О, Нинче, знаеш ли колко хора ми казах днес за ИКЕАта - ми що не каза бе, щях да те предупредя
Ама като не съм питала овреме...
Аз лудницата в магазините около Коледа направо не мога да трая. И пак тука малко по се ядва, ама ходила съм "на Запад" покрай Коледа - ей там какво чудо е, изтрещява много народа! Затова, моите подаръци са купени, айде от август не, ама от началото на октомври. Вярно, губи се много от магията на празника така, ама не мога издържа на тази гъчканица.
Сами, абе аз не съм очаквала кой знае колко, а само нормалното, което бива да покаже един град, в една страна - "европейска" от толкова време. Иначе то ясно, че беднотия и проблеми има навсякъде, аз не това имах предвид, ама просто ме изненада, че е точно същата картинка като у нас, мислех, че е по друго, нали са европейци от много време
И то да ти кажа, ние без малко да дойдем и до Атина - търсейки ИКЕА най-спокойно си хванахме магистралата...в обратната посока
Айде и аз да се изкажа за 40те дена и питката. Въздържах се, щото не съм наясно с този ритуали, както и с много други - кръщене например, уважавам желанието на всеки да следват тези традиции, но лично на мен не са ми в сърцето и не ги правя.
Но от страната на съпруга ми искаха да се прави погача и нещата, кото ми се сториха безумни (като тези, които описвате) просто липсваха на мероприятието. Т.е. направихме едно най-нормално събиране, с една хубава питка, с роднините, хапнахме, дадоха подаръци и парички за бебето и това е. Идеята ми е, че в крайна сметка всичко може да се интерпретира според вашето виждане и желание, така, както вие ще се чувствате комфортно и приятно.