0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помощ, въпрос за антибиотик
« -: Декември 04, 2005, 21:15:17 pm »
Здравейте!

Както всички момичета тук и ние сме в процес на "бебеправене". Засега неуспешно, предстоят сериозните изследвания, но все пак и този път както всеки друг си имам надеждицата ...  stork-boy

Преди два дни започнах прием на Зинат, заради цистит и тази вечер личната ми лекарка се сети да се обади, за да ми каже, че е противопоказен при съмнения за бременност. Е, колкото и да е малък шанса съмнения има ...  :roll:

И сега какво? Спирам го, но вече съм приела три хапчета по 250 мг. Доколко е опасен? Какви са му страничните ефекти?
Няма да си простя ако се окаже, че съм сглупила точно когато сме успели ...  :!:

Моля, Мели или някой който е чувал нещо да ми пише!

Благодаря!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
Re: Помощ, въпрос за антибиотик
« Отговор #1 -: Декември 04, 2005, 22:30:21 pm »
Цитат на: ironic_
Здравейте!

Както всички момичета тук и ние сме в процес на "бебеправене". Засега неуспешно, предстоят сериозните изследвания, но все пак и този път както всеки друг си имам надеждицата ...  stork-boy

Преди два дни започнах прием на Зинат, заради цистит и тази вечер личната ми лекарка се сети да се обади, за да ми каже, че е противопоказен при съмнения за бременност. Е, колкото и да е малък шанса съмнения има ...  :roll:

И сега какво? Спирам го, но вече съм приела три хапчета по 250 мг. Доколко е опасен? Какви са му страничните ефекти?
Няма да си простя ако се окаже, че съм сглупила точно когато сме успели ...  :!:

Моля, Мели или някой който е чувал нещо да ми пише!

Благодаря!!!

недей да го спираш след като си го почнала, така или иначе едва ли си бременна, ако имате сериозни проблеми. като го спреш, и цистита няма да си излекуваш, въпреки, че къв е тоя цистит, дето се лекува с толкова силен антибиотик, бе?!

според сайта www.safefetus.com:
"Controlled studies done on animals in reproduction do not indicate risk to the fetus. No adequate and well-controlled studies done on pregnant women."

и занапред си имай едно наум когато пиеш нещо във втората половина на месечния цикъл!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Декември 04, 2005, 23:21:26 pm »
jam,

Личния ми лекар каза, че имало Coli в урината. Може би с такъв силен антибиотик се презастрахова. Освен него пия и Rowatinex ... Вече от цистита нямам никакви оплаквания, макар че ми е ясно, че ще трябва да го лекувам с антибиотик ...

Все още сериозни проблеми няма диагностицирани, защото не сме правили сериозни изследвания, само една спермограма, която както си прочела от Дира не е добра.

Не ми се рискува, даже ако ще шанса ми да е 0.01%
Благодаря ти, че си си направила труда да провериш.
Аз все пак реших да го спра.
« Отговор #3 -: Декември 05, 2005, 06:36:07 am »
Цитат на: ironic_

Аз все пак реших да го спра.

И ще си направиш колите резистентни  :roll:
Не спирай антибиотика.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Декември 05, 2005, 08:13:10 am »
Не си спирай антибиотика.
Дори да се е получило оплождане, само от болестта /цистита/ това зародишче /което е толкова деликатно/ вече е загинало. Това е нормална защитна реакция на организма.
Ако спреш антибиотика ще получиш усложнения, които могат да ги провалят и следващия месец.
Добре.
« Отговор #5 -: Декември 05, 2005, 08:27:38 am »
Лали,

доверявам ти се и продължавам ... тоест започвам го пак, защото снощи не си изпих хапчето :evil: Уффф ... адски ми е кофти, това ми беше последния опит за бебе за половин година напред. Проекто-таткото замина за няколко месеца в чужбина....

А този Зинат го усещам просмукан навсякъде по мен, дори урината ми мирише на антибиотик :evil:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Декември 05, 2005, 08:30:34 am »
Съжалявам, Ироник. :cry:
Приеми, че това е за добро.
Като си дойде приятелят ти ще изживеете всеки миг от бременността ти заедно, а така той ще пропусне толкова много.
Ще видите заедно плодното сакче, ще чуете за пръв път заедно сърчицето му.
Усещанията са невероятни и най-добре е когато са споделени.

Има и нещо друго - ако го спреш, и приемем, че си забременяла, вероятността да получиш спонтатен аборт в следващите седмици, вследствие на тези коли е огромна.
Така, че излекувай се.
И седмица след спирането на лекарствата искай контролно изследване.
« Отговор #7 -: Декември 05, 2005, 08:36:45 am »
Цитат на: little_rabbit
И ще си направиш колите резистентни

Сигурно трябва да питам личния, но все пак - защо ще станат резистентни бактериите ако спра антибиотика?  :?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Декември 05, 2005, 08:40:03 am »
Защото като не се лекуваш активно навреме, колите се  приспособяват , видоизменят се, научават се да оцеляват в организма, дори при взимането на антибиотик /който да кажем е неподходящ  и недостатъчно силен/.
« Отговор #9 -: Декември 05, 2005, 09:06:43 am »
Да допълня Лали - или взиман недостатъчно време.
« Отговор #10 -: Декември 05, 2005, 09:16:36 am »
Цитат на: Lali
... който да кажем е неподходящ  и недостатъчно силен.

По антибиограма ми е изписан Зинат. Имаше и още някакви, но естествено, трябва да ми се изпише най-силния и то не за 5, а за седем дни...  :?

Туйто личния лекар да е майка ти!  8O
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #11 -: Декември 05, 2005, 09:29:12 am »
Точно така, по антибиограма и достатъчно дълго време.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #12 -: Декември 05, 2005, 09:30:07 am »
Е, слушай майка си. :lol:
Ironic_
« Отговор #13 -: Декември 05, 2005, 11:37:08 am »
Здравей, Ironic_!

Дано бъдещите ти изследвания дадат резултат в норма - и за цистита, и за общото ти състояние в контекста на 'бебеправенето'.
Разбирам притесненията ти за антибиотика, но Лали и Зай4ето са ти разяснили напълно всеки практи4еки аспект на положението.
Затова вметката ми е само за чисто човешкия, емоционалния - времевите ограни4ения на опитите предвид отсъствията на 'проекто-таткото' ... И аз съм в същото положение, навремето майка ми също (татко ми е нау4авал за всяко събитие от бездушния пе4атен шрифт на поредната радиограма, не е бил тук и да ме поеме, след като едва са ни спасили с мама); съобразяваме се с вси4ки други условности, отплавания, пристигания и, ирони4но - най-малко със себе си ... и винаги ще е така. Приели сме съдбата си - факт е, 4е сме с избрания мъж и сме наясно с вси4ки плюсове и негативи. Последните са мн. пове4е, разбира се :(

Уви, Лали,  при тази или др. подобна професия, освен ако не се смени при дадени обстоятелства, никога двамата бъдещи родители няма да са непрекъснато заедно до самия край, никога няма да изпитат вси4ки трепети и радости, съпътстващи двете 4ерти4ки, неразположенията на сладката бребенност, глезенето на бъдещата мама, ехо-то, после първите пулсации, ритането и оживялото мърдащо корем4е, притесненията на таткото, безпомощното му суетене при първите силни контракции, после трансовото трамбоване пред родилната зала, докато излезе някоя акушерка с блага (дано!) вест, вписването в регистрите на Общината, цветята за изписването, поемането в ръце и гушването на безценното, повито стегнато 'пакет4е', прибирането у дома на ве4е увели4еното семейство; за безсънните изтощителни нощи оттам нататък няма нужда да се споменава, за святата гледка на кърмещата жена-майка, вливаща цялото си същество, мъдрост и любов с всяка капка кърма на кротко сучещото малко Чудо в прегръдките й ...

Ироник_, пожелавам на теб, на себе си и на всяка жена с нашата съдба пропуснатите сладки и важни моменти да са възможно най-малко!

Успех на вси4ки ни!
Благодаря!
« Отговор #14 -: Декември 05, 2005, 12:48:16 pm »
Блу,
много ти благодаря за разбирането и подкрепата! Не ми е леко, наистина, но при нас това положение ще е до време и ще приключи след още няколко такива отсъствия, живот и здраве. Решено е, остава ми само да съм търпелива.

Щях да попитам как си се досетила, но аз така демонстративно съм си сложила аватарчето, че просто няма накъде по-ясно :D

Отначало си правехме сметката как да стане, че таткото да изпусне минимална част от трепетите покрай мъника, но сега ... Какви ти сметки! Когато стане - тогава.

Отново едно голямо благодаря, прегръдки на всички и много пожелания за Коледни чудеса от мен!!!
 :balk_2:  :balk_14:  :balk_16:
*
« Отговор #15 -: Декември 05, 2005, 14:06:25 pm »
Преди 2-3 седмици бях точно в твоето положение-цистит причинен от е.коли. Отидох с изследването при личната и й казах, че се опитвам да забременея. Тя ми предписа именно Зинат и то именно съобразен с това, че вече беше минала овулацията. Каза, че по принцип през втората фаза на цикъла се избягват всякакви медикаменти, но бактериите няма да изчезнат ей така без антибиотици. Избра именно този антибиотик като по-малкото зло, защото другите от антибиограмата са абсолютно противопоказни при бременност като напр. Ципрофлоксацин, Нолицин и изобщо всички от групата на хинолоните. за Зината не знам- на мен лично ми помогна, но сигурно не за дълго. Лекарите изказват съмнение, че при мен инфекцията се причинява от бъбрек или от яйчник. след силен антибиотик се чувствам добре около половин година, най-често през лятото. Дойде ли зимата и грипния сезон се появява дори през месец.
Надявам се при теб да не хронифицира. А Зината го изпий, ако го спреш симптомите дори да затихнали веднага ще се появят отново.
За Зинат-а
« Отговор #16 -: Декември 05, 2005, 14:55:06 pm »
Галя,

Правила съм цистит преди 5 години, само че имаше и малко кръв в урината. Не помня тогава песъчинки ли бяха, какво излезе, но няколко месеца след това направих и пиело-нефрит и пих Зинат. И оттогава досега не бях имала проблеми ...
Ironic_
« Отговор #17 -: Декември 05, 2005, 16:00:25 pm »
Ироник_,

Хубаво е, че сте решили прекъсването на разделите! Веднъж да се закрепите, ще се успокоиш, ще сте си заедно, няма да се будиш в безпокойство всеки нов ден здрав ли е любимият човек.
Аватарът ти е супер :) Но не той бе решаващ, другото е логика; а и не се сещам др. подобна професия, освен може би платформените сондажи в морето, която да разделя и изолира хора и семейства за пове4е от месец-два.
Стискам ти палци, мила!

Успех на вси4ки ни!