0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Как може такова нещо!
« -: Ноември 30, 2007, 11:46:48 am »
Е вече напрово не знам какво да кажа от - възможно ли такова нещо, да вземат и да ми нарежат гумите вчера докато бях паркирала за около 3 часа на свободен паркин в междублоково пространство, в долната част Лозенец, близо до 4-то районно! Не ми го побира ума и не мога да повярвам - 3те гуми на капли, явно някой хора си мислят, че местата са тяхна собственост и си позволяват повече от колкото трябва. Просто невероятно !!! Очаквах много по-рзлично отношение и то точно в този район на София, където си мислех за хората живеещи там, да са на по-високо духовно ниво, все пак е центъра на София, елитарен квартал, а не някой краен квартал, където се случват всякакви вандалски истории. Явно сме много далеч от толерантността и човешкото отношение един към друг, явно сме още "вълци", готови да се изядем, вместо да помогнем на другите! Това ли е нашето съзнание на хора живеещи в 21-ви век, търсещи познание, обич и подкрепа от другите, доказващи се че сме равни с другите - развитите социални общества на Европа.  8O :oops:

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Re: Как може такова нещо!
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2007, 12:38:24 pm »
Много неприятно! :(
Миналата седмица по новините една откачалка се изказа, че движението по улиците в София, паркирането, трябвало да стават само с адресна регистрация...  8O 
Каква толерантност, каква Европа...?  :?
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #2 -: Ноември 30, 2007, 13:12:29 pm »
Маринче, гадно преживяване и мноооого просташко. Не е до квартала, а до самите хора. Просто българите май сме най-нетолерантната нация.
Мдаа, хората от провинцията са виновни, а не тези, които ходят с по един човек в колата :( Въобще - no comment... В някои страни са си решили много просто проблема с трафика и многото коли, които се чудим къде да пракираме - вело алеи, метро-мрежа. Дано някой ден и в София стане така.

« Отговор #3 -: Ноември 30, 2007, 13:19:53 pm »
За съжаление навсякъде го има това отношение... На нас ни се случи да ни надраскат колата във Варна, защото бяхме паркирали явно на нечие място... Незнам защо някои хора си мислят, че са собственици на част от улицата където живеят. Подобно нещо ни се случи и в Приморско-паркирахме на улицата и ни беше запушил собственика на заведението, пред което бяхме спрели с мотора си. Аз мислех да го поместя 10 см, за да мине колата, но се развикаха от съседната маса където продаваха вестници, че това било на собственика и незнам какво щяло да стане. 8O После ни уведомиха, че не можело да спираме пред неговата сграда. Аз им съобших, че ако улицата е тяхна трябва да си я оградят и така никой няма да спира там :x...
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #4 -: Ноември 30, 2007, 13:32:10 pm »
Аз им съобших, че ако улицата е тяхна трябва да си я оградят и така никой няма да спира там :x...
Не съм сигурна, но за да наложиш ограничение за паркиране, не трябва ли да си платиш на общината и да сложиш някакво обозначение?

*
« Отговор #5 -: Ноември 30, 2007, 13:34:40 pm »
А замисляли ли сте се, че понякога това се случва не защото си паркирал на нечие място, не защото пречиш на някого, а просто защото на някой му е кеф да го прави?За съжаление ежедневно се сблъскваме със всякакви гадости, които се случват без причина.Просто ей така, защото колата ти е била на неподходящото място, в неподходящото време.Преди няколко години колата на свекъра беше разбита (хайде бе хора, говориме за Лада, не за Ауди А6), документите, които бях вътре намериха на няколко метра.Реално не бяха взели нищо, ама ей така за кеф.На кой му пука колко струва нова ключалка, на кой му пука с какъв зор се вадят наново документи на кола?
ПО тая логика-защо се чупят стиклата по входовете?Едва ли някой има плза от това.Ама а де!
« Отговор #6 -: Ноември 30, 2007, 14:10:26 pm »
И най-трагичното е че това нещо става на 1 пряка от 4-то районно, на около 50-60 метра, където да не говоря как участък от ул."Крум Попов" точно след полицията седи разкопан на вили и могили и само с джип можеш да преминеш невредим. Наистина съм без думи. Ако някой си го е заплюл това място да си го надпише, огради и да си плати на общината, ама едва ли дори и да му се иска, защото е публична собственост за обществено ползване. Вярно, че не стигат паркаместата, ама тава изказване за паркиране по местоживеене пък е направо умопомрачително-ако си в Люлин и ще си седиш там, защото няма да може да паркираш другаде, абе явно има много тъпоумни хора дето не знаят какви ги приказват, че и по телевизията ги пускат! Безумие до безкрай цари къде ли не около нас и луди за прибиране има колкото искаш, само се чудя как оцеляваме и не сме откачили и ние. :nurse_1: :drunk:
« Последна редакция: Ноември 30, 2007, 14:17:53 pm от marina15 »

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #7 -: Ноември 30, 2007, 14:36:04 pm »
абе остави го тоя от телевизията, той говореше за хората извън София, от т.нар. "провинция".
А какво ще кажете за наводнение от съседите отгоре? И непоемане на никаква отговорност  :x и дори подозирам, че ще има и възпрепятстване на отстраняването на проблема... Пак ще чета закона за етажната собственост, за кой ли път... :x
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #8 -: Ноември 30, 2007, 16:06:00 pm »
Аз май веднъж разправях, как банда момчета (по на 5-7 години) си изпускаха гуми на коли за удоволствие! И "родителят" дето ги гледа седи в съседното барче, пие бира, смее се и от време на време подвиква (ама с явно одобрителен тон): "Ама недейте така, играйте си с нещо друго!" - 5-6 коли вече бяха на капли като минах!
*
« Отговор #9 -: Ноември 30, 2007, 17:04:07 pm »
Разбирам те напълно marina15 .

На мен ми откраднаха фарът на Пежо 205, което беше толкова разбито, че дори не го заключвах. После ми откраднаха чистачките за 5,56 лв.

Кражбите на зимни гуми в София са практика. А доколкото знам застрахователя не покрива щетите. ТАка на наш колега- чисто новите гуми изчезнаха за 15 мин посред бял ден в центъра. Смешно ми става, защото не е на мен...

Кражбите на лаптопи от багажниците също са практика. Спираш да пазаруваш в Била- и хоп няма лаптоп после.

Елит в София няма отдавна. 'Елита' или по-скоро възпитаните, образовани хора емигрираха- в САЩ, западна европа и където им видяха очите. Не знам за другите градове, но София се превърна в задръстена клоака, пълно е с мизерници и престъпници.
Съчувствам ти, и отивам да видя имам ли гуми още....
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #10 -: Ноември 30, 2007, 17:59:21 pm »
Хм, то това е национален проблем - не само в София стават тия работи. Аз съм от Пловдив и ми спукаха гумата пред къщата ми една откачена комшийка, заради това, че правихме изолация на къщата и тя нещо не се кефише от ремонта. Само не разбрах какво е виновна колата ми. Това е нищо: беше затрупала входа, пред външната врата на къщата, със строителен материал, беше сложила клечка на звънеца да звъни постоянно, обаждаше се по дом. телефон в полунощ и ме беше погнала единия ден с една метла. Какво да ви кажа - лудите са повече от здравите и на всичкото отгоре си го признават. И това е млада жена, уж с образование, то стана страшно, чак "нормално".
*
« Отговор #11 -: Ноември 30, 2007, 18:20:31 pm »
eagle , миличка...знам, че изобщо не ти е до смях, ама наистина се посмях.
Тая жена верно ли се води 'нормална'??? :lol:
Пак извинявай, просто си я представих с метлата..... :lol: :lol: :lol:
*

eagle

• 515
« Отговор #12 -: Ноември 30, 2007, 19:00:46 pm »
 :lol: :lol: :lol: Не се притеснявай и на мен ми е смешно, е тогава не ми беше много до смях, ама да знаеш как въртеше метлата пущината й такава... :lol:
*

