0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
В какъв стадии да стане трансфера?
« -: Ноември 25, 2005, 13:03:54 pm »
Момичета, днес ме почнаха с Пурегона. Още не знам как ще реагирам, колко яйцеклетки ще извадят и т.н. Проблема при нас е - моите запушени тръби. :oops: С мажо всичко е ОК. От сега обаче съм се замислила на какъв стадии да се транферират ембриончетата. Знам че ембриологът ще каже, но доста статии прочетох по темата и разбрах, че повечето клиники правят трансфера на 2 ри или 3 ти ден. А в стадии бластоцид са към 5-ти ден. В този стадии вече наистина си личало до колко са читави ембрионите и кой става и кой не. Но от друга страна в клиниките рядко  достигат до 5-ти ден, защото както разбирате и за тях това означава допълнителни разходи и грижи...Моля, посъветвайте ме или просто си кажете мнетието, знам 4е е доста индивидуалнор но все пак...
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #1 -: Ноември 25, 2005, 13:28:23 pm »
Предварително няма как да си набележиш стадий, на който желаеш да се трансферират ембрионите. Всичко зависи от това, колко яйцеклетки ще се оплодят, как ще се развивят и дали може да се чака да станат бластоцисти? Решава се ден за ден от развитието на ембрионите. В клиниката, в която аз правих иксито, трансферират на 2-и,3-ти или 5-ти ден. Даже мисля, че и на 6-ти. Трансферът на бластоцист се плаща отделно от цената на процедурата, именно поради допълнителните консумативи, хрантелни среди ит.н.
Не го мисли от толкоз рано. Изчакай да видиш как ще се развият нещата и тогава умувай.
Късмет и лека процедура!

« Отговор #2 -: Ноември 25, 2005, 15:59:41 pm »
Дано да излязат хубави ембриончета, че да ги гледат до петия ден! Дори и за замразените бластоцисти шанса е по-голям. Аз лично три пъти се оставих да ми ги върнат на трети ден и повече тази грешка няма да я правя (ако ситуацията позволи)

А сега споко и си пази нервите :D
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #3 -: Ноември 25, 2005, 16:34:13 pm »
Да,и аз съм съгласна с Огънче и Setakap,
всичко зависи как ще реагираш на стимулацията и колко на брой яйцеклетки ще се пунктират.След това пък колко ще се оплодят и разбира се как ще продължат да се делят..
Предполагам,че във всички  клиники самият док.предлага как да се процедира при трансфера.В "моята"беше така.Важно е да имаш доверие и да си спокойна!
Както виждам вие ще правите класическо Ин Витро.
Аз също минах по тоз път и при мен причината е запушини мат.тръби.
От цялото си :heartbeat: ти желая успех Ели!!!
 :rainbow:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #4 -: Ноември 25, 2005, 16:41:47 pm »
И не забравяй, че каквото и да решиш, имаш право да се пазариш с екипа и да държиш на своето
*

Anonymous

« Отговор #5 -: Ноември 25, 2005, 18:29:39 pm »
Благодаря момичета, много сте мили и сте наясна на какъв огън започвам да се пека 8O Странното е, че не съм много притеснена, май го изживях преди 2-3 месеца шока, предварително. Сега гледам да мисля философски, макар и не толкова позитивно, за да не се чувствам много прецакана ако заровете се окажат не в моя полза...А Сетакап е много права, накрая пак до пазарлък се стига, но е добре човек да е подготвен и да си защитава интересите. Процедурите ми са в клиниката на Щерев, готини са хората там,ама честно казано от прочетеното напоследък тук си имам не едно, ами 10 наум...Но май във всички клиники е така...Стискайте палци добре да се представя с яйцеклетките... пък другото е божа работа! Много ви обичам!
*

Anonymous

« Отговор #6 -: Ноември 25, 2005, 18:30:57 pm »
Аз съм Ели7 сс предишното съобщение, незнам защо излязох като гост отгоре??????????? :?:  :idea:
« Отговор #7 -: Ноември 25, 2005, 18:46:30 pm »
Хайде, няма страшно!!! Ще стискаме палци и..... продължавай да четеш :lol: