе, но е по-добре да изчакаме и да си направя тези ваксини.
 Мисля, 4е Бубичка може да се маже с Acyclovir Stada, cream.В листовката не пише, че не може да се използва от бременни, но все пак е добре да се консолтира с лекар. Нека да пише как е сега. Желая и живо и здраво бебе! :wink:
Няма вече противохерпесна ваксина
« Отговор #5 -: Февруари 18, 2005, 10:47:28 am »
От аптеката ми казаха, че противохерпесната ваксина е спряна от произвотство!!! Попитах за заместител, но няма! Ами сега??? Отчаяна съм! Как да се лекувам??? Ако някои има повече информация за генеталния херпес, нека я сподели с нас! Блегодаря ви!
*

mimss

• *
  • 156
  • И от най-тъмните облаци вали светла вода!
« Отговор #6 -: Февруари 19, 2005, 11:37:58 am »
Аз също съм патила от този гад....

Лекарят ми каза, че, ако херпесът не рецидивира повече от 10 пъти годишно, ваксина не се налага.

Аз пих едно лекарство, което ..... :oops:  не се сещам как се казва.... Започва с "V" май... Моля, ако някой се сети, да го напише, защото при преместването в нова къща си запилях старите рецепти, които пазя точно по тази причина.

От 2 - 3 години не се е "обаждал" херпеса. Не знам дали има връзка с лекарството или, както ми обясни друг лекар, след определен брой рецидиви, затихва задълго или завинаги.

Не забравяйте, че СТРЕСЪТ го отключва! Казано от лекар и лично проверено от мен. Много неприятно е, често болезнено, но минава.

Успех в лечението.
*

кики

какви са симптомите на херпеса
« Отговор #7 -: Април 05, 2005, 23:46:16 pm »
Цитат на: mimss

Лекарят ми каза, че, ако херпесът не рецидивира повече от 10 пъти годишно, ваксина не се налага.

Аз пих едно лекарство, което ..... :oops:  не се сещам как се казва.... Започва с "V" май... Моля, ако някой се сети, да го напише, защото при преместването в нова къща си запилях старите рецепти, които пазя точно по тази причина.

От 2 - 3 години не се е "обаждал" херпеса. Не знам дали има връзка с лекарството или, както ми обясни друг лекар, след определен брой рецидиви, затихва задълго или завинаги.

Не забравяйте, че СТРЕСЪТ го отключва! Казано от лекар и лично проверено от мен. Много неприятно е, често болезнено, но минава.

Успех в лечението.
*

мики

Re: какви са симптомите на херпеса
« Отговор #8 -: Май 31, 2005, 01:00:00 am »
Цитат на: кики
Цитат на: mimss

Успех в лечението.
Какво изследеване се прави за херпес?
*

mimss

• *
  • 156
  • И от най-тъмните облаци вали светла вода!
« Отговор #9 -: Май 31, 2005, 21:16:14 pm »
Херпесът е по-активен през лятото, което личи от възобновяването на темата...

Изследването може да се назначи от дерматолог-венеролог или гинеколог и представлява вземане на вагинална или кръвна проба. Брои се нещо и се преценява дали има нужда от ваксина.

Съжалявам за мъглявия отговор и обещавам, че ще питам отново и ще пиша мнението на доктора за коментар.
*

