Здравейте момичета, бихте ли дали мнение дали е възможно да съм имала овулация при положение, че цикълът ми е дълъг и нередовен 30-40, рядко 60 дни. Ходих на фоликуметрия, до 24-ти ден от цикъла не се виждаше доминантен фоликул, имаше 2 х 10 и 10,5мм, но не нараствали, лигавицата беше 9,5. Лекарката каза, че вероятно цикълът е ановулаторен и да си почивам. За всеки случай отидох на преглед на 30-ти ден. Другата лекарка видя фоликули 10 и 12мм, лигавица 9,8мм, но имала структура като след овулация. Не можела да каже дали овулацията е минала, защото не винаги се виждало жълто тяло, но със сигурност не предстои и да чакам мензиса. На 35-ти ден усетих признаци на ову - чувствителни гърди и белтъкообразна слуз. Направих следобеда тест и ми показа отчетливо по-наситена тестова линия (до сега не ми се е случвало). На следващия ден тестът беше с две еднакви линии, но по-следващия тестовата леко избледня. Мислите ли, че е възможно да съм имала овулация, въпреки, че лигавицата вече е била променена? За съжаление не съм мерила много редовно температурата, защото разчитах на фоликуметриите, но съм нанесла данни от последните дни. Благодаря ви за мнението.