0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

търся вашето мнение
« -: Декември 01, 2005, 10:23:00 am »
Здравейте на всички. На 24 години съм. От 6 години имам връзка, а от година и малко живеем заедно.Скоро ми поставиха диагноза ендометриоза и съветът на лекаря пък и на моите роднини е лапароскопия. И двамата работим, но той май все още не е намерил своето място в живота.Той работи в частния сектор и често остава без никакви доходи. Често имаме финансови затруднения, пък и се е натоварил със заеми. На този етап не желае да се женим и да имаме деца и казва да отложа лапарото за по-нататък. / в момента взимам хормонални таблетки - Ясмин, които би трябвало да пречат на ендометриозата да се развива/ Когато сме разговаряли ми е казвал, че иска да се оженим някой ден и да имаме деца, но винаги говори в бъдеще неопределено време. Много съм объркана. В момента аз също не се чувствам готова за деца, но пък осъзнавам, че след време ще е още по-трудно. Знам че той иска да е с мен, но го е страх да се обвърже. И сякаш и двамата сме твърде отговорни да създадем едно човече без да сме подготвени да му осигурим добър живот. От друга страна пък може никога да не се почустваме готови. Какво мислите по въпроса. Ако желаете споделете своето мнение и разкажете ако имате подобен проблем..........
търся вашето мнение
« Отговор #1 -: Декември 01, 2005, 11:34:19 am »
Здравей Мимис,
чета и се чудя.......ами почти съм сигурна, че по-голямата част от момичетата, които пишат тук, не са супер осигурени, аз също съм в частния сектор (че то кой ли вече не е..), но не смятам, че трябва да отлагам създаването на един нов живот. Съвсем друг обаче е въпроса, ако не сте готови и двамата за това. Ако е така, защо изобщо говорим за това....
търся вашето мнение
« Отговор #2 -: Декември 01, 2005, 12:01:25 pm »
Ако мислите така вие никога няма да сте напълно готови за дете. Все пак човек винаги се стреми да постигне нещо повече и гледа към следващото стъпало. Пък и така като те чета май ти не си толкова неготова. По-скоро се чудиш дали е прав приятелят ти или не. Не го мислете толкова. А относно него - мога да ти кажа, че и ние имахме същия проблем, докато един ден вече мъжът ми не реши, че трябва да си правим бебенце и след още една година, че трябва да се оженим. Изглежда просто им трябва време да порастнат. А и много влие средата, приятелите с които се срещате. Ако са обвързани, женени и с деца е едно, ако са все ергенчета е друго!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
търся вашето мнение
« Отговор #3 -: Декември 01, 2005, 12:22:02 pm »
оставих ти бележка. :)
<br />
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
търся вашето мнение
« Отговор #4 -: Декември 01, 2005, 13:37:19 pm »
Мимис,

Мисля, че независимо дали в момента искате дете или не, трябва да лекуваш ендометриозата. В страницата има страшно много информация по въпроса, а и ендометриозата е честа тема за разговори тук. Ето виж това:  http://www.zachatie.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2212.
Колкото до това дали се чувствате финансово стабилни, за да създадете един нов човек - от собствения си горчив опит те съветвам да не чакате да станете финансово осигурени преди да почнете опитите.
И ние когато се оженихме искахме всичко да върви като по филмите: първо намиране на добра работа, после кола, после дом и като всичко е уредено - дете.
Да ама не!!! Вече две години минаха откакто на дневен ред дойде точката за бебето, а бебе няма  :? .
Така, че забравете плановете от рода: бебето ще го правим след две години през май, та да се роди в удобен за нас момент.
Естествено искрено ви желая да стане отведнъж :D .
Намерихме нашето синче.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
търся вашето мнение
« Отговор #5 -: Декември 01, 2005, 15:03:00 pm »
Лекувай се активно, не отлагай, защото ендометриозата бързо се равива и бавно се лекува.
*
Re: търся вашето мнение
« Отговор #6 -: Декември 02, 2005, 14:56:39 pm »
Разбирам те, че все още не искате дете и се чувствате неготови. Всяка една от нас преди да започне опитите е мислела по същия начин. Но все пак не чакайте твърде дълго, разбира се мисълта за детето трябва да узрее достатъчно и у двамата и да сте сигурни че го искате. Финансовата стабилност не винаги се постига преди да се появи детето, затова не отлагайте дълго ако само това е причината.

