0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте,
нормално ли е да закъснява цикъла след лапаро? Сигурна съм, че не можете да ми кажете при мен как е, но ще съм Ви благодарна ако споделите при вас как е било :wink:
И знаете ли, има ли някаква възможност да се забременее след лапароскопия, без да ти е дошъл първия цикъл след операцията?
Благодаря за отделеното време... :occasion10:
"Странно нещо Рµ животът, ако откажеС? РґР° приемеС? РґСЂСѓРіРѕ, освен най-доброто, РјРЅРѕРіРѕ често РіРѕ получаваС?!"
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Въпрос към тези, на които е минала лапароскопията...
« Отговор #1 -: Декември 06, 2005, 14:38:21 pm »
aми на мен ми дойде чак на 36-тия ден от лапароскопията,но пък моя цикъл си идва , когато си иска.
<br />
« Отговор #2 -: Декември 06, 2005, 15:37:44 pm »
Благодаря ти за отговора, моя цикъл е редовен и затова му се учудих, но явно трябва да съм търпелива, въпроса е, че симптомите за цикъл са налице и затова питах... :roll:
"Странно нещо Рµ животът, ако откажеС? РґР° приемеС? РґСЂСѓРіРѕ, освен най-доброто, РјРЅРѕРіРѕ често РіРѕ получаваС?!"
*
« Отговор #3 -: Декември 06, 2005, 15:37:53 pm »
На мен ми дойде почти точно на датата с отклонение от ден-два и след като изкарах междинен цикъл в деня сле лапарото. И да, може да се забременее веднага след това, дори без да ти е идвал цикъла:) Дано е станало така, ако е според желанието ти :D

« Отговор #4 -: Декември 06, 2005, 15:42:16 pm »
изцяло е според желанието ми  :) , но нали след като дълго си чакал и си правил едно-второ и трето за да стигнеш до двете чертички, решаваш, че от един момент натам, не трябва да се вманиачаваш и спокойно да си гледаш живота.
И едни такива нещица-като закъснението- отново ти концентрират вниманието...към темата.
Затова не се стърпях и попитах  :thankyousign:
*
« Отговор #5 -: Декември 06, 2005, 15:50:57 pm »
А колко дни ти закъснява? По време на лапарото видяли ли са доминантен фоликул?

« Отговор #6 -: Декември 06, 2005, 15:56:56 pm »
6 дни ми закъснява, надупчили са ми яйчниците, пуснали са ми контрастно вещество, което трудно е тръгнало, но после нормално е минало през тръбите и са ги писали-и двете тръби проходими, но леко нагънати...
Но нищо не ми е споменал за доминантен фоликул  :(
*
« Отговор #7 -: Декември 06, 2005, 16:02:00 pm »
Значи може би е време да отвориш един предколеден подарък:) Защо не си вземеш тест? И браво за резултатите - отличник си:)

« Отговор #8 -: Декември 06, 2005, 16:08:14 pm »
Ами аз на 14.12 трябва да отида на преглед. Това е почти 1 месец след операцията. И как да го обясня, май доста ме разочароват отрицателните тестове. Като че ли предпочитам доктора или просто да каже всичко е наред след операцията или да ме зарадва с нещо.
Някак, когато дълго си чакал нещо такова не ти се вярва, че точно, когато най-малко очакваш ще се случи  :oops:
Страх ме е, че с тест ще се разочаровам и затова мисля да си почакам!
А така ми се иска, най-после чудото да стане в моя дом...
Ех, много на отчаяние го докарах. Като има нещо ще докладвам! 8)
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #9 -: Декември 06, 2005, 16:47:29 pm »
Стискаме ти палци да е това, което искаш :bfp:
Намерихме нашето синче.
*
Re: Въпрос към тези, на които е минала лапароскопията...
« Отговор #10 -: Декември 06, 2005, 19:12:26 pm »
След лапароскопията на мен цикъла ми закъсня една седмица. По време на цикъла също се чудех дали е възможно да имам овулация същия месец, но предположих, че след това надупчване на яйчниците и да е имало някакъв фоликул, то той е "заминал". Но според усещанията си същия цикъл по-късно си мислех, че е възможно да съм имала ову 8-9 дни след самото лапаро, но това са само предположения, защото нито съм мерила температурата същия цикъл нито съм правила тест за ову, нито фоликуметрия.
Дано при теб се е получило веднага, но все пак не залагай много на този цикъл.
*
« Отговор #11 -: Декември 06, 2005, 21:02:41 pm »
Аз след моята лапароскопия нямам спомени да ми е закъснял цикъла, но до колкото знам от доктора първия месец след лапароскопията е рано да се надяваш на бременност, защото все пак яйчниците имат възстановителен период.Но нали знаеш, че при всеки е индивидуално.
Успех ти желая и дано имаш най-прекрасния коледен подарък.
Пиши какви са резултатите!
« Отговор #12 -: Декември 07, 2005, 09:19:54 am »
На мен ми дойде на 42-я ден, по-късно разбрах, че е нормално да ти закъснява, така че спокойно миличка.
« Отговор #13 -: Декември 07, 2005, 12:21:45 pm »
Момичета, много ви благодаря за отговорите.
Аз съм си все така, в очакване, без да тая особени надежди :wink:
Веднага като се случи нещо различно-ще пиша. Единственото, което ме тормози е, че симптоми за цикъл от време на време се намират, ту кръст, ту корем, но гърдите не ме болят, наедрели са, но само това, така че, опитвам се да не го мисля и да си върша всички други задачки. Ама предполагам знаете, че понякога е по-силно от теб?! :)
Пожелавам хубав ден на всички! Усмивки и чудеса около вас, все пак наближава Коледа  :wink:
« Отговор #14 -: Декември 08, 2005, 13:28:58 pm »
Здравей, не помня цикълът кога ми дойде, но си спомням, че регистрирах овулация около 18-ти ден, при положение, че обикновено ми е на 12-4 ден, така че е имало закъснение.
Лекарите не ти ли препоръчаха да се пазиш първия месец? Моята лапароскопия беше само диагностична, но първия месец почивахме.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #15 -: Декември 08, 2005, 14:46:37 pm »
Здравей Бриз,
нищо не ми препоръчаха, само ми казаха, че след като ми спре цапащото течение, мога да водя полов живот. И ние така и направихме... :wink:
Ще кажа като има нещо ново, имам разни признаци за цикъл, но вече продължават дълго, а нищо не идва, но знам ли странно нещо е тялото и трудно може да го изучиш напълно.
Хубав ден на всички! :wink:
« Отговор #16 -: Декември 10, 2005, 16:21:42 pm »
Приветче и от мен, Хелиос  :D
Ето, че вече и аз мога да се включа в групата "минали през лапароскопия". Това, което на мен ми казаха е да чакам да ми дойде първа менструация и тогава да действаме като уточниха, че когато дойде тогава. Това ме навежда на мисълта, че е нормално да позакъснее, имайки предвид, че след лапарото също има кръвотечение. Може би има значение и в кой ден от цикъла са ти направили лапарото. Моето беше на 10ия ден така че да видим дали ще благоволи да дойде навреме.
Иначе благородно ти завиждам, че си се престрашила толкова скоро след лапарото да правите опит за бебе и те поздравявам  :balk_46: Мен малко ме е страх, че трудно ще се престраша...страх ме е да не ме боли нещо или да не направя някоя беля  :oops:
Пожелавам ти да получиш бленувания коледен подарък  :bfp1: и да не забравиш да ни се похвалиш.
Прегръщам те  :bighug:
« Отговор #17 -: Декември 13, 2005, 10:56:10 am »
Момичета, а на вас слред лапарото беше ли ви подуто коремчето и ако да колко време?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #18 -: Декември 13, 2005, 11:55:41 am »
на мен да,но честно казано , не си спомням колко време. :oops:
<br />
« Отговор #19 -: Декември 13, 2005, 13:57:47 pm »
Благодаря ти, З. Поне сега знам, че е нормално. Че малко се бях притеснила  8O  Значи търпение му е майката  :balk_177: