0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нисък тестостерон при жена?
« -: Декември 27, 2007, 14:04:48 pm »
 8O
Винаги съм мислила, че ми е висок защото съм обилно окосмена а и характерът ми е експресивен
За първи път си направих изследване и се оказа, че ми е под нормата.
Някой да знае как може да влияе ниският тестостерон? 
*
Re: Нисък тестостерон при жена?
« Отговор #1 -: Декември 27, 2007, 15:02:17 pm »
Който разбира моля да обясни как влияе и високия тестостерон освен ниския, защото при мене пък е малко завишен.
*
« Отговор #2 -: Декември 27, 2007, 22:32:17 pm »
Висок -с косми
Нисък-без косми:)

Но това ,че един месец е бил висок ,не означава че е постоянно такъв.Повтори пак изследванията.
*
« Отговор #3 -: Декември 28, 2007, 13:05:56 pm »
Висок -с косми

Но това ,че един месец е бил висок ,не означава че е постоянно такъв.Повтори пак изследванията.

Интересно, нямам косми.Имам по 10 косъма на крак. Ще го пусна пак, защото може да е било временно както казваш. 
А на забременяването как пречат или влияят ниския и високия тестостерон?
« Отговор #4 -: Декември 28, 2007, 13:52:40 pm »
Има специално изследване на тестостерона, което се прави няколко пъти на ден.
Най-добре питай ендокринолог.
*
« Отговор #5 -: Декември 28, 2007, 17:54:30 pm »
Амазонка, ще напишеш ли колко ти е тестостерона както й референтните стойности, за да поумуваме заедно.
*
« Отговор #6 -: Декември 28, 2007, 17:57:41 pm »
Има специално изследване на тестостерона, което се прави няколко пъти на ден.
Най-добре питай ендокринолог.

За 1ви път чувам за такова изследване... От години изследвам андрогените,но ми взимат само веднъж кръв.

Pukanka,,
вероятно просто космените ти фоликули не са чуствителни към тестостерона.Щастливка!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #7 -: Декември 29, 2007, 12:25:28 pm »
8O
Винаги съм мислила, че ми е висок защото съм обилно окосмена а и характерът ми е експресивен
За първи път си направих изследване и се оказа, че ми е под нормата.
Някой да знае как може да влияе ниският тестостерон? 
А  SHBG изследвала ли си??
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #8 -: Декември 29, 2007, 23:21:04 pm »
Висок -с косми
Това абсолютно не е верно. Моят тестостерон  е на долна граница, аокосмяването ми е, за съжаление, на горна   :oops: :D

*
« Отговор #9 -: Декември 30, 2007, 01:07:33 am »
Висок -с косми
Това абсолютно не е верно. Моят тестостерон  е на долна граница, аокосмяването ми е, за съжаление, на горна   :oops: :D

Мдаааа, то генът също има значение. Сетих се за мъжа ми който генетично е като мириносна овца, и за една позната която е с нормален тестостерон, но понеже една приятелка я излъгала като били деца да се обръснат целите , сега си бръсне всичко от прасеца до челото. Гърди, брада,корем, всичко. Има си прекрасен син,който пък няма дори нормалното окосмение за момче.Божа работа и гени.
« Отговор #10 -: Януари 02, 2008, 21:26:18 pm »
Ох, ужас, и такъв тестостерон ли има, а той какво прави и ако е висок тогава?
Къде му е болката пък на него?
А това с хормоните точна наука ли е или всико е догадки и според зависи?
*
« Отговор #11 -: Януари 03, 2008, 14:04:37 pm »
Може да има завишено съотношение между андрогените(да не е само тестостерона...)
« Отговор #12 -: Януари 05, 2008, 23:25:01 pm »
 :D щото не ми се дават пак 20 лева  :oops:
А има ли значение кога се прави спрямо цикъла?
 Че аз май точно в средата или края на цикъла си направих изследването,не че доцента ми каза кога да го направя де
*
« Отговор #13 -: Януари 06, 2008, 00:41:27 am »
Оня ден като бях при генеколожката си я питах има ли връзка тестостерона с бременоста и тя ми каза че няма значение.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #14 -: Януари 07, 2008, 08:35:11 am »
Оня ден като бях при генеколожката си я питах има ли връзка тестостерона с бременоста и тя ми каза че няма значение.
Нищо не разбира твоята гинеколожка.
Има и то дори още в началото на бременността, когато ембриона е още съвсем малък.
Да не говорим, че преди да заченеш, той трябва да е определени граници, дори се препоръчва в граници по тесни от референтните и да е около определена стойност /какво е с ТСХ-то/.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #15 -: Януари 07, 2008, 09:52:21 am »
Нищо не разбира твоята гинеколожка.
Има и то дори още в началото на бременността, когато ембриона е още съвсем малък.
Да не говорим, че преди да заченеш, той трябва да е определени граници, дори се препоръчва в граници по тесни от референтните и да е около определена стойност /какво е с ТСХ-то/.

Знаех си аз. Знам си я че е джаста праста много често. Лекарката де. Значи сега при мене ще си е направо късмет ако зачена с висок тестостерон. :?Нисък естрадиол.Бе май,май още ще се луткам.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #16 -: Януари 07, 2008, 12:52:55 pm »
Pukanka, няма какво да се луташ, ами си намери гинеколог-ендокринолог...напр. д-р Владимиров, и т.н има доста добри лекари и се посъветвай с тях.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #17 -: Януари 07, 2008, 13:38:27 pm »
Денис, ми ходих уж при най-добрата ендокриноложка във Варна. Сарджева. Тя гледа всички изследвания и вика че всичко в половите хормони е наред. А сега Халачева ми каза че с толкова нисък естрадиол няма овулации. В същото време ЛХ и ФСХ са ми добре за фазите. Не разбирам вече нищичко. Още повече ме омотаха.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #18 -: Януари 08, 2008, 08:59:21 am »
Ендокринолозите /само ендокринолог/, рядко да наясно с половите хормони и въобще с хормоните свързани с фертилността.
Затова ти трябва ендокринолог-гинеколог и  то най-добре,който се занимава със стерилитет.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #19 -: Януари 08, 2008, 21:56:58 pm »
Амазонка, само по еднократно изследван тестостерон не могат да се правят големи изводи. Възможно е да е лабораторна грешка. Възможно е в момента на изследването да е бил нисък, тъй като има ред фактори, влияещи върху неговата абсолютна стойност - снижават го например гладуване, вегетарианска диета, нисковъглехидратна диета или такава с ниско съдържание на мазнини, много на брой лекарства (тетрациклини, тиоридазин, спиронолактон, преднизолон, кетоконазоли, орални контрацептиви и т.н.), хиперпролактинемия, употреба на алкохол, чернодробни проблеми, уремия и сигурно поне още няколко неща. Освен това се отделя пулсово (на отделни порции, а не постоянно) в течение на деня, сутрин е по-висок от следобед, в лутеалната фаза е по-висок отколкото във фоликуларната (т.е. има значение менструалния цикъл), варира през сезоните и според годините - при 20-годишни жени е по-висок в сравнение с 40-годишни, също така може да взаимодейства с ендогенни стероиди и антитела и т.н. Допълнително има затруднения при анализа на ниските стойности (под 8 ng/dL). Като имаш предвид, че аз не съм ендокринолог, със сигурност има и други фактори, които трябва да се вземат под внимание. Затова е добре да се прецизира изследването му, ако се подозира проблем със стероидогенезата, да се изследва неколкократно през деня, както и да се разшири обемът на изследване. Възможно е да се изследва нивото на свободен тестостерон, който е относително постоянен като величина при жени с вариращи нива на свързващите тестостерона белтъци (SHBG). Не зная дали в България е възможно изследването на дихидротестостерон (това е активния метаболит на тестостерона, два различни хормона са).

Добър ендокринолог е решението.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу