Здравей! Първо искам да ти пожелая спокойна и безпроблемна бременност, да се сдобиеш със здраво и хубаво детенче!
За въпросите, които задаваш- не ми стана ясно твоите лекари дали са предпирели нещо по тях и какво.
Аз не съм специалист, но мисля, че херпесите са няколко вида, като могат да бъдат и заразни. Не знам как се лекуват и дали това е възможно през време на бременността, но не е изключено да ти препоръчат раждане с операция- за да се избегне заразяване на бебенцето. За гъбичките- получават се от замърсяване, от голям прием на антибиотици. Те също се лекуват, но мисля, че не е зле да предприемеш нещо, за да не предизвикат по- голяма инфекция, която да засегне плода.
Ако твоите лекари не ти обясняват нищо, потърси друг специалист, защото мисля, че е абсолятно необходимо да знаеш какви са способите за лечение- и на двата ти проблема, кога е подходящо това да се направи, и най- вече- дали всичко това крие риск за бременността и детето. Не чакай, за да не стане късно и да съжаляваш след това. Малко страшно звучи, но това не трябва да те притеснява, а само да те амбицира.
Пиши какво си предприела.
Поздрави и успех.