Благодаря ви!!!
Лан, прерових всичко в търсачката, но да си кажа честно не видях нищо съществено - може би 1-2 доволни, без посочени детайли, и няколко недоволни заради отношение или обвинения в печалбарство. Мен ме интресува нещо съществено по отношение на професионалните му знания и умения, жени на които е помогнал, или жени на които само е удължил страданията. Благодаря ти, че си отделила време да ми отговориш и да изровиш тези линкове!
Джази, благодаря ти за пожеланията и съвета. Цял ден чета и ровя из форумите и потвърждаваш впечатлението ми, че любимците са Владимиров и Стаменов. Последния не е ли доста млад? Може би ще се пробвам при този, при когото успея да се запиша по-рано.
Защо само двама? .... много тъжно.
Момичета, Интернет ни предоставя невероятна възможност да обменяме впечатления и информация, дано не я използваме против нас, като ставаме по-добри от лекарите.
Обръщам се към администраторите на този форум - видях много коментари днес по какви ли не теми и проблеми, в които накой казва, че е непростимо да се прави дадено нещо без определени изследвания и пр. Осъждат се много предписания, вероятно не без основания, но дали имаме пълната картина да го правим? И както се вижда, близките приятелки не вярват на това, което препатили им казват. Въпросът ми е - как можем да помогнем на себе си и другите да защитим правото си на Информиран избор? Възможно ли е да направим инициатива "За информиран избор", в която най-достоверните инстанции - Министерство ли, БАН ли - да изложат в публичното пространство по процедурите свързани с проблемно забременяване. И ако на някой му е нужна информация как протича дадена процедура, да провери дали има несъответствия. Мисля, че би било по-достоверно от напътсвия и съвети на приятелки. Всеки лекар си има собсвена методология, дали заради изследвания които прави и научни трудове, които издава или заради друго, но ако има неща, които са задължителни при дадени обстоятелства, то форумите на доброволни начала понякога може само да внесат допълнителен стрес (ама защо на мен не са ми изследвали това или онова?).
Не обезценявам в никакъв случай това, което този или други подобни форуми дават и могат да дадат. Ако го нямаше този форум и аз и много други може да нямахме никакъв шанс да погледнем по-обширно на възможностите.
Сигурна съм, че много от членовете тук - администратори и читатели могат да съставят теми, по които да се изготвят подобни процедури (темите даже са вече посочени). По-нататък е нужно нашето общо обединение и глас да искаме това да бъде "узаконено" чрез публичност от името на инстанциите, които се грижат за нашето здраве.