0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

zizin

tsikulut mi e 34 dni!!!Koga sledva da sa mi fertilnite dni?
« -: Ноември 22, 2005, 11:16:42 am »
Zdraveite!!Imam slkednia "problem": Tsikul 34 dni,kato menstrualnite mi dni sa 3 ili4 nai-mnogo!!Pri tozi stranen tsikul,koga bi sledvalo da sum v ovulacia? Blagodaria vi mnogo,ako niakoi moje da mi pomogne s predpolagaemi dni
« Отговор #1 -: Ноември 22, 2005, 11:19:47 am »
Ами така не може да се каже. Трябва по някакъв начин да се проследи цикъла. Най-лесното и не отъняващо джоба е да почнеш да си мериш базалната температура.
Иначе, ако е нормално всичко би трябвало да имаш към 14 дни лутеална фаза, което ще рече че овуто ти ще да е къз 20-ия ден от цикъла. Но това са само догадки.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #2 -: Ноември 22, 2005, 12:28:54 pm »
както каза васи-добре е да мериш БТ,а може и да си вземеш тестове за ову да видиш приблизително кога настъпва овуто при теб.
*

zizin

« Отговор #3 -: Ноември 22, 2005, 12:48:31 pm »
ami da,mislela sum si za testove za ovulacia,no niamam predstava na kakuv princip sa:praviat se v dnite na predpolagaema ovulacia li?Ne sa li dosta skupi,zashtoto predpolagam,che s edin-dva testa,nishto niama da se razbere...A shto se otnasia za 20ti den kato predpolagaem sreden fertilen den,zashto taka se poluchava,ne bi li triabvalo da e sredata na duljina na tsikula,toest v moia sluchai 17ti den? Blagodaria mnogo za otgovorite i kusmet na vsichki!!!

Пиши на кирилица!
« Отговор #4 -: Ноември 22, 2005, 12:52:44 pm »
зна4и-има едни тестове-клиър ову мисля че бяха-та те са по 5 в кутия заедно с един тест за бременност и струват около 10 лева.има упътване,но се правят също като тест за бременност-но НЕ С ПЪРВАТА УРИНА.освен това си има табли4ка и в зависимост колко ти е дължината на цикъла пише от кой ден да започнеш с тестването.когато се покажат двете черти значи овуто е в следващите 12 до 24 часа-поне така мисля че пишеше.вземи ги-прочети внимателно упътването и таблицата и действай.УСПЕХ:)
« Отговор #5 -: Ноември 22, 2005, 13:54:30 pm »
Цитат на: zizin
...A shto se otnasia za 20ti den kato predpolagaem sreden fertilen den,zashto taka se poluchava,ne bi li triabvalo da e sredata na duljina na tsikula,toest v moia sluchai 17ti den? Blagodaria mnogo za otgovorite i kusmet na vsichki!!!

Виж сега, значе фазата след овулацията се нарича Лутеална фаза. По учебник тази фаза е 14 дни +/- 1-2 дни. Това е нормална лутеална фаза. Затова се смята цикъла минус 14 дни и се получава 20 ден, нали така. Както казваш ти в средата на цикъла се получава при цикъл от 28 дни. Като следваш същата логика като при твоя цикъл, както и на всички останали жени и предполагаемо лутеалната фаза ти е нормална става 28 дни цикъл минус 14 лутеална фаза се получава 14-и ден от цикъла, което в случая съвпада със средата на цикъла.
Горе долу става ли ти ясно?!

Що се отнася до тестовете за овулация, както казва Розичката има такива комплект за 10 лв. Аз си бях намерила едни в Пловдив за около 1,70 лв единият тест. Има таблица на кутията за да се ориентираш от кой ден да почнеш да мериш. Значе ако предположим, че ти е на 20-и ден овулацията почваш някъде 3 дни преди това, т.е. на 17-ия ден. Но това е много относително. Затова ти казах за метода на базалната температура. Верно че не е от най-приятните, но поне ти е без пари. Купуваш си един термометър и караш с него докато се счупи.

А ако искаш да си по-сигурна си направи фоликулометрия - за  да си сигурна, че имаш овулация. Но пак ще трябва поне един месец да мериш температура за да се види горе - долу кога ти е овулацията. Иначе ще хвърлиш много пари. При условие че една фоликулометрия е средно около 14 до 20 лв. Ако я направиш едно 3-4 пъти в месеца - смятай къде отиваш.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #6 -: Ноември 22, 2005, 21:11:13 pm »
Здравей, Зизин. Моя цикъл е на 35 дена и аз също се сблъсках с твоя проблем. Честно казано не мога да ти препоръчам тестовете за овулация защото при мен все не беше като хората резултата - или тестовете бяха с изтекъл срок, или аз пиех много течности, или просто късмета не беше на моя страна  :( Затова приложих фуликолометрията. Мисля, че наистина е добре да започнеш БТ, а не пречи и фуликолометрията да вкараш в действие. Нищо няма да загубиш, а и ще разбереш как работи организма ти без да губиш време.
 :goodluck:
*
« Отговор #7 -: Ноември 24, 2005, 22:28:21 pm »
Здравей, и моя цикъл е с такава дължина, а овуто настъпва на 18 ден.
*
« Отговор #8 -: Ноември 28, 2005, 16:55:50 pm »
Защо пък да е странен цикълът ти?
И при мен е същата дължина и е около 4 дни. При мен овулацията е на около 19 - ят ден.  Признаците са доста и ако не ги усещаш по някакакъв начин, може да пробваш с фуликулометрия.
Аз усещам кога съм в овулация по определени признаци, но при всеки е различно.