0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
От къде да започнем?
« -: Декември 04, 2005, 17:01:15 pm »
Здравейте!
Преди ден се прибрах от София след лапароскопия - за съжаление при мен нещата са неспасяеми - и двете тръби са "зачертани" и варианта е само инвитро.
От тук нататък съм съставила план - моля, момичетата с повече опит да ме поправят, ако някъде бъркам:
1. Избор на клиника - Аз съм от Пловдив и категорично отхвърлям варианта за БОРА или д-р Ставрев (заради него съм в това положение). Четейки из сайта за сега се спирам на следните места:
    Д-р Стаменов или Тина Киркова - за първия се пишат само хубави неща, а за Тина Киркова май нищо като мнения не открих, но там цената е приемлива.
2. Спермограма - там Мели ще се намеси. предполагам
3. Хормонални изследвания - за този пункт искам да разбера всяка клиника с отделна лаболатория ли работи или мога да ги пусна и само с направление от личната лекарка?
4. Искам да кандидатствам и по здравната каса - на страниците на повечето клиники има оферта за подготовка на документи - Знае ли някой какво включва това?
Благодаря предварително
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
От къде да започнем?
« Отговор #1 -: Декември 04, 2005, 17:14:53 pm »
За програмата по касата - трябва да почакаш до началото на новата година, за да видиш дали ще има програма и за 2006 г. и какво ще включва. Иначе тазгодишната програма я има на сайта и можеш да видиш какво се изискваше.

Изследванията можеш да ги парвиш само с направление от личния лекар и да си избираш лабораториите, които работят с касата.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
От къде да започнем?
« Отговор #2 -: Декември 04, 2005, 17:24:21 pm »
Благодаря ти, Мели!
А за да направим спермограма при теб колко дена предварително трябва да се запишем и ако може да ми дадеш телефон на регистратурата?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
От къде да започнем?
« Отговор #3 -: Декември 04, 2005, 17:34:27 pm »
Тел. на регистратурата - 621 620. Ще отсъствам между 12 и 18 декември. Не е задължително предварителното записване.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
От къде да започнем?
« Отговор #4 -: Декември 04, 2005, 18:40:14 pm »
моят съвет е първо да направиш сериозно проучване на инвитро клиниките и да си избереш една от тях.
да отидеш в клиниката, да разговаряте и да направите план за действие.
едва след това идват останалите неща, които си написала в планчето.
както спермограма, така и хормони ще е необходимо да направиш и заради процедурата си, и заради кандидатстването пред здравната каса - не избързвай с тях сега веднага! направление за хормоните може от личния, а може и от ендокринолог или гинеколог.
освен хормони и спермограма, за да кандидатстваш по програмата на НЗОК (ако има такава и догодина, което е вероятно), ще ти трябват още доста изследвания, освен хормоните и почти всички от тях стават с направление, така че изчакай да поискаш всичко накуп. освен това, тия изследвания имат валидност за пред касата от 6 месеца!
ти по принцип, за да подадеш документи за програмата на касата, трябва да имаш подготвени документи от някой от 11-те инвитро клиники, които са посочени в наредбата за програмата (наредбата я има публикувана в сайта, прочети я внимателно). не може да кандидатстваш самостоятелно, един от документите, които се подават пред касата е протокол с вписани в него медикаменти от лекар-гинеколог и този протокол трябва да е подпечатан от одобрена инвитро клиника.

малко дълго стана, та нека да обобщя отново - първо започни с избор на клиника и после идва всичко останало. също така един съвет от мен - не избирай само по цената! цените на всички клиники са малко или много изравнени вече. проучи внимателно, чети отзиви, говори с пациентки, ако трябва - идете на консултация в няколко клиники и си съставете лично мнение за екипите.

пожелавам ви успех, ТА!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
От къде да започнем?
« Отговор #5 -: Декември 04, 2005, 18:42:50 pm »
Цитат на: TA
Благодаря ти, Мели!
А за да направим спермограма при теб колко дена предварително трябва да се запишем и ако може да ми дадеш телефон на регистратурата?

ТА, телефоните и адреса на Клиника Торакс Пловдив ги има в сайта на Зачатие - раздел адреси на клиники, лаборатории и лекари.
намери ги там!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
От къде да започнем?
« Отговор #6 -: Декември 04, 2005, 19:50:25 pm »
Здрасти ТА,
Jam много подробно ти е обяснила всичко, първо трябва да си избереш екип, а това е една нелека и отговорна задача, която става с доста проучване и консултации. Прецени на всяка една от клиниките, които се занимават с асистирана репродукция плюсовете и минусите, важна е успеваемостта, техниката, с която разполагат, качеството на използваните консумативи, лабораторния етап на процедурата, екипът и неговият опит и спазването на добра медицинска практика.
Ето тук преди сме дискутирали реда на подаване на документи за НЗОК:
Как да се включим в инвитро програмата на НЗОК
А тук е и самата програма:
Програма за лечение на безплодие при жената
Късмет !
*
От къде да започнем?
« Отговор #7 -: Декември 05, 2005, 16:54:31 pm »
Благодаря ви сърдечно за съветите!
Знам, че е доста отговорна задача избора на клиника - аз сега се възстановявам след лапарото и имам много време за размисъл и съпоставки. А и като че ли ми трябвато още няколко дена да осмисля и резултата от лапарото - като всяка жена и аз първо реагирам емоционално.
Сведох избора си до тези две клиники по различни съображения - за др-Стаменов чета само хубави неща и като че ли това е добър избор.
Колкото до Тина Киркова - те май започнаха първи да правят инвитро, мен много ме притеснява момента със стимулацията, тъй като освен без тръби съм и с един яйчник и той се държи "странно" при всеки цикъл. Не съм сигурна дали не трябва да съм под наблюдение през цялото време за да има успех, а тази болница все пак разполага и с леглова база.
Аз не съм специалист, не мога да преценя къде е добре и къде не - надявам се интуицията да ми подскаже, а и мненията на момичетата тук.
Твърдо съм решила да отида на преглед и на двете места и да преценя на място.
Хубавото е, че миличкия ме подкрепя и ще е с мен по този път.
Успех на всички!