0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

въпрос за ФСХ
« -: Декември 26, 2007, 22:15:11 pm »
Искам да попитам повлиява ли се стойността на ФСХ след употребата на противозачатъчни (фемоден).За ЛХ знам че се повлиява т.е.намаля се но за ФСХ-не знам нищо.Моля ви момичета да ми отговорите!!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: въпрос за ФСХ
« Отговор #1 -: Декември 27, 2007, 06:58:20 am »
Подкрепям Vaninaa :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #2 -: Декември 30, 2007, 01:15:09 am »
Няма как да не се повлияят.Но пиши ако искаш и какви стойности имаш.
« Отговор #3 -: Декември 30, 2007, 08:42:51 am »
ще ползвам вече готовата тема,понеже съм в подобна ситуация.
2 цикъла вземах Фемоден,с непрестанно междуменструално кървене.Втория цикъл допълнително вземах Дуфастон,за съжаление без никаква промяна.На 3 ден пуснах хормонални изследвания.Ето и резултатите:
TSH 2.850mIU/l  Референтни граници 0.350 - 5.500

Prolactin 546.14mlU/l  Референтни граници М(45-375), Жнебр.(59-619)Жбрем.206 - 4420

FSH 18.18mlU/ml   Референтни граници Ж (фол.2,5-10,2 ; лут.1,5-9,1; постмено 23,0-116,3

Estradiol 15.12pmol/l  Референтни граници Ж(фол.97,5-592 ;овул.685-1404; лут.120-738 ;постме

LH не съм изследвала. Чак на 02.01 съм на лекар. Много съм притеснена,защото незнам какво да мисля,хормоналните ми изследвания винаги са били добри. :(

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
« Отговор #4 -: Януари 04, 2008, 21:32:42 pm »
На мен ми назначиха противозачатъчни заради високото лх което ми е проблем, 1:3(фсх-5/лх15).Лятото правих инвитро което беше успешно но завърши с миссед в 11-та седмица.Преди да започнем процедурата док пак ми назначи противозачатъчни защото от тях се сваля лх (поне при мен беше така-свалих го до 7.00),и започнахме процедурата.Но  месец след абразиото пак пуснах лх/фсх и пак си беше 1:3-и сега понеже планирам 2-ра процедура пак съм 2 месеца на фемоден-но този път ще направим вливане на имуновенин тъй като имунологичните показаха че има движение в нк-клетките,също ми изписаха омега-3 и цинк +селен. 
*
« Отговор #5 -: Януари 04, 2008, 22:34:28 pm »
marinalz , браво че все пак навреме си се сетила да направиш имунологични. Аз имам и този проблем и надявам се с вливанията сега да успея.

kapka_lubov ,миличка, колкото и странно да звучи и аз имам твоя проблем-много нисък естрадиол.Чак вчера показах изследванията си на лекарката ми и според нея ниския естрадиол е причина да нямам овулации и от там естествено да нямам бебе.При мене ФСХ е добре и не мога да коментирам. Денис е много мила и отзивчива и дава много добри съвети, така че вслушай се и в нейните мнения.Сигурна съм че ще даде коментар след написаните от тебе стойности.Но ти питаш за ФСХ в темата а мисля че естрадиола ти въобще не е за пренебрегване.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Януари 05, 2008, 09:08:51 am »
ще ползвам ...............

ТСх и Пролактина са   добре.
Естрадиола показва че най-вероятно този МЦ няма да има О./доминантен фоликул.
ФСХ е доста висок и показва че яйчниците доста се форсират.
Без Лх не може да се прави заключение.
Едно изследване също не е достатъчно.
Ако изследването е направено веднага след контрацептива /Femoden/- може причината да е това.
Ще чакам да разкажеш как е минал прегледа
Успех :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #7 -: Януари 05, 2008, 11:46:36 am »
Благодаря на всички момичета за отговорите!  :)
Засега лечение не провеждам.Очевидно тукашния ми доктор е пропуснал да напише изследване за ЛХ, а и аз късно забелязах.На 3 ден от следвашия цикъл отивам в клиниката в София и пускам нови хормонални изследвания.На място решаваме дали започваме или не инвитро.
Денис, изследванията са направени на 3 ден от М, след приключване на Фемоден+Дуфастон.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Януари 07, 2008, 12:56:19 pm »
Благодаря на.............
Най-добре е да се повторят изследванията - на 3 ден: ФСХ,ЛХ и Естрадиол.
Може хормоните да са повлияли на резултата.
И пиши за всичко ново
Успех мила :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #9 -: Януари 07, 2008, 14:38:36 pm »
 :bighug: