Здравейте момичета!
Днес за пръв път пиша във вашия форум, чела съм преди и искрено ви се възхищавам и желая на всички да постигнат най-хубавата мечта - да прегърнат детенцето си!
Не знам дали тук е правилно да задам въпроса си, със сигурност мога да получа информация от лекари, и ще я търся, но ми се иска преди това да имам вашите мнения, те за мен са много ценни, защото идват от опит, и са искрени и преживени..
Става въпрос за следното. Моя приятелка има проблем със забременяването, ендометриоза, две операции, в резултат на което й е отстранен единият яйчник. Другият функционира, но тя не може да забременее по естествен път. След консултации и ходене по мъките, стигна до единственото решение - ин-витро. Ходи при д-р Владимиров в Център "София" и след всичко, прочетено тук за него, съм убедена, че е на правилното място. Но, къде е проблема... оказва се, че според него ин-витрото с нейни яйцеклетки е с нулев шанс за успех, защото функцията на яйчника й е съвсем намалена и яйцеклетките, които той би могъл да произведе, няма да са годни за успешно оплождане. Освен това ще бъде много трудно да се вземат, защото тя има множество сраствания вследствие на операциите.
Извинете ме за лаишкия език, но наистина не съм специалист, преразказвам това, което съм чула от нея.
И така, единствения й шанс е ин-витро с донорска яйцеклетка. И тук идва моята роля в историята. Аз искам да даря яйцеклетки за нея. Прочетох всичко, което успях да намеря във форума по тази тема, и разбрах, че може би моите яйцеклетки няма да бъдат използвани за нея, но все пак ако има донор, цената на ин-витрото пада наполовина. Нали така?
Това, което конкретно ме интересува е, каква точно е процедурата по стимулация за отделяне на яйцеклетките? Тоест, през какво трябва да премина аз? Четох, четох, но навсякъде се говори за стимулация при липса на овулация, или проблемна такава, или разни хормонални проблеми... а при мен няма такива, аз съм напълно здрава, на 27 години, забременях по естествен път и родих здраво дете, в момента е на 1 година и 4 месеца.
Много искам да й помогна, а също може би и на други жени в подобно положение, защото яйцеклетките, които ще даря, ще отидат при тях...
Не става въпрос за пари в никакъв случай, ще го направя, защото наистина с цялото си сърце искам да й помогна да усети чудото на майчинството и да сбъдне най-съкровеното си желание...
Ще съм ви много благодарна, ако споделите информация по интересуващите ме въпроси, или линкове, където мога да прочета повече по темата, също така и какво мислите вие лично, дали някой успешно е правил подобна процедура...всичко, което ви хрумне.
Целувки на всички от мен и вярвайте!
Няма невъзможни неща!