eagle

• 515
« Отговор #13 -: Ноември 30, 2007, 19:10:44 pm »
То това е смешно и поносимо, ама като се развика на улицата: "Каква си ти, нищо не си, ДЕТЕ даже нямаш", ей направо ми идваше да я удуша. Все едно ми заби нож в сърцето, ей това направо ме заболя и ме хвана яд, щото ме "удари" по болното място и тук нямаше какво да кажа :x :fighting:
*
« Отговор #14 -: Ноември 30, 2007, 19:38:18 pm »
Е на това вече незнам как бих реагирала, всяко нещо си има граници!Простаци колкото си искаш! :(
« Отговор #15 -: Ноември 30, 2007, 23:14:07 pm »
Простащината край няма.. нашият град заприличва мноого на София.. съседи се разменят нелицеприятни реплики постоянно, да си паркирам пред нас вечер е цяла авантюра.. днес един ми даде предимство в една пресечка на центъра, аз паркирах, а той ме запуши отзад и каза 'ама, че сгреших да ви пусна'.. 8O
*
« Отговор #16 -: Декември 01, 2007, 23:44:56 pm »
Уфф, тая тема ми е една от любимите :? за простотията на хората мога да напиша роман в няколко тома!! абе не знам, аз ли толкова много се вглеждам, или човеците са станали толкова..хм, низки. ежедневно ми се случват такива неща - първо, защото работя в центъра, и второ, защото работя с хора. но конкретно за това с колите - и нас с мъжа ни изиграха подобен номер. една вечер бяхме на Киноманията, и успяхме да се напъхаме с колата в една от малките улички зад НДК-то, като той паркира както бяха направили вс. останали коли по улицата - перпендикулярно на тротоара, заемайки го целия, за да може от гаража  вдясно от нас да се излиза. както  и да е, след около час и половина установихме, че предна дясна и задна лява гуми за спаднати почти до джанта, а на задното стъкло беше написано с блестящ гланц за устни:"ТАКА ЛИ СЕ ПАРКИРА БЕ?. ужас. нямахме помпа, как сме се добрали до Цариградско с тия две гуми.. оттогава с кола в центъра само в краен случай.
« Последна редакция: Декември 01, 2007, 23:46:37 pm от didima »
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #17 -: Декември 02, 2007, 15:11:56 pm »
Затова когато тръгна на някъде с колата, първо питам има ли платен паркинг наоколо и ако отговорът е не, си поръчвам такси. Но да се лутам с часове в търсене на свободно място и да си късам нервите просто нямам сили. Мен пък друго ме дразни. Хората от провинцията не се оправят с движението в София. Това не им пречи да нахалстват и да шофират със самочувствие. Резултата е почти винаги на лице. Ако се разминат само с изкривени ламаринки трябва здраво да се радват. Мой познат се въртя 5 пъти в кръговото на четвърти километър щото не го пускали да излезе :lol:. Ама такси не си хвана и познайте на кой прибрахме потрошената кола. Е спести си 5-те лева за такси все пак. И моля за най-голямо извинение, разбира се изключения има страшно много, но видя ли номер започващ със СО ама найстина бягам далече. Пълна трагедия, но нагла трагедия.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

mimozinq

• **
  • 52
  • Животът е чудо
« Отговор #18 -: Декември 02, 2007, 17:38:29 pm »
На сестра ми онзи ден са и източили с копиращо устройство сметката на която си получава заплатата, а когато е поискала от банката разпечатка за теглените суми, се оказало, че крадците са теглели месец назад! А ония от нейната банка чак сега забелязали и то защото от друга банка им подали сигнал!
И на всичкото отгоре господа банерите не носели отговорност за това, застраховани от източване били само кредитните карти!!!!!!!
Тя е с две деца, и разчита само на себе си... в каква държава живеем, бе хора!
*
« Отговор #19 -: Декември 02, 2007, 23:30:25 pm »
На сестра ми онзи ден са и източили с копиращо устройство сметката на която си получава заплатата, а когато е поискала от банката разпечатка за теглените суми, се оказало, че крадците са теглели месец назад! А ония от нейната банка чак сега забелязали и то защото от друга банка им подали сигнал!
И на всичкото отгоре господа банерите не носели отговорност за това, застраховани от източване били само кредитните карти!!!!!!!
Тя е с две деца, и разчита само на себе си... в каква държава живеем, бе хора!
Не е така - застраховани са и влоговете по дебитните карти, но с хиляди ходения по мъките ти възстановяват сумата, която е над 300 лв., трябва да имате протокол от полицията.