0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Закъснение
« -: Декември 03, 2007, 10:03:15 am »
Здравейте момичета.

Извинявам се, че ви занимавам със себе си, но за пореден път ми се случва едно и също. На пролет, около 1 май ми идва цикъла и продължава около 40 дни. Есента и зимата пък не ми идва. За последно имах цикъл на 18 октомври. Вече съм с 18-дневно закъснение. Няколко теста правих- все отрицателни. Не искам да ходя на лекар защото веднага ще ми предпишат съответните лекарства, а няма да се замислят каква е причината. Затова е важно да чуя вашето мнение. Дали моите симптоми напомнят за нещо. Ще съм ви благодарна ако някой ми отговои.
Re: Закъснение
« Отговор #1 -: Декември 03, 2007, 10:18:12 am »
Аз бих те посъветвала да посетиш доктор,ако досегашният ти не ти е обърнал нужното внимание просто го смени.Но цикъл продължаващ 40 дни наистина не е нормално.
*
« Отговор #2 -: Декември 03, 2007, 11:13:32 am »
И аз съм в същото положение. В събота ми дойде предизвикано, след 18 дневно закъснение. Утре ще пусна хормони, за да се види дали от там има нещо обезпокояващо. При моя лекар ще отида, след като взема резултатите за да обсъди ситуацията, но междувременно бях на ендокринолог по друг повод, та той каза, че е възможно причината за това закъснение да е л тироксина който пия.
Ти пиеш ли нещо? 
« Отговор #3 -: Декември 03, 2007, 11:42:52 am »
Нещо мо трие отговорът.

На лекари ходя от 15 години. Често ми се е случвало да подсетя аз докторът за даден проблем. Затова питам дали тези симптоми напомнят на някого за нещо. Аз лично мисля, че може би е липса на прогестерон, но несъм сигурна. Цикълът ми е много нередовен и често оскъден( по скоро зацапване). Идва ми по няколко пъти на месец и т.н. Искаше ми се да е бременност, но всички тестове са отрицателни, а повече лекарства няма да пия. Та това е
*
« Отговор #4 -: Декември 03, 2007, 11:48:16 am »
Точно така е около година и при мен. И аз си помислих това за прогестерона.
« Отговор #5 -: Декември 03, 2007, 11:51:27 am »
Мари

А чувала ли си на какво се подава този хормон. Може ли да се регулира с някакви храни или билки(въпреки че и те не ми се пият много)
« Отговор #6 -: Декември 03, 2007, 12:38:29 pm »
Мила незнам от къде си, но най-добре да посетиш специалист в София.Сигурна съм, че си чела доста добри отзиви за такива във форума. Според мен той трябва да прецени какви изследвания да ти направи. На мен лично ми изследват хормони в София, които в родния ми град не се правят.И аз съм посещавала доста лекари, не само гинеколози, които лекуват следствието, без да търсят причината, но съм сигърна,че има и такъв ,който ще ти обърне нужното внимание.А когато чета статии и коментари относно моите здравословни проблеми май повече ме объркват, отколкото ми помагат и се наплашвам излишно. за това вече само слушам лекаря. Пожелавам ти успех в намирането на твоя специалист и успещно лечение!
*
« Отговор #7 -: Декември 03, 2007, 14:35:19 pm »
Не знам дали има нещо, което да му повлияе. А и не ми се вярва, че нещо като хр. добавка или билка, би повлияло.
« Отговор #8 -: Декември 04, 2007, 23:10:34 pm »

Билката Витекс стимулира прогестерона, до колкото съм чела.
И аз съм чела нещо подобно, но за краткото време, през което я пиех (около 2 месеца) изобщо не ми дойде. Може би не съм си купила "правилния Витекс" :? (ползвала съм на "Херба медика"). В крайна сметка пак се налага да пия хапчета.

Често ми се е случвало да подсетя аз докторът за даден проблем
Щом е така, май ти трябва друг лекар :). Аз не твое място бих го сменила.