А дотогава докато решите че искате дете е добре да предприемеш лечение и да изчистиш всякакви пречки, за да можеш когато поискаш дете да не започваш тепърва с ходенето по лекари, а да си наясно със здравословното си състояние за да може то да се появи когато вие поискате.
*
търся вашето мнение
« Отговор #7 -: Декември 02, 2005, 15:32:47 pm »
mimis,
и моят съвет няма да се раzличава от теzи на останалите момичета. НиЩо не пречи да zапочне6 да се лекуваШ, пък кога Щ6е zапочнете с опитите zа бебче си е друг въпрос. А и не си чак толкова престаряла, zа да бърzаШ с детето, но поне си гледай zдравето!
А относно парите - вярвай ми, никога няма да ви стигат, колкото и да ги имате...  Човек колкото повече има, толкова повече иска :D
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
търся вашето мнение
« Отговор #8 -: Декември 02, 2005, 16:18:36 pm »
ти ендометриозата си я лекувай, това не е шега работа.
колкото до децата, според мен ти още не си с изяснени отношения с партньора, за да мислиш за деца с него.
казваш, "аз чувствам, че той иска да е с мен, но го е е страх да се обвърже"... понякога тези чувства са измамни, понякога не са, но страхът на мъжа води до бягството му.
първо се създава здраво семейство, а после се създават деца. това е естественият ред на нещата. не че всички го спазват, но това е природният ход и той е най-лесен и благоприятен за детето.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: търся вашето мнение
« Отговор #9 -: Декември 07, 2005, 11:52:00 am »
Цитат на: mimis
Здравейте на всички. На 24 години съм. От 6 години имам връзка, а от година и малко живеем заедно.Скоро ми поставиха диагноза ендометриоза и съветът на лекаря пък и на моите роднини е лапароскопия. И двамата работим, но той май все още не е намерил своето място в живота.Той работи в частния сектор и често остава без никакви доходи. Често имаме финансови затруднения, пък и се е натоварил със заеми. На този етап не желае да се женим и да имаме деца и казва да отложа лапарото за по-нататък. / в момента взимам хормонални таблетки - Ясмин, които би трябвало да пречат на ендометриозата да се развива/ Когато сме разговаряли ми е казвал, че иска да се оженим някой ден и да имаме деца, но винаги говори в бъдеще неопределено време. Много съм объркана. В момента аз също не се чувствам готова за деца, но пък осъзнавам, че след време ще е още по-трудно. Знам че той иска да е с мен, но го е страх да се обвърже. И сякаш и двамата сме твърде отговорни да създадем едно човече без да сме подготвени да му осигурим добър живот. От друга страна пък може никога да не се почустваме готови. Какво мислите по въпроса. Ако желаете споделете своето мнение и разкажете ако имате подобен проблем..........

Това което аз мога да ти кажа е следното: що се отнася до тебе лично се лекувай. А за него мисля че той винаги ще избягва въпроса с жененето и децата - или поне до тогава когато той сам може да се грижи за семейство и може да го подсигури материално. Сама каза че доста често имате финансови проблеми и имате заеми - ами приеми грубо казано, че когато се оправите с тези проблеми и по-конктерно той да се справи и ако вс още сте заедно може да се получи...

Имай предвид и следното МЪЖЕ св такова "кофти" положение са доста лабилни психически и могат да правят доста глупости , но ти си била свидетел може би и знаеш за какво ти говоря.