0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Проблем - спряло развитие на фоликул :(
« -: Декември 13, 2007, 12:12:52 pm »
Здравейте, ще ви опиша накратко моя проблем и ви моля, ако някой е имал, или в момента има подобен проблем да сподели как са се развили нещата. Правим опити за бебе 10 месеца. Правила съм си всичките необходими хормонални изследвания, но се оказаха добри. Сега правя и фоликулометрия. Първата я направих на 11-тия ден и фоликулът беше 13мм, на 13-тия ден се оказа със същите размери, а би трябвало да е доста по-голям. Ясно е, че и този месец ще пропуснем. Следващия ще пия противозачатъчни, а по-следващия ще очаквам и се надявам нещата да са по-добри. Предварително ви благодаря!
*
Re: Проблем - спряло развитие на фоликул :(
« Отговор #1 -: Декември 13, 2007, 12:58:00 pm »
Само от една фоликуметрия не може да се заключи, че имаш проблем с развитието на фоликулите. Направи поне още две фоликуметрии в два поредни цикъла, за да се види инцидентно ли е спирането на развитието на фоликула или всеки път така става.
Не мисля, че пиенето на противозачатъчни следващият цикъл е добра идея. Защо ти ги назначиха?

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #2 -: Декември 13, 2007, 13:26:30 pm »
За да е сигурно, че след това ще има О. Пропуснах да кажа, че се забелязват и множество малки кистички. Противозачатъчните са, за да се успокоят яйчниците и да се освободят от кистите. Вярвам на лекаря си и предполагам, че има основание да ми ги изпише. Интересува при някой с подобен проблем как са се развили нещата. Благодаря за проявеното внимание!  :flower:
*
« Отговор #3 -: Декември 13, 2007, 13:55:06 pm »
По принцип,за два дни фоликулът може да порастне с не повече от 3-4мм.
Важно е също как точно е измерен,защото той не е идеално кръгъл.
Моят съвет е да повториш прегледа!
« Последна редакция: Декември 13, 2007, 13:58:12 pm от anna31 »