Shoshka, дано не ни заключат модераторите
. Имах предвид, че размножаването е основен жизнен процес, както дишането и храненето и няма нещо по-естествено от това да ни се "полага по природните закони" да бъдем родители. И си мислех за думите на нашия Док. че "на пръсти се броят случаите, в които сме безсилни" - става дума само за стерилитета.
А цунамито няма как да го спрем, също така и на мен няма да ми поникнат нови тръби и на баба ми - нови зъби. Но в първия случай - хората могат да се скрият, избягат и спасят, във втория - отивам на ин-витро, а баба ми ще си сложи чене. И в Япония всеки ден ги "тресе", но те имат такова строителство, че изобщо не им пречи, защото са умни и намират начин да се борят с природата. Дарвин, колкото и да го отричат е прав, че "оцелява не най-силния, а най-приспособимия". Е, ако разсъждаваме по-глобално - утре ще се удари метеорит в Земята и ще изчезнем като динозаврите. И дори и да сме познавали природните закони от нас ще остане само космически прах. Дори и ракът може да бъде победен, едно момиче от форума беше писало за филма "The secret", невероятен е в истинския смисъл на думата. СПИН-а обаче сме си го създали ние, хората, както и озоновата дупка. Еми, Тя, Природата си отмъщава за човешката безотговорност, а ако добавим и "Естествения отбор" - дълга тема. За съжаление и ние в известен смисъл попадаме в тази графа - не можем да оставим поколение. Да, ама ние казваме: "не е честно, не е справедливо, защо природата не накаже тези, които си изхвърлят децата в кофите за боклук". Сигурно няма скоро да получим отговора. Но не можем да се примирим и решаваме да прескочим естествения отбор, другите природни закономерности или собствените си "недостатъци" и да се обърнем за помощ към науката. Наистина физически не сме по-силни от природата, но можем да я надхитрим, защото тя е предвидима и стриктно си спазва нейните закони, а ние, хората пък сме се научили да ги заобикаляме /и можем да бъдем "по-силната страна"/. Пак с едно уточнение - само ако ги познаваме и разбираме.
Извинявайте ако ви дотегнах.
Shoshka, много си права и имам лична молба към теб: ако не успея с ин-витрото, моля те, припомни ми какво съм писала тук и не ме оставяй да се откажа.
Прегръщам ви, мили момичета. Весели и незабравими празници.