0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
Термометър Thermoval - моля за мнение
« -: Декември 12, 2007, 11:43:39 am »
Момичета, купих си термометър Термовал - дигитален, червеничък. Обаче преди да успея да прочета начина на използване, някой е изхвърлил опътването.Някои полва ли такъв да каже как се мери с него.Издава два сигнала, не знам кои е крайния. А тази сутрин мерих по няколко начина 3 или 4 пъти и всеки път бе6е различна. Утре ще пробвам да го засека и с живачния, но ако някой знае нещо, моля помагайте! :wink:
Re: Термометър Thermoval - моля за мнение
« Отговор #1 -: Декември 12, 2007, 12:53:16 pm »
Тук: http://products.au.hartmann.info/product_sg_pk_130_prgr_pk_11_pr_pk_716.html има описание на продукта.  Първият звуков сигнал показва, че термометърът е готов за работа, а вторият - че е отчел температурата.  Нормално е при високочувствиетелен термомемтър да са с разлики последователните мерения.
*
« Отговор #2 -: Декември 12, 2007, 13:32:48 pm »
Момичета, тъй като до сега не съм си мерила Т,а док.каза да я следя вчера питах в аптеката и ми препоръчаха съвсем обикновен (руски). Става ли с такъв?
« Отговор #3 -: Декември 12, 2007, 14:31:37 pm »
gucci,става :wink:!даже с живачните май е по-добре,щото по-малко дефекти дават като гледам..не им свършва батерията :wink: и т.н.,но ако е живачен-има едни руски дето са със силиконово покритие в края дето е живака,за да предпазват евентуално ако се счупи да не изтече живака в дупето :lol: (аз  в началото мерех с такъв,после взех дигитален!)твоя от този тип руски  ли е?
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #4 -: Декември 12, 2007, 14:43:58 pm »
И аз съм с термометър на Термовал и съм много доволна. Освен, че е водоустойчив и е лесен за употреба. Много интересно днес като си мерих Т не чух сигнала под завивките. :lol:
*
« Отговор #5 -: Декември 12, 2007, 15:07:36 pm »
gucci,става :wink:!даже с живачните май е по-добре,щото по-малко дефекти дават като гледам..не им свършва батерията :wink: и т.н.,но ако е живачен-има едни руски дето са със силиконово покритие в края дето е живака,за да предпазват евентуално ако се счупи да не изтече живака в дупето :lol: (аз  в началото мерех с такъв,после взех дигитален!)твоя от този тип руски  ли е?

ами не моя е съвсем обикновен няма никакво силиконово покритие и ме е страх да не се счупе  :ask: замислям се дали да не си взема електронен?
« Отговор #6 -: Декември 12, 2007, 15:15:22 pm »
както рещиш :D!този руския със силиконовото покритие струваше 2.30лв не е скъп,докато дигиталния е 15 лв.(сигнала на дигиталния е твърде рано и трябва да го държа допълнително 4-5 минути..,а и на някои момичета им се скапваха батериите на дигиталните,та ставаше трудно да си разгадаят графиките..тези проблеми няма да ги имаш с живачния :wink:)
но какъвто и да ползваш,важното е крайния резултат  :bfp:  :crossfingers:,не се притеснявай..не етолкова важен термометъра! :D
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #7 -: Декември 12, 2007, 21:32:15 pm »
И аз съм с термометър на Термовал и съм много доволна. Освен, че е водоустойчив и е лесен за употреба. Много интересно днес като си мерих Т не чух сигнала под завивките. :lol:
аз знам защо не си го чула- щото батерията започва да заминава.За 2 графики използвах 3 дигитални термометъра!Единият беше специално за базална температура - след седмица умря.При смяната на батерията не пожела да тръгне повече.Другият -някакъв скоростен! след 2 секунди отчиташе БТ и след 10 секунди се изключваше сам...Почваше са свири само като го допра до дупето,още преди да е влязъл....Остави се.Чувствах се като полуидиот.
Най-накрая си взех живачен.Тръскаш от вечерта и сутринта е готов без да свири и без да го включваш и изключваш... :)
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
« Отговор #8 -: Декември 12, 2007, 22:26:57 pm »
Принцеска, супееер!!!! Благодаря ти за отговора и за линка, който си посочила. Аз уж търсих в продукти на Хартманн,ама само сайтове с кодове, доставка, покупка, условия.... и т.н. намерих! Много ти благодаря още веднъж!!!!
 :bighug:
А що се отнася до живачните и те се скапват!!! Затова реших да мина на електронен. Поне са по-безопасни! Първия ми живачен се счупи и живака се разпиля на нещо като малки полутечни топченца... добре че не в мен, а в чантата ми. А другия си мери каквото си иска.... Така че и едните и другите се развалят, важното е да е по-рядко!!! и ако може между два цикъла! :wink:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Декември 13, 2007, 06:07:55 am »
Момичета, тъй като до сега не съм си мерила Т,а док.каза да я следя вчера питах в аптеката и ми препоръчаха съвсем обикновен (руски). Става ли с такъв?
Аз съм фен на руските живачни термометри.
Чупила съм термометър, но само когато го мия сутрин сънена и то само веднъж.
Не е възможно да се счупи докато си мериш температурата.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #10 -: Декември 13, 2007, 08:37:07 am »
аз подкрепям денис и даниски. препоръчвам ти руски живачвн термометър. ЗАЩО? защото се накопувах скапани. дигиталния който взех измерваше с 0.4 по ниска Т и като закова на една 36.2 то не мръдна. след това няма как да ти се счупи, когато мери6 Т, само ако го удариш или изпуснеш, тогава да. но аз се убедих, че за БТ е най-добре живачен и то РУСКИ. Успех ти желая!
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #11 -: Декември 13, 2007, 08:49:01 am »
Аз също вече повече от година съм мерила само с живачни, ама дали са руски или китайски :) не знам....какъвто ми дадат в аптеката, такъв взимам... :) Сменяла съм термометъра само веднъж и то, защото го счупих докато го изтръсквах да сваля температурата (ударих го в облегалката на един стол :)) Но аз съм на мнение, че колкото е по-просто едно нещо, толкова по-добра работа върши :wink: А и доколкото може да се съди по мненията на момичета тук, май дефектните дигитални термометри не са рядкост...