0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Пренатален скрининг
« -: Ноември 30, 2007, 11:36:03 am »
Момичета,бихте ли ми казали колко от вас са правили това изследване,и смятате ли го за задължително?Аз съм на 31год. с една безпроблемна бременост зад гърба си,но беше отдавна и тогава нямаше такива неща.Та сега се чудя,трябва ли да го направя,къде и колко струва?
Благодаря ви
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
Re: Пренатален скрининг
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2007, 12:00:10 pm »
Аз сам правила,еми според мене трябва,аз сам за вси4ки изследвания по време на брем.,за да се из4исли риска и от там нататак според резултата които не е 100%,но все пак, правят се фетални морфологии на плода и т.н в 12(с биохими4ния скрининг)в 20 та и в 33 седмица и там разглеждат обстоино развитието на плода за евентуални малформации и аномалии ,но пак не е 100%, за6тото  не  вси4ко се вижда на ехото и много зависи кои седи зад него.Но ако д-р има самнение след парвата фетална ти предлага  амниоцинтеза разбира се по твое желание.4е си имала безпроблемна бременност ни6то неозна4ава
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
« Отговор #2 -: Ноември 30, 2007, 12:12:18 pm »
Аз съм правила БХС и смятам,че е задължително да се прави,въпреки че не е 100%сигурен,все пак е някаква насока(по отношение на цената не си спомням точно,но около 50лв.в частна к-ка в Пловдив ми взеха кръв за изсл.,но мисля че в Майчин дом е безплатно,не съм мн.сигурна)
Твърдо съм за всички изсл.по време на бременността,без значение какво покрива здр.касата,аз всичко съм правила на частно,(всеки месец ехограф 3Д,след 7мес.по 2пъти,3 фетални морфологии,всеки месец ПКК+урина),но поне си осигурявах спокойствието по време на бременността.
*
« Отговор #3 -: Ноември 30, 2007, 13:20:39 pm »
Конкретно за БХС аз не съм привърженик, освен ако възрастта и мед.показания на жената не го изискват. Лекарят най-добре може да прецени налага ли се или не това изследване, без да се води от модата да се пускат всички изследвания наред, разбира се. Може да ти донесе много излишни тревоги, които само ще те натоварят психически и ще хукнеш веднага към феталния преглед.
Аз реших да пропусна БХС, разчитайки само на феталната морфология и не съжалявам. Като гледам как една колежка до последно беше наплашена от малко колебливите резултати, а се оказа че не е имало за какво, предпочитам да не се вманиачавам във всички изследвания. Както един уважаван във форума специалист е казал: БХС е чиста статистика.
*
« Отговор #4 -: Ноември 30, 2007, 14:01:51 pm »
ani4ka,къде прави феталната морфология и в коя седмица?Аз може би също ще пропусна БХС,но ми се иска да направя ф.м./само дето не ми стана много ясно какво точно значи/гледат те на 3D и....това ли е?
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
« Отговор #5 -: Ноември 30, 2007, 15:08:33 pm »
kali76 , ходих при Марков (тел. 0899130550). Доволна съм, гледа комбинирано на 2Д и 3Д (второто за наше удоволствие). Принципно за да се открият (не дай Боже) малоформации, казват че на Д2 е по-добре да се гледа бременната.
*
« Отговор #6 -: Ноември 30, 2007, 15:21:16 pm »
Благодаря ти,и аз след цял ден четене мисля да отида при него :P
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
« Отговор #7 -: Декември 13, 2007, 14:24:56 pm »
Правих преди 10 дни такъв скринин и аз при д-р Марков - много съм доволна, защото за мен беше нещо ново - апарътът с който разполага е последна дума на техниката - цени до 17 г.с. 50лв до 23 г.с 60лв - просто за инфо- отиди струва си изживяването а и след като се видят всички органи ти става по- спокойно,не че има 100% гаранция но...Успех
*
« Отговор #8 -: Декември 14, 2007, 15:36:55 pm »
elinea това което си правила е фетална морфология  :),което пак си е задалжително за всяка бременна и ехографа не трябва да е последната технология ,важното е кои седи зад него и какво вижда ,на 2Д се вижда наи-добре .Успех на вси4ки
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

MALENA*

• 176
  • Смисълът на живота придава онова, което му липсва.
« Отговор #9 -: Декември 14, 2007, 16:55:22 pm »
Момичета интересува ме амниоцинтезата носи ли някакви рискове за бебето?

*
« Отговор #10 -: Декември 14, 2007, 17:00:00 pm »
 от 0,5% do 2% вазможно е да се загуби бебето ,но риск за самото бебе в развитието му няма

*
« Отговор #11 -: Декември 14, 2007, 17:03:51 pm »
Рискът е по-скоро от аборт, отколкото от увреждане на бебето. Д-р Кременски от МД казва, че рискът е 1:400. Сериозно трябва да се прецени нуждата от амнио и тогава да се премине към действие.
*
« Отговор #12 -: Януари 19, 2008, 12:35:26 pm »
Вчера ходих на 1-вата морфология,нухалната транслуценция ми е 2,7мм.при граница 3мм.,спред Доктора това е доста обезпокоително 8O..няма нужда да ви казвам колко съм притеснена и разтроена....
Бихте ли споделили,всички вие които сте правили това изследване,колко беше при вас момичета?Благодаря ви.
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
« Отговор #13 -: Януари 19, 2008, 12:57:39 pm »
ами ние не сме доктори мили4ка ,но морфологията в 12  седм се прави заедно с биохими4ния скрининг и се из4ислява риска за годините ти и от там ве4е ако е нисък се препоръ4ва амниосинтеза.Д-р какво ти предложи?

*
« Отговор #14 -: Януари 19, 2008, 13:07:15 pm »
каза,че трябва да отида пак и тогава ще стане по-ясно...на 5-ти февруари отново сме при него,надявам се тогава да ме успокои...знам,че не сте лекари,просто исках да разбера при вас как е било?
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
« Отговор #15 -: Януари 19, 2008, 14:11:27 pm »
Момичета,моля ви отговорете ми :balk_145:
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
« Отговор #16 -: Януари 19, 2008, 14:23:16 pm »
Кали, при мен беше по-малко от 1 мм.
При кого ходи на ФМ?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #17 -: Януари 19, 2008, 14:28:05 pm »
Кали, аз ходих в 11 г.с. и нухалната транслуценция беше 0,19 мм. Защо не потърсиш второ мнение?
« Последна редакция: Януари 19, 2008, 14:32:26 pm от Stivarip »
*
« Отговор #18 -: Януари 19, 2008, 14:31:03 pm »
при Д-р Марков....то се вижда съвсем ясно...2,7мм.и да търся друго мнение..какво ще е то?Пак при него ще отида,защото има много добри препоръки
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
« Отговор #19 -: Януари 19, 2008, 14:50:42 pm »
Кали из4акаи тогава 5- ти и виж кво 6те ти каже макар ,4е не разбирам за6то 2 пъти те вика и за какво 4акате, като е притеснен за6то те държи в невидение,а не те кара да направи6 амнио за по сигурно? Какво би се променило за 15 дена,освен това ,4е бебето си расте,тоест ако има не6то няма да из4езне след 15 дена  ,незнам стискаме палци да няма проблеми.Но и аз мисля като моми4етата да потърси6 второ мнение ,за6тото ехографията си е специалност  и не всеки добър гинеколог може да работи с ехограф и да из4ислява правилно