На мен в клиниката препоръчаха много мляко,сирене и поне 2 яйца на ден, въглехидрати. И аз избягвам млечните продукти, лицето ми засиява в ярко розово от тях , а и вярвам в идеята че зрелия бозайник няма ензими за да разгражда лактозата. Е понякога забравям тази теория пред синьото сирене или сметаната на щанда :)Но стоически опитах да спазвам предписанието и в резултат преживях няколко мъчителни дни със стомашни и душевни болки. Не знам каква е логиката за такова хранене и дали няма заместители в зеленчуците ...?
хм, интересно.. аз реагирам така само на бялото саламурено сирене - една хапка да хапна и моментално по бузите ме избива топлина и зе зачервяват.... добре, че не го обичам.
сега, нямали ензими зрелите бозайници ли? мъжкият зрял бозайник в къщи всяка сутрин излочва по една чаша мляко и като гледам, добре го разгражда. а това за ензимите важи само за прясното мляко по принцип, не за преработените продукти. и май не ставаше дума за лактоза, а за казеин, ама нека Мели да каже...
логиката е в белтъчините. уви, в зеленчуците белтъчини нема. в месото също има, ама там па нема калций. изобщо.. навързана работа. истината е в балансираното хранене. а синьо сирене кандидат-мамите следва да избягват категорически, както и пресни, неузрели сирена и сурови меса!