Nia

« Отговор #10 -: Април 25, 2006, 17:50:41 pm »
гъби4ките са бял кахър от всичко може да се появят, неудобни бикини, мръсен басейн и тн, херпеса оба4е е някъв кошмар ве4е половин година не мога да се опрая, всеки месец като ми дойде цикъла съм цъфнала и вързала, ходих при хиляда доктора, изписваха ми кво ли, няма проблем на следващия ден минава и така до следващия цикъл. ако някой знае ефективно окон4ателно решаване на въпроса моля да ми пише nia666@abv.bg благодаря ви
*
Re: kakvo e genitalen herpes?opasni li sa gabi4kite?
« Отговор #11 -: Октомври 21, 2006, 20:04:14 pm »
гъби4ките са бял кахър от всичко може да се появят, неудобни бикини, мръсен басейн и тн, херпеса оба4е е някъв кошмар ве4е половин година не мога да се опрая, всеки месец като ми дойде цикъла съм цъфнала и вързала, ходих при хиляда доктора, изписваха ми кво ли, няма проблем на следващия ден минава и така до следващия цикъл. ако някой знае ефективно окон4ателно решаване на въпроса моля да ми пише nia666@abv.bg благодаря ви
Дали се намери решение при теб на този проблем? От два месеца ме сполетява същото чудо, след менструация, рецидив херпес... Проблемът при мен е от тази гледна страна, че тъкмо се опитваме да си правим бебе, а как да стане - херпесът минава след като мине и овулацията, а още повече искам да взема мерки, за да намаля вероятността му да се появи при евентуална бременност... Въпросът е обаче какви мерки да взема и към кого да се обърна, за да се вземе адекватно решение в моя случай... Моля, за помощ!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #12 -: Октомври 25, 2006, 16:23:03 pm »
Здравей Огняна, и аз имах генитален херпес , който ми излезе цели 2ва пъти точно когато забременях около 5-6г.с. След това се наложи да прекъснат бременноста защото плода беше спрял развитието си. Незнам дали има нещо общо но много съм разтревожена за следващия път.Казаха ми да пия един имуностимулант казва се Изопринозин.
*
« Отговор #13 -: Октомври 25, 2006, 23:50:41 pm »
Здравей, Galju6ka! Съжалявам, че се е получило така при теб. Пишеш, че се е наложил аборт, заради "кухо яйце" - ако е така, това няма нищо общо с херпеса. Благодаря за "изоприносима" - сигурно ще си го взема, мисля си, че при мен появата, или по-точно изявата на това нещо е заради спад в имунната система. През последната година имах периоди на претоварване. Що се касае до херпеса - решила съм да не оставям въпроса така и да търся съвет на компетентни лекари, за някаква подсилваща терапия, за да предотвратя поне колкото може изявата му. За съжаление, разполагам с много малко време, през което да действам - ще стане бавно, но щом науча нещо ново ще го предавам. За сега, личният ми гинеколог ме успокои, че това няма да навреди на бъдеща бременност. (Опасно е когато инфекцията се появява за първи път и жената е бременна.) Каза, че се предприема цезарово сечение при раждане, особено ако се появи рецидив около термина. Въпреки това аз се чувствам притеснена... Иска ми се да открия висококвалифициран тесен специлиаст по въпроса... Ще падне търсене...
*

gerri

« Отговор #14 -: Ноември 24, 2006, 19:10:59 pm »
Момичета,не зная дали говорите за някакъв вътрешен генитален херпес...аз имах един упорит външен и го лекувах много успешно с Ацикловир-мехлем,който се прилага в началния стадий на херпеса.Изчезваше мигновено!
*
« Отговор #15 -: Ноември 27, 2006, 10:07:44 am »
При мен само това кремче не помогна. Херпесът упортстваше цели два (последователни) месеца, и аз имам предвид външен генитален. Сигурно съм използвала поне 20 тубички от Ацикловира. Напротив, проблемът се задълбочи. Появи се и кожен. Така че преминах на терапия с таблетките. Ходих и до кожно-венерическия диспансер, в 29 ДКЦ, в Емил Марков. За съжаление, от там не мога да се похваля с кой знае каква свършена работа. Може би защото отидох с направление от личния лекар, безплатно. Целият преглед беше - сваляй панталона - да това е херпес - с това кремче мажи 5.ти на ден (подавайки ми рецептата) - на въпроса ми, че при мен изявата е твърде активна и не следва ли да се вземат някакви други мерки - еми, явно вашата имунна система е податлива на вируса - на въпроса ми: планирам бременност, ще повлияе ли това зле на бременността и какви предпазни мерки да взема - еми, правете си бебето... Толкоз по въпроса. До вирусологията на Столетов още не съм успяла да отида. Между временно открих един чай, билка, изследван от биологическия факултет на СУ, който има действие против активирането на вируса на херпеса. Не съм го търсила тук по аптеките. Ще ми го донесат от Германия. Засега умишлено няма да го кажа, първо искам да съм сигурна за свойствата и безвредността му (имам предвид, след като направя консултация със специалист ).
« Отговор #16 -: Ноември 27, 2006, 14:04:25 pm »
Огняна, попитай специалиста дали можеш да взимаш аминокиселината л-лизин. Купувам такава за мъжа ми, той има херпес. Засега съм взимала  на Мусаши - ЛИНК
*
« Отговор #17 -: Ноември 27, 2006, 14:59:12 pm »
Благодаря, little_rabbit, ще питам!