0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кръвоизлив
« -: Декември 07, 2005, 06:23:33 am »
Момичета, тази нощ ми беше кошмарна :cry: , почти не съм спала. Вчера ми дойде цикъла и през нощта имах страшен кръвоизлив, но без никакви болки. Някой има ли идея на какво може да се дължи? Да не би да имам някоя миома или полип? Трябва ли задължително да има болка, ако ги имаш? Досега на узи не са ми намирали такова нещо. По принцип цикъла ми е по обилен, но сега беше ужасно. Ще изчакам да ми свърши и се изстрелвам при гинеколожката ми. Иначе сега съм малко по-добре и като че ли почна да намалява. Дайте някакви идеи от какво може да е?Дали да не си взема и някакви витамини да пия, за да не получа анемия?
*
Кръвоизлив
« Отговор #1 -: Декември 07, 2005, 06:33:58 am »
Бори,

аз по принцип имам цикъл без болки и без обилно кървене. Но по времето когато съм имала полип, цикъла ми се промени. Стана по-обилен, появиха се поносими болки от време на време, най-вече през началните дни. Наложи се да ползвам нощни превръзки, което никога не бях правила преди. Удължи се - от 3-4 дни стана 6-7. Но това при мен се повтаряше всеки цикъл. Ако ти е за първи път едва ли е чак толкова страшно. Но е хубаво, че си решила да отидеш на лекар.

*
Кръвоизлив
« Отговор #2 -: Декември 07, 2005, 06:46:03 am »
Габи, благодаря, че ми отговори :) . Много се шашнах. Същото ми се случи и преди няколко месеца, но не беше чак толкова обилно. Сега и нощната превръзка не успя да ми помогне, направо си беше като река :( . Добре, че почна да намалява, иначе сигурно щеше да е по-лошо. Задължително ще посетя гинеколожката ми тези дни.
*
Кръвоизлив
« Отговор #3 -: Декември 07, 2005, 06:55:27 am »
Бори, аз зъм имала два пъти полип. Това, което ти написах горе беше за 2ия път. Първия беше преди 7-8 години и не помня вече симптоми дали съм имала, но получих обилен кръвоизлив, който не искаша да спре по никакъв начин. Пих какви ли не конски дози хормонални препарати, защото не съм била раждала и не искаха да предприемат по-решителни мерки. Накрая ми направиха кюретаж в Шейново при който откриха полип. Никой преди това не успя да го види на вагинален УЗ, на който ме преглеждаха редовно, въпреки че бях с кръвоизлив.

*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Кръвоизлив
« Отговор #4 -: Декември 07, 2005, 09:28:58 am »
Не съм имала полити,но страдам от обилен мензис.Преди години получих обилно кървене,което продължи почти 10 дни.Имах сексуален контакт в края на цикъла си и след него започна кръвоизлива.Буквално дори и като чурках течеше кръв.Отидох в спешното още на 2 ден и един забързан и некултурен лекар ми направи консултация в коридора/имал друга работа за вършене/ и дори името на лекарството ми го написа върху мое билетче от автобус,защото нямал в него рецепти.След започване на лекарствата кръвоизлива не само не спря , но и се усили.След още 2 дни отидох при друг специалист.Изписа ми някакви лекарства от рода на противозачатъчните.Още си спомням,че когато го попитах нещо опасно ли е,той каза,че най-лошото било да съм бременна,но и това не е лошо ако го желая.Учудих се доста.Все пак имах обилен кръвоизлив.Нещо нетипично за бременност.След пиенето на лекарствата кръвта спря и от тогава не съм имала подобен проблем.
*
Кръвоизлив
« Отговор #5 -: Декември 07, 2005, 12:47:29 pm »
Благодаря ви за отговорите!
В момента кръвоизлива ми поспря, но се чувствам много зле. Бледа съм като платно, боли ме главата и ми е замаяно. Сега чакам да ми донесат шоколад и някакъв сок, защото трябвало да пия течности.
Кръвоизлив
« Отговор #6 -: Декември 08, 2005, 11:56:00 am »
Здравей Бори,
Много съжалявам за проблемите ти, знам колко е неприятно. Аз като чоевк с печален опит миома и полип мога да ти кажа, че болки не съм имала никога, и цикълът ми е безболезнене, но по-обилен. По-обилен си ми е бил винаги, но преди да разкарам миомата беше повече от обичайно. От полипа после не съм имала точно кръвоизливи, но цикълът ми си е обилен, особено 2-3 дни, а пък после ми се мотае по 8-9 дни. Ще видим след махането на полипа тоя месец какво ще стане с цикъла.
Така че, съветът ми е отново да потърсиш консултация за тоя кръвоизлив, да изключиш миома или полип. Някога миомите, особено когато са по-малки, не се виждат на УЗ, имам пример на две приятелки, които чак като забременяха се установи, че имат миома (тогава матката нали расте и вече се вижда), а преди това бяха ходили на УЗ и нищо. Полипът също от личен опит мога да кажа, че се вижда много трудно на УЗ. Не помня правила ли си лапароскопия?
Иначе, може и да е нещо временно, хормонално.
При всички положения се посъветвай с лекар, особено ако се повтори. Ако се окаже пък миома или полип, може да ти пречат за бебето.

Успех и пиши какво става! :)
Благодаря ти, Бени!

*
Кръвоизлив
« Отговор #7 -: Декември 08, 2005, 14:36:07 pm »
Фреши, мерси за загрижеността :) . Не знам на какво се е дължало това кървене, но откакто  сме започнали опитите за забременяване свикнах на всякакви аномалии по време на цикъл. Не съм правила все още лапароскопия, защото все си мисля, че трябва да я направя на по-късен етап в изследванията. Засега сме в началото и доскоро лекувахме разни бактерии. Според теб дали има друг начин да се види полипа или миомата или това е възможно единствено с лапароскопия?
Майка ми е оперирана от доста голяма миома преди години и доколкото помня получи подобен кръвоизлив, а тя за разлика от мен въобще не си усещаше менструацията. Сега си мисля дали и аз нямам нещо такова, ако се предава  наследствено и това да е причина за не забременяването ми. Притеснява ме това, че на УЗ не може да се види нищо, но нали сега има някакви нови 3D ехографи. Чудя се дали да не взема да отида на един такъв преглед или може би те са добри само за проследяване на бременност :roll: ?

Поздрави  :flower:
*
Кръвоизлив
« Отговор #8 -: Декември 08, 2005, 15:13:23 pm »
Bori,

полипа или ако има нещо друго може да се види при хистероскопия. Тя може да бъде диагностична, не само оперативна. Едно момиче беше пуснала тема за това преди седмици. Беше я правила май само с болкоуспокояващи без да влиза в клиниката. Ставаше въпрос за някаква нова клиника, но не си спомням точно.

Друг вариант който мога да ти предложа е да идеш на преглед при д-р Тюфекчиева в началото на цикъла. Координатите й ги има на сайта. Приема всеки поонеделник и е голяма лудница при нея, но ако отидеш вечер след края на приемното време няма да те върне. Има голям опит и за нея наистина гарантирам, че разбира какво вижда на ехографа.

Кръвоизлив
« Отговор #9 -: Декември 08, 2005, 16:32:49 pm »
Бори, ми на УЗ диагностицират обикновено миоми и полипи. От личен опит, пак ти казвам, изключително трудно ми диагностицираха полипа, отне ми 5 години. Много отлични лекари бяха сигурни, че полип няма. Трябва да се изследваш веднага след М, за да не е започнала да расте лигавицата. Иначе със сигурност положението се вижда ясно с лапароскопия за миоми и хистероскопия за полип.
Скоро някой писа, че е правил диагностична хистероскопия при д-р Славчев, за около 80 лева, без никаква упойка - не разбрах много подробностите. В чужбина много ги правят тези диагностични хистероскопии при проблеми със забременяването.
А хормоните ти как са? Да не е по някакви хормонални причини? То и миомата и полипа са (доколкото знам) естрогенно позитивни, та пак имат връзка с хормоните.
Моят цикъл също протича без абсолютно никакви болки - и преди, и сега.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!

