Незнам как да започна да разкажа това което искам за да излезе най достоверно и да не звучи объркано.Отново имам огромна нужда от вашия съвет.Тези които са чели предишните ми теми предполагам са запознати вече с моите истории.Поради факта че живея извън България и се сблъсквам с различни схеми на лечение и борба със стерилитета много се обърках от всичко което съм чела и научила и от това което виждам тук на практика.Искам да разкажа как премина поредния ми преглед при моя доктор и ви моля за съвет как да постъпя.Днес отидох на поредния си преглед и за изследване на прогестрона.Показах графиката си на доктора но той дори не я взе да я погледне а ми каза продължавай да мериш БТ до следващия цикъл и отиди да ти изследват прогестерона,после ми вика като ти гледам графиката имаш овулация-а той дори не я взе да я погледне, само от разстояние.Стана ми ясно че фоликуметрия няма да правим,ориентира му е моята графика и може би резултата от прогестерона.Попитах го други хормони няма ли да изследваме а той ми каза няма смисъл след като имаш овулация защо да ти се изследват другите хормони.Сега ме вика между 8-мия и 12-тия ден на новия цикъл да ми направи проверка на тръбите и тук го попитах а преди това микробиология няма ли а той ми каза,ами ти си наред аз съм те проверил чиста си а това беше миналата година,каза след като нямаш оплаквания значи нямаш проблеми,казах му какво съм чела и какво знам а той ми отговори,че тук реда и начина на процедиране съвсем се различава от Българския и че в България се правят много ненужни изследвания(съмнявам се че е така и си мисля че в една клиника специализирана по стерилитет едва ли биха ми направили само това).Вземи годишната цитонамазка и по време на прегледа ми каза че от лапароскопията ми заради ендометриозата,матката ми е изместена в ляво и че се съмнява за сраствания,също ми каза че се съмнява че проблема ми ще излезе в тръбите и тези сратвания.Много се обърках момичета и същевременно много съм притеснена да му се доверя ли,по правилен път ли вървя,да търся ли друг лекар,за друго мнение,в края на седмицата трябва да ми доиде М. и трябва да се обадя за цветната снимка,въпреки че той отрече да съществува такова понятие като цветна снимка и защо го наричали така,като снимката дори не била цветна а черно бяла.Ако излезе че имам проблем с тръбите и както се съмнява за сраствания ми спомена че може да се стигне до втора лапароскопия.
Написах всичко това и четейки го ми звучи адски объркано като самата мен и се надявам да го разберете.Просто ви моля за вашето мнение,какво мислите от всичко прочетено,как бихте постъпили на мое място.
Благодаря ви предварително момичета и много ви се извинявам че звучи така объркано и стана толкова дълго.