Гане, много съжалявам за това злощастно събитие в семейството ви точно преди най-светлите празници. кураж, дано брат ти се оправи бързо - както физически, така и психически. а идеята ти да му намериш работа в Германия е много резонна.
Lan, много хубаво си го написала това аргументиране в спора с майка ти. аз, за съжаление, нямам с кого да водя такива спорове, затова си решавам напълно сама, но мисля, че това е разумният подход. ние сме интелигентни, образовани жени, за да стигнем до бебето сме си изградили навика да се информираме, да четем, да анализираме, и е нормално да го направим и за бебетата си. стремяла съм се да се образовам от няколко места по всеки важен въпрос от отглеждането на бебето - Интернет, книги (включително и стари!), педиатри няколко броя, обмен на мнения с други майки. от всичко това съм си изградила една компилация от знания, одобрени от моя разум и преценка, и вече от тази компилация съм склонна да не отстъпвам без аргументирана причина. това е различно от "ми аз навремето така съм те гледала", "ми те майките в градинката така правят" и прочие аргументи.
така че, използвайте този прийом, ако имате нужда да преодолеете мнение на близки и роднини по отглеждането на децата си.
Marie, майка ти май няма да я вземем в яслата, щом нивото на познания й е "ми кво толкова има в това мляко". очевидно има още много да чете. нещо, което важи и за много от нашите педиатри, да не кажа всичките.
лейди, пардон - помислих, че даваш сока от круша, за да се "витаминизирате"
наистина пюрето от сини сливи действа също добре за запек. сурова ябълка при моя син също работи моментално, но вие сте още малки за това.
и да ви коригирам малко - не наричайте "руска школа" всички схващания, които не ви допадат и ви се струват демоде. навремето, когато аз съм била бебе, сме били яко руска школа отвсякъде в обществото, но съм кърмена до 1 година, сестра ми също.
Nina, до 18 месеца би трябвало да не правят предпочитание между лява и дясна ръка.