*
Кръвоизлив
« Отговор #10 -: Декември 08, 2005, 19:30:50 pm »
Цитат на: gabi32

Друг вариант който мога да ти предложа е да идеш на преглед при д-р Тюфекчиева в началото на цикъла.

Ще се опитам в понеделник да я посетя.
Цитат на: FreshBreeze
Скоро някой писа, че е правил диагностична хистероскопия при д-р Славчев, за около 80 лева, без никаква упойка - не разбрах много подробностите. В чужбина много ги правят тези диагностични хистероскопии при проблеми със забременяването.
А хормоните ти как са?

Това ме заинтересува и ще потърся постинга за д-р Славчев.
Иначе хормоните ми бяха в норма преди пет месеца. Скоро не съм ги изследвала. Това, което забелязах този цикъл и не ми се беше случвало до момента е, че четири дни преди това започна да ме боли главата. Нямах температура и болката беше тъпа и постоянна. След кръвоизлива изчезна. Не знам дали имат връзка двете неща.

Благодаря ви за инфото. Не знаех, че трябва да ходя на УЗ веднага след менструацията, досега съм ходила винаги към средата на цикъла и може това да ми е била грешката.
*
Кръвоизлив
« Отговор #11 -: Декември 08, 2005, 19:34:10 pm »
Aз имам час за 17,15. Може да се засечем. А ако дотогава се окаже, че не ми трябва ще ти пусна едно съобщение за да го ползваш ти и да не чакаш.

*
Кръвоизлив
« Отговор #12 -: Декември 08, 2005, 19:41:28 pm »
Може, ще се радвам да се видим :wink:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Кръвоизлив
« Отговор #13 -: Декември 08, 2005, 21:21:26 pm »
0000000
*
Кръвоизлив
« Отговор #14 -: Декември 09, 2005, 15:00:06 pm »
Лейди, напълно те разбирам за болките. Аз също така се мъчех преди да посетя калните бани. От тогава да чукна на дърво нямам болки. Иначе бях абсолютно по същия начин, докато ми тръгне като хората пиех какви ли не обезболяващи (между другото даже но-шпа –то не ми помагаше). Аз си го обяснявах с това, че имам обърната матка и на кръвта и е по-трудно да излезе. Обаче сега болки нямам, но за сметка на това от време на време ми е като река :( .
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Кръвоизлив
« Отговор #15 -: Декември 09, 2005, 17:10:43 pm »
И аз се оплаквам от главоболие 3-4 дни преди цикъл.Май имам мигрена.Споменах ти ,че имам обилен цикъл.От както ми откриха високия пролактин и почнах лекарствата,цикълът значително ми се съкрати като времетраене и не е толкова обилен.Незнам дали това има нещо общо.Просто ти го споделям.
Весели празници!
*
Кръвоизлив
« Отговор #16 -: Декември 13, 2005, 14:51:51 pm »
Здравей, bori_st!
Може би за мен става въпрос, когато сте споменали хистероскопията при Славчев без упойка и само диагностична. Ако мога с нещо да ти помогна - питай.

Кръвоизлив
« Отговор #17 -: Декември 13, 2005, 15:34:13 pm »
Виа, ти ли беше писала, че първо си ходила в Шейново, и после при Славчев? Голям срам, че не помня  :oops:
Благодаря ти, Бени!

*
Кръвоизлив
« Отговор #18 -: Декември 13, 2005, 17:30:23 pm »
Аха, аз аз :D

Кръвоизлив
« Отговор #19 -: Декември 14, 2005, 10:03:06 am »
Уф, извинявам се  :oops:  Но съм запомнила споделеното от теб :D
Благодаря ти, Бени!