0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Та,първия път и аз не видях ехограф.
Сега ми направиха трансфера в операционната,там имаше ехо и д-р Тимева  го беше завъртяла така че да виждам.Намазаха ми корема с гел и гледах.Обаче първия път май не беше така.Споко,няма страшно,всичко е наред

Тази нощ / първата ми беше не много проятна,имах боцкащи болки ниско долу.Днес трябва да хпдя за прегнил до клиниката:( Миналия път не ми биха.Не знам защо сега ще слагат.

Та,ти до кога лежа в клиниката
*
:) Поуспокои ме, миличка! Дойдоха да ме вземат от клиниката около 13.30 часа. При мен Прегнила беше вчера, имам още един за 15-ти, но само 1500 Е. След самия трансфер ме "наместиха" удобно и лежах 40 мин. После ме свалиха в стаята и ми казаха, че мога да се обличам и да тръгвам. Дадоха ми схемата, платих, боцнаха ме и си тръгнах (между всичко това си имаше чакане).
« Последна редакция: Февруари 13, 2008, 11:19:54 am от TA »
*
Някой знае ли Прегнил 1500 до колко може да вдигне ЧХГ?
*
на мен 6те ми бият 5000 прегнил.Така както го обясняваш е точно както ми беше първия път,с малката разлика че аз пла6там след чакането,хехехе А защо се бие прегнила,знаеш ли?
Хайде,стискам палци и после да лежим заедно в родилното :oops:...харесва ми да си мисля хубави неща,/не съм самонадеяна/
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Момичета,
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
на мен 6те ми бият 5000 прегнил.Така както го обясняваш е точно както ми беше първия път,с малката разлика че аз пла6там след чакането,хехехе А защо се бие прегнила,знаеш ли?
Хайде,стискам палци и после да лежим заедно в родилното :oops:...харесва ми да си мисля хубави неща,/не съм самонадеяна/
И при мен вчера Прегнила беше 5000 Е. Доколкото зная, е за поддържане на нивото на ЧХГ. Ама точно какъв му е механизма - незная. Мисля, че е нещо за лигавицата. Аз освен това пия и Естрофем. Май Утрогестана е задължителен.
А пък дано да сме заедно в Родилното... :D
*

silvanchence

• 1971
Момичета, искам да ви питам как стои въпроса за замразяване на ембриони, навсякъде ли се правят и каква е цената.Ние подадахме документи за ЗК, и ако Дай Боже ни одобрят, ще правим ИКСИ при Стаменов, но не сме питали има ли възможност изобщо за това.За нас е от голямо значение финансовата част, затова ви питам.

И предполагам, че след като сте в процедура Инвитро, повечето от вас сте запознати и с този въпрос, моля ви да ми кажете.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
В Плевен е включено в цената на процедурата.

[/url]
*
silvanchence, виж на сайта на Стаменов, там има ценоразпис. Може замръзяване там. Успех!
*

silvanchence

• 1971
При ИКСИ може ли да се замразяват, при ИНВИТРО знам, че може, има ли значение.

09.04.2009 г.
*
Силванче,аз не съм запозната изобщо,понеже и двата пъти имам само по едно ембрионче.Обаче със сигурност касата не го поема.Те не ти дават пари за цялото инвитро,пък за замразяване съвсем не ми се вярва.

*
но пък звучи логично да е вкл в цената на процедурата,но моге би има срок,колко време ще ги съхраняват без да плащаш допълн
*
При ИКСИ може ли да се замразяват, при ИНВИТРО знам, че може, има ли значение.
Няма значение, стига да има ембриони за замразяване.
*
silvanchence,това със замразяването вие го решавате така или иначе касата отпуска парите за лекарствата ако реагираш добре на стимулациата и имаш повече качествени яйцеклетки които и се оплодят вие решавате какво да ги правите и всичко си се плаща допълнително.
*

silvanchence

• 1971
Благодаря за отговорите.
А по принцип, има ли статистика за успеваемост при нормални и от замразени, знаете ли.

09.04.2009 г.
*
Благодаря за отговорите.
А по принцип, има ли статистика за успеваемост при нормални и от замразени, знаете ли.

Все още няма статистика защото се прилага рядко и в малко клиники.Но знам че успеваемостта е доста по-ниска от трансфера на незамразени ембриони. За цената при Стаменов не знам, но аз тука във Варна платих 800 лв. за замразяването на 6 ембриона в срок за 6 месеца.
*
Разбрах, че от 1-2 години в някои от добрите клиники по стерилитет тук се прилага новата техника на замразяване на ембриони - витрификация, чрез която се постига, доколкото знам, по-голяма успеваемост. Чрез нея се избягват вредите причинени от образуването на лед във вътрешността на клетките. Фактически 70% от клетката е вода и в най-добрия случай, тя може да се редуцира до 30%.   При конвенционалната техника на бавно замразяване, 0,3°C на минута, винаги се получават някакви вътреклетъчни кристални формации, причиняващи вреди на ембрионите и сериозно увреждащи по-голямата част от  яйцеклетките. Витрификацията използва много високи концентрации на антифриз и понижава температурата толкова бързо с 23°C на минута - това е около 70 пъти по-бързо, че водата във вътрешността на клетката не може да се превърне в лед.
« Последна редакция: Февруари 13, 2008, 22:11:06 pm от cygnus »
*
Имаме си 5 чудесни ембриончета.Утре ще съм на трансфер. :D
Чудим се как да ги наричаме-валентинки или зарезанки :D
Супер, Мисми!
Валентинки, Зарезанки, както и да ги наречете - все ще са ти на късмет!
Моите миналата година си бяха Валентинки! И то двечки се хванаха /за кратко де, ама това е друга тема/. Желая ти Валентинките да си стоят на топличко цели 9 месеца, преди да ти скъсат нервите от рев!
Успех утре!
*
Мismi, много силно ти стискам палци! Късмет и успех на трансфера днес и след 14 дни да се похвалиш с високо ЧХГ!