Здравейте,
Преди да се оперирам изчетох всичко що го има в нета - за миомектомии, но истински и най-много ми помогнаха вашите споделени истории.
Та така, нека да кажа и аз.
След като миналата година отложих операция на миоми в Плевен при Професор Горчев, тази година на 18.06.2010 легнах на дръвника и се оставих в ръцете на д-р Славчев и екипа му.При преглед се виждаха три бройки най-голямата около 4см,Славчев предположи, че ще се намерят и още 2,3 най-много.След операцията равносметката е следната:
13 миомни възела са изкарани почистени и зашити.Един от всички е бил субмукозен , прорастнал в единия рог на матката.Почти няма място където да не е рязано,махнат ми е и апендисита .
Анестезиолога,груб натуралист ме информира, че матката е била "направо разпльокана" и си е била директно за изхвърляне "Славчев много си игра, мнооогоо" .Асистентката пък ме успокои, че всичко е почистено и зашито перфектно но наистина е рязано много.Доктора го видах в отделението на визитация , погледна ме, усмихна се,аз нищо не попитах и той нищо не коментира.
Всичко останало е така ,както го описват момичетата във форумите.Мизерията в Майчин Дом е голяма, там се лекуват пациентите но там работят и специалистите , дет се вика всички вкупом успяваме някяк да я преживеем в името на добрия изход.
Възстановявам се бързо, нямам болки, температура и др.Още на втория ден ходех изправена без проблем, на петия ден ме изписаха.
Това е в общи линии , малко неочаквано се появиха 13-те възела и за мен и за лекарите ама за два часа са ги елиминирали.След около два месеца трябва да се появя на преглед при доктора, надявам ,че всичко ще бъде о.к.
Желая успех на всички , които са се решили на операция!!!! В моя случай...., добре че я направих,миомите ми никога не са били обсъждани като причина за стерилитета, сега обаче все по-често се питам дали пък нямат пряко отношение, все пак това са 13 миоми, не знам ,като се срещна с доктора ще искам подробности,той не е от най- приказливите ама ще видим, пък и на д-р Владимиров трябва да обясня,след месец трябва да си взема епикризата , доколкото разбирам това са листчета със съдържание около един